Lifestyle|09.07.2024 10:10

Αντώνης Ρέμος: «Το σημαντικό στη ζωή είναι να έχεις φίλους, όχι λεφτά» - Το μήνυμα μετά τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή

Newsroom

«Το πιο σημαντικό στη ζωή είναι να έχεις φίλους, δεν είναι ούτε τα λεφτά, ούτε τίποτα» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Ρέμος στην πρώτη του μεγάλη συναυλία μετά τη δέσμευση της περιουσίας του και τον έλεγχο για φοροδιαφυγή

Ο καλλιτέχνης ανέβηκε, το βράδυ της Δευτέρας 8 Ιουλίου, στη σκηνή στο κατάμεστο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας και αφού ευχαρίστησε τον κόσμο έστειλε το δικό του μήνυμα.

«Καμιά φορά τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Στη ζωή να μη φοβόσαστε τα προβλήματα και τις δύσκολες στιγμές. Μέσα από αυτές παίρνουμε δύναμη, αυτές μας κάνουν πιο δυνατούς και μόνο από τα προβλήματα βγαίνουμε πιο δυνατοί και πιο ζωντανοί. Απλά να αντέξετε» είπε αρχικά.

Σε άλλο σημείο, ο Αντώνης Ρέμος ανέφερε: «Πάντα οι ψεύτες και οι απατεώνες θα λένε ψέματα αλλά θα είναι “κοντά” τα ψέματά τους γιατί η αλήθεια είναι πάνω απ’ όλους. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτό πρέπει να το καταλάβετε, και να μη φοβόσαστε, όσο και να σας χτυπάνε, ό,τι και να λένε για εσάς, να μένετε όρθιοι και σταθεροί, να μη φοβόσαστε κανέναν. Αν έχεις φίλους, δεν φοβάσαι πραγματικά τίποτα. Και το πιο σημαντικό στη ζωή είναι να έχεις φίλους, δεν είναι ούτε τα λεφτά, ούτε τίποτα. Οικογένεια και φίλους». 

Στο στόχαστρο 6 εμβάσματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του τραγουδιστή - Τι αποκαλύπτει το πόρισμα της Αρχής

Στη δημοσιότητα έχει έρθει το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, για τον Αντώνη Ρέμο, ο οποίος ερευνάται για φοροδιαφυγή και εικονικές συναλλαγές ύψους 1,8 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το MEGA στο πόρισμα των 20 περίπου σελίδων αναφέρονται 6 εμβάσματα στον προσωπικό λογαριασμό του γνωστού τραγουδιστή, τα οποία έχουν μπει στο στόχαστρο της Αρχής.

Το ποσό ανέρχεται συνολικά στα 1,8 εκ. ευρώ και ελέγχεται το για ποιον λόγο μπήκαν αυτά τα χρήματα στον λογαριασμό την περίοδο από 19/4/22 - 22/6/2022.

Ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα, ενώ η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Η εταιρεία με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που «πυροδότησε» την «βόμβα»

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, που επικαλείται την έρευνα της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο τραγουδιστής φαίνεται να έγινε με «όχημα» την αγοραπωλησία εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σύμφωνα με την σχετική έρευνα ο Αντώνης Ρέμος έχει εισπράξει κάποια χρήματα από επιχειρηματία που δραστηριοποιούταν στον τομέα της ενέργειας προκειμένου να αγοράσει εταιρεία αιολικών πάρκων.

Η συναλλαγή, διαπιστώθηκε από την Αρχή, πως δεν ολοκληρώθηκε ωστόσο ο γνωστός τραγουδιστής φαίνεται να έχει κρατήσει τα χρήματα μη δηλώνοντας τα στις φορολογικές του δηλώσεις. Για την Αρχή τα παραπάνω συνιστούν μεθόδευση και για τον λόγο αυτό προχώρησε η διαδικασία δέσμευσης της περιουσίας του. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο Αντώνης Ρέμος φαίνεται να έδωσε μέρος αυτών των χρημάτων σε επιχειρηματία, φίλο του υπό μορφή δανείου. Ο επιχειρηματίας αυτός ελέγχεται επίσης από την Αρχή.

Δευτερεύον σκέλος στην έρευνα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ αποτελεί η αναντιστοιχία που παρατηρήθηκε μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος, των 50.000 ευρώ συν μετοχές από μερίσματα σε εταιρείες που κατέχει, και των πραγματικών εισροών του.

Κατράκειο ΘέατροσυναυλίαΑντώνης Ρέμοςφοροδιαφυγή