Lifestyle|29.06.2024 11:40

Γιώργος Περρής: Μίλησε για το δικό του coming out και την αντίδραση της μητέρας του

Newsroom

Καλεσμένος της εκπομπής «Fay's Time» και της Φαίης Σκορδά ήταν ο Γιώργος Περρής.

Ο τραγουδιστής μίλησε για την απόφαση του να κάνει coming out στους φίλους του και στην οικογένεια του αλλά και για τον τρόπο όπου αντέδρασε η μητέρα του εκείνη την περίοδο.

«Επρεπε να της εξηγήσω»

«Το coming out που έκανα δημόσια πρόπερσι το έκανα γιατί πρέπει να μιλήσουμε. Πρέπει να υπάρχει η δημόσια συζήτηση και να μπορεί ο ένας να βοηθά τον άλλον. Είναι πολύ σημαντικό. Η αλλαγή μόνο έτσι έρχεται, εκ των έσω, από το σπίτι, επηρεάζοντας τον δίπλανο κ.ο.κ.», είπε αρχικά ο Γιώργος Περρής για την επιλογή του να μιλήσει δημόσια για τη σεξουαλικότητά του.

Εν συνεχεία αποκάλυψε ότι πρώτα μίλησε στους φίλους του: «Στα 18 μου το είπα στους φίλους μου και πρώτα στην κολλητή μου φίλη. Δεν το είχα πει πριν από τα 18 σε κανέναν, δυσκολευόμουν πάρα πολύ να το αποδεχτώ ο ίδιος. Όταν μεγάλωσα εγώ τέλη ’80 με ’90, ήταν πολύ ταμπού αυτό και δεν συζητιόταν πολύ. Δεν είχα κάποιο παράδειγμα στη δημόσια σφαίρα και η νοοτροπία ήταν κάνε ό,τι θέλεις αλλά μη μιλάς και κράτα το κρυφό κι αυτό σε κάνει υποσυνείδητα να πιστεύεις πως κάτι πηγαίνει λάθος μέσα σου.

Τη θυμάμαι εκείνη την ημέρα. Θυμάμαι και τη μέρα που το είπα στην καλύτερή μου φίλη, τη Μαρία, που εκείνη το προκάλεσε να το πω κι ήταν μια τρομερή ανακούφιση. Θα της το χρωστάω για πάντα αυτό. Και θυμάμαι βεβαίως τη μέρα που το είπα αργότερα στη μητέρα μου» τόνισε ο τραγουδιστής.

Κλείνοντας σημείωσε ότι η μητέρα του αν και αντέδρασε με μεγάλη ψυχραιμία, έπειτα ένιωσε ενοχές. «Η μητέρα μου αντέδρασε σχετικά ψύχραιμα και μου είπε ότι το φανταζόταν και το υποπτευόταν. Βεβαίως, μετά αντέδρασε κάπως ότι "μήπως φταίω εγώ και σε ώθησα σε κάτι τέτοιο". Βγήκε ενοχή. Έπρεπε να της εξηγήσω, αλλά αυτά με τον χρόνο απαλύνονται και παίρνουν τη διάσταση που πρέπει να πάρουν.

Στην τελική, το νόημα είναι ότι στην εποχή μας και μετά απ' όλη την προσπάθεια που έχει γίνει δεν πρέπει να μας αφορά τίποτα απ' όλα αυτά. Αντιδρώ όταν λένε: "ο ανοιχτά γκέι". Τι σημαίνει αυτό;», είπε ενοχλημένος ο καλλιτέχνης.

Φαίη ΣκορδάτραγουδιστήςΓιώργος Περρής