Lifestyle|26.06.2024 18:30

Christina Applegate: Η κόρη της πάσχει από το σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας

Newsroom

Σε μία προσωπική κατάθεση ψυχής προχώρησε η ηθοποιός Κριστίνα Απλγκεϊτ (Christina Applegate), η οποία αποκάλυψε ότι η 13χρονη κόρη της, Sadie, πάσχει απο το σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας, που εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως ζαλάδες όταν κάποιος σηκώνεται όρθιος, αδυναμία στα πόδια και λιποθυμίες.

Η κατάσταση αυτή έρχεται λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση της ηθοποιού ότι και η ίδια δίνει τη μάχη της, καθώς διαγνώσθηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας και περνάει μια «πραγματική κατάθλιψη» όπως τη χαρακτήρισε.

«Θέλω να κάνω τα πάντα και τα κάνω όποτε μπορώ»

Σε πρόσφατο επεισόδιο του podcast «MeSsy», αναφερόμενη στο σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας η μικρή Sadie είπε: «Δεν έχω ιδέα τι ακριβώς είναι, αλλά έχει να κάνει με το αυτόνομο νευρικό σύστημα και επηρεάζει την καρδιά μου. Όταν σηκώνομαι όρθια, ζαλίζομαι πάρα πολύ και τα πόδια μου γίνονται πολύ αδύναμα και νιώθω ότι θα λιποθυμήσω».

Οπως αφηγήθηκε η Sadie: «Το προσωπικό του σχολείου απέδιδε την κατάσταση μου στο άγχος και νόμιζε ότι τα έβγαζα από το μυαλό μου και το γεγονός ότι κανένας δεν αναγνώριζε το πρόβλημά μου με έκανε να νιώθει ακόμα χειρότερα».

«Οταν η μαμά μου λέει, πονάω τώρα, έχω τρέμουλο, αν δεν μου είχε συμβεί εμένα αυτό μπορεί να ήμουν σε φάση, δεν με νοιάζει, δεν ξέρω καν για τι πράγμα λες. Αλλά κι εγώ έχω τρέμουλο από το σύνδρομο» σχολίασε η Sadie. «Είναι σίγουρα ευκολότερο να καταλάβω τι περνάει από τη στιγμή που έχω κι εγώ κάτι» πρόσθεσε.

Η ηθοποιός παραδέχτηκε ότι αισθάνεται πολύ ένοχη επειδή δεν καταλάβαινε πραγματικά τι συνέβαινε με την κόρη της με το κορίτσι να τονίζει: «Όταν διαγνώστηκε η μαμά μου, δεν ένιωσα ότι είχαν τελειώσει τα πάντα αλλά ήταν δύσκολο να τη βλέπω να χάνει πολλές από τις ικανότητες που είχε όταν ήμουν παιδί».

Η Απλγκεΐτ, με τη σειρά της, είπε, απευθυνόμενη στην κόρη της: «Δεν θέλω ποτέ να νιώσεις ότι δεν μπορώ να είμαι η προστάτιδά σου, η μητέρα σου, σε αγαπάω. Θέλω να σου φτιάχνω φαγητό και να σου το φέρνω. Θέλω να κάνω τα πάντα και τα κάνω όποτε μπορώ. Αλλά νιώθω απίστευτες τύψεις όταν δεν μπορώ».


σκλήρυνση κατά πλάκαςηθοποιόςΚριστίνα 'Απλγκεϊτ