Lifestyle|21.06.2024 12:40

Διονύσης Τσακνής: Η απώλεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και η σχέση του με την ηθοποιό Αννα Μονογιού

Newsroom

Σε μία εφ όλης της ύλης συνέντευξη προχώρησε ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός, Διονύσης Τσακνής στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και το Νίκο Χατζηνικολάου.

Για όλα τα κεφάλαια της ζωής του μίλησε ο πολυ πετυχημένος συνθέτης και τραγουδιστής. Το κόστος της απώλειας του φίλου του και συνεργάτη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, η ζωή του με τη σύντροφο του Αννα Μονογιού και η ιστορία πίσω απο το «Τραγούδι των γύφτων».

Το κεφάλαιο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Με συγκίνηση στα μάτια μίλησε ο Διονύσης Τσακνής για το πόσο του κόστισε η απώλεια του συνοδοιπόρου του και στη ζωή και στη μουσική, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

«Ο Λαυρέντης λείπει από τον καθένα και θα σου πω κάτι, Νίκο μου. Όταν έφυγε ο Λαυρέντης, υπήρχε αναφορά στο όνομα του και έπρεπε να απαντήσω, έβλεπα τον εαυτό μου μετά στην τηλεόραση σκυθρωπό. Πολύ σκυθρωπό. Ίσως ήταν ο θυμός που έφυγε, αυτά τα στάδια του πένθους όπως η άρνηση και όλα αυτά», είπε αρχικά ο καλλιτέχνης.

«Τώρα, όταν μιλάω για εκείνον, έχω την αίσθηση ότι το πρόσωπο μου μπορεί και να φωτίζεται κιόλας. Διότι συμφιλιώθηκα με την ιδέα ότι «έφυγε» και δεν θα του τηλεφωνήσω, δεν θα κάνουμε μια συναυλία μαζί, αλλά είναι εδώ. Αυτό που έγινε στο θέατρο του Λυκαβηττού ήταν ένα πράγμα το οποίο, δεν ήταν απλά συγκινητικό, ήταν μια διαρκής υπενθύμιση πόσο παρών είναι», συνέχισε.

«Μιλάμε για παλιότερους και καμιά φορά δίνουμε στα πράγματα μια μυθική διάσταση, επειδή όμως είναι τωρινό το πράγμα του Λαυρέντη, ίσως δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο κλασικός θα μείνει ο Λαυρέντης. Πόσο διαχρονικός θα μείνει. Η σχέση μας ήταν και είναι οικογένεια», έκλεισε λέγοντας ο Διονύσης Τσακνής.

Η ζωή του με την Αννα Μονογιού

Μεταξύ των καλεσμένων της χθεσινής συνέντευξης του Διονύση Τσακνή ήταν και η ηθοποιός και σύντροφος του, Αννα Μονογιού. Η ίδια είπε οτι θα μιλήσει για τον δικό της Διονύση, διαβάζοντας αυτά που της έχει γράψει ο ίδιος να πει.«Ό,τι μου είπες Διονύση μου, θα υπηρετήσω πιστά το κείμενο!», τόνισε με χιούμορ.

«Είναι μεγαλείο. Όταν τον πρωτογνώρισα είπα ότι μεαυτόν τον άνθρωπο αποκλείεται να πλήξω. Τα νεύρα του Διονύση κρατάνε 5 λεπτά.Του έχω μεγάλη εκτίμηση γιατί πέρα από τη δική μας σχέση, είναι ένας υπέροχος σύντροφος, τον παρατηρώ πώς είναι με τους τρίτους, τους φίλους του. Δεν ξέρει τι θα πει ανταγωνισμός. Έχει φίλους από τα μαθητικά του χρόνια, έχει φίλους από τα φοιτητικά του χρόνια και γίνονται πάλι φοιτητές και τον βλέπω κυρίως πώς είναι με τα παιδιά του. Είναι παρών στα πάντα. Δεν μου τραγουδάει ποτέ. Αν το κάνει, υπονομεύει τα τραγούδια, αλλάζει τους στίχους που δεν μπορώ να πω δημόσια», είπε χαμογελαστή η ηθοποιός.

«Το αρνητικό του είναι ότι είναι Ολυμπιακός. Όταν παίζει η ομάδα μαζευόμαστε στο σπίτι όχι για να δούμε τον αγώνα αλλά τις αντιδράσεις του Διονύση», είπε χιουμοριστικά η ίδια.

Αμέσως μετά ο Διονύσης Τσακνής μίλησε και αυτός για τη σύντροφο του άλλα και το πως έχει αλλάξει τη ζωή του η σχέση τους.

«Η σχέση μας πατάει γερά χάρη στην Άννα. Η Άννα είναι ένα πλάσμα που μπήκε στη ζωή μου και την άλλαξε διότι αναγκάστηκα να παρακολουθήσω τον τρόπο που αγαπάει, έφερε χαρά και έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης», είπε αρχικά ο καλλιτέχνης.

Εν συνεχεία δήλωσε: «Δεν γνωρίζει από ανταγωνισμό, είναι πεδίο ελευθερίας, σού δίνει χώρο. Η Άννα μπήκε στη ζωή μου πριν από 12 χρόνια. Έχουμε βρεθεί σε αρκετές δουλειές. Έχει ένα απίστευτο ένστικτο και κάποιες παρατηρήσεις που κάνει θα μπορούσε να τις κάνει μουσικός. Έχει ένα αυτί που δεν είναι εξειδικευμένο».

«Δεν ξέρω τι συμβαίνει σε άλλους καλλιτέχνες, στο δικό μας σπίτι υπάρχει αρμονία. Δεν είμαστε αερικά. Είμαστε δύο σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι. Ηθοποιός σημαίνει φως, νερό, τηλέφωνο, ενοίκιο. Αυτό είναι ο καλλιτέχνης», υπογράμμισε κλείνοντας.

Η ιστορία πίσω απο το «Το τραγούδι των γύφτων»

Για ένα από τα σημαντικότερα τραγούδια στην ιστορία του ελληνικόυ τραγουδιού μίλησε ο Διονύσης Τσακνής. Ο συνθέτης αποκάλυψε την κρυφή ιστορία πίσω απο το «Τραγούδι των γύφτων» και πως έγινε η δημιουργία του.

«Έχω γράψει πάνω από 100 τραγούδια για θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο. "Το τραγούδι των Γύφτων" το έγραψα κατά παραγγελία. Είναι το τραγούδι με τις περισσότερες μεταγλωττίσεις στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Και πριν από ένα μήνα έδωσα την άδεια και στη Σλοβενία», είπε αρχικά.

«Όχι μόνο στην Ευρώπη. Αλλά και στην Ασία. 34 εκτελέσεις μόνο στο Ισραήλ. Ο Γιώργος Κατσάρης. Δεν ήρθε ποτέ στην Αθήνα. Είχε προτάσεις και με πάρα πολύ καλά χρήματα. Εκείνος αγαπούσε την πόλη μας πάρα πολύ και αγαπούσε και τον χορό. Ήταν καθηγητής δημοτικών χορών. Εκπληκτικός. Και εκπληκτική φωνή. Τόσο πολύ λυπήθηκα που δεν ήταν επιτρεπτό να παρευρεθώ στο… ξόδι του, λόγω Κορονοϊού, για να τον αποχαιρετήσω», δήλωσε κλείνοντας.

συνθέτηςτραγούδισυνέντευξηΛαυρέντης ΜαχαιρίτσαςτραγουδιστήςεκπομπήΝίκος ΧατζηνικολάουηθοποιόςΔιονύσης Τσακνής