Lifestyle|26.06.2024 13:28

Gena Rowlands: Η πρωταγωνίστρια του «Notebook» πάσχει από Αλτσχάιμερ

Newsroom

Σε κρίσιμη κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται η καταξιωμένη ηθοποιός Τζίνα Ρόουλαντς (Gena Rowlands), η οποία διανύει το 93ο έτος της ζωής της.

Η άλλοτε πρωταγωνίστρια της πολύ γνωστής ταινίας «Notebook» (Ημερολόγιο), πάσχει τα τελευταία πέντε χρόνια απο τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Η μοίρα φαίνεται να έπαιξε ένα απίστευτο παιχνίδι, καθώς η Ρόουλαντς στην ταινία ενσάρκωνε μια γυναίκα η οποία έπασχε και εκείνη απο την ίδια νόσο.

«Είναι σε πλήρη άνοια»

Ο γιος της και σκηνοθέτης της ταινίας, Nick Cassavetes, δήλωσε πρόσφατη συνέντευξη του στο «Entertainment Weekly», ότι είναι τρελό το γεγονός ότι η μητέρα του έπαιξε μια γυναίκα με γνωστική έκπτωση στο εμβληματικό ρομάντζο και τώρα παλεύει και η ίδια με την ασθένεια.

«Πήρα τη μητέρα μου για να παίξει την ηλικιωμένη Allie, και περάσαμε πολύ χρόνο μιλώντας για τη νόσο Αλτσχάιμερ και θέλοντας να είμαστε αυθεντικοί με αυτήν, και τώρα, τα τελευταία πέντε χρόνια, πάσχει από Αλτσχάιμερ», είπε ο σκηνοθέτης για τη μητέρα του.

«Είναι σε πλήρη άνοια. Και είναι τόσο τρελό. Το ζήσαμε, το έπαιξε, και τώρα είναι πάνω μας», συμπλήρωσε ο γιος της καταξιωμένης ηθοποιού.

Αλτσχάιμερηθοποιόςνόσοςσκηνοθέτης