Lifestyle|02.07.2024 14:00

Σοφία Παθέκα: «Με το Γιώργο Πολυχρονίου σχεδόν βριστήκαμε, έφτυσε ο ένας τον άλλον και η εκπομπή κόπηκε στον αέρα»

Newsroom

Καλεσμένη της εκπομπής «Πάμε Δανάη» βρέθηκε η Σοφία Παθέκα. Η γνωστή γυμνάστρια μίλησε για τα χρόνια που έζησε στον «Πρωινό Καφέ», για την Ελένη Μενεγάκη, το θάνατο του συνεργάτης της, Γιώργου Λουκανίδη αλλά και για τον πολύ μεγάλο καυγά που είχε με το Γιώργο Πολυχρονίου στον αέρα της εκπομπής.

O «Πρωινός Καφές» και η Ελένη Μενεγάκη

Η Σοφία Παθέκα μίλησε αρχικά για τα χρόνια που ήταν γυμνάστρια στην καθημερινή πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. «Ο Πρωινός Καφές ήρθε στη ζωή μου όταν ήμουν φοιτήτρια και είχα έρθει στην Ελλάδα για διακοπές. Η μαμά μου είδε μια αγγελία για γυμνάστριες και πήρε τηλέφωνο και έδωσε το όνομά μου. Πέρασα το casting. Ήμασταν τουλάχιστον 2-3 χιλιάδες γυμνάστριες και στο τέλος μείναμε εγώ και ο Γιώργος Λουκανίδης.

Στην πρώτη μου εμφάνιση στην εκπομπή ήμουν μελαχρινή. Είχα έρθει από την Ιταλία όπου ήμουν φοιτήτρια, είχα κατάμαυρα μαλλιά, έτσι ινδιάνικα. Βγαίνω να κάνω γυμναστική με τον Γιώργο. Μετά μου τηλεφώνησαν και μου είπαν: Αύριο να πας να γίνεις ξανθιά!», σχολίασε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην παρουσιάστρια της εκπομπής, Ελένη Μενεγάκη: «Η Ελένη Μενεγάκη ήταν η παρουσιάστρια του Πρωινού Καφέ εκείνη την περίοδο. Ήταν μια εξαιρετική οικοδέσποινα. Είναι ένας πολύ δίκαιος άνθρωπος, πολύ στοργική και τρυφερή με τα νέα άτομα της εκπομπής, όπως ήμουν εγώ. Θυμάμαι ότι με έλεγε Μπουμπού».

«Με τον Γιώργο Λουκανίδη ημασταν σαν αδέλφια»

Παράλληλα, η Σοφία Παθέκα θέλησε να μιλήσει για το συνεργάτη της εκείνα τα χρόνια: «Η δυσκολότερη στιγμή στη μικρή μου τηλεοπτική καριέρα ήταν όταν σκοτώθηκε ο Γιώργος Λουκανίδης. Ημασταν συνεργάτες, φίλοι, σαν αδέλφια. Ηταν τέλος της σεζόν, είχαμε μιλήσει με τον Γιώργο το βράδυ, γιατί το πρωί είχαμε ένα ραντεβού μαζί, να κάνουμε μια πρόταση. Όταν άνοιξα το πρωί το κινητό, με πήρε ένας φίλος και μου είπε: Εμαθες τι έγινε με τον Γιώργο;. Του είπα όχι και ότι έχουμε ραντεβού στις 10. Και μου είπε ότι σκοτώθηκε χθες το βράδυ.

Το μόνο που θυμάμαι είναι να στριφογυρίζω μέσα στο δωμάτιο και να ουρλιάζω. Ο Πρωινός Καφές τελείωσε για εμένα μετά τον θάνατο του Γιώργου. Σταμάτησε γενικότερα η ενότητα της γυμναστικής στην εκπομπή» αναπόλησε η γυμνάστρια.

Ο on air καβγάς με τον Γιώργο Πολυχρονίου και η πέτρα του σκανδάλου

Ενα σκηνικό που άφησε ιστορία ήταν αυτό του καυγά της ίδιας με τον παρουσιαστή Γιώργο Πολυχρονίου. «Μετά τον Πρωινό Καφέ πήγα στο MEGA, στην εκπομπή Πολύ καλημέρα σας, με παρουσιαστές τον Γιώργο Πολυχρονίου και την Πόπη Χατζηδημητρίου. Hταν μια περίεργη χρονιά, δεν τελείωσε καλά, τσακώθηκα με τον Γιώργο Πολυχρονίου. Ο τσακωμός μου με τον Γιώργο έγινε οn air, νομίζω ότι ήταν και ο πρώτος που έγινε, ήταν μία πολύ κακή στιγμή, σχεδόν βριστήκαμε, σχεδόν έφτυσε ο ένας τον άλλο, και κόπηκε η εκπομπή στον αέρα. Συνεχίστηκε λίγο μετά με κλειστά τα φώτα, αυτή ήταν και η τελευταία φορά που πήγα στο πλατό.

Ο Γιώργος Πολυχρονίου εκείνη την εποχή είχε χωρίσει με την πολύ αγαπημένη μου φίλη Μάγκυ Χαραλαμπίδου. Ένα δημοσίευμα ανέφερε ότι η πέτρα του σκανδάλου στον χωρισμό του μπορεί να ήταν και η γυμνάστρια της εκπομπής του. Ο Γιώργος μού επιτέθηκε λεκτικά, εγώ του απάντησα ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι η πέτρα του σκανδάλου μ' έναν άνθρωπο που είχε την ηλικία του πατέρα μου. Αυτό ήταν αρκετά εκνευριστικό, άναψαν τα αίματα. Το σοκαριστικό ήταν ότι έγινε on air, ήταν live η εκπομπή, και όλα αυτά έγιναν και ο κόσμος έβλεπε τον καβγά» περιέγραψε κλείνοντας.

ΓυμνάστριαΕλένη Μενεγάκη