Lifestyle | 09.07.2024 12:55

Kate Middleton: H αντικαταστάτρια στο Wimbledon και ο νέος της ρόλος στο παλάτι

Newsroom

Τον περασμένο Μάρτιο, η Kate Middleton ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο και ξεκίνησε χημειοθεραπείες. Εκτοτε, αποσύρθηκε από τα δημόσια και πριγκιπικά της καθήκοντα, ενώ ακόμα δεν είναι γνωστό πότε θα επιστρέψει. 

Από τον Ιανουάριο, όταν υπεβλήθη σε κοιλιακή επέμβαση και μετά τη διάγνωση της, η πριγκίπισσα της Ουαλίας επέλεξε να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αναρρώνοντας στο σπίτι της, κοντά στα τρία παιδιά της και τον σύζυγό της, πρίγκιπα William, που την υποστηρίζει σταθερά.

 

Σύμφωνα με τη Daily Mirror και ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από το Channel 5 στις 7 Ιουλίου, η Kate ανέλαβε τον ρόλο της επίσημης οικογενειακής φωτογράφου για να διευκολύνει τον σύζυγό της. Το ντοκιμαντέρ «Kate: A Queen for the Future» αναδεικνύει την απόφασή της να προστατεύσει τον πρίγκιπα William από την πίεση των μέσων ενημέρωσης, που αποτέλεσε τραυματική εμπειρία για τον γιο της αείμνηστης πριγκίπισσας Diana.

 

Η Kate αποφάσισε να ελέγχει την εξωστρέφεια της οικογένειάς της, επιτρέποντας στο βρετανικό κοινό να παρακολουθεί τα παιδιά της χωρίς να εκτίθενται στα ΜΜΕ. Όπως δήλωσε η δημοσιογράφος Afua Hagan, «Η Kate συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να πάρει τον έλεγχο, και αυτή ήταν μια εξαιρετική απόφαση». Παρά την ασθένειά της, η πριγκίπισσα της Ουαλίας συνεχίζει να βγάζει και να δημοσιεύει φωτογραφίες.

Η αντικαταστάτρια της Kate στο Wimbledon

Την παραμονή του Trooping the Colour, όπου πραγματοποίησε την πρώτη της επίσημη εμφάνιση για φέτος, η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανακοίνωσε ότι θα ενημερώνει για την παρουσία της σε εκδηλώσεις την τελευταία στιγμή, ανάλογα με την κατάσταση της υγείας και τις δυνάμεις της.

Αυτή η κατάσταση δημιουργεί αβεβαιότητα στους διοργανωτές του τουρνουά τένις του Wimbledon, οι οποίοι έχουν ήδη επιλέξει άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας για ν' αντικαταστήσει την Kate Middleton στην απονομή των τροπαίων, αν χρειαστεί.

Η εφημερίδα Telegraph ανέφερε ότι η Birgitte, δούκισσα του Γκλόστερ, είναι πιθανή αντικαταστάτρια για την παρουσίαση των τροπαίων στους τελικούς αυτού του Σαββατοκύριακου, σε περίπτωση που η Kate δεν μπορέσει να παρευρεθεί. Ως προστάτιδα του All England Lawn Tennis and Croquet Club, έναν τίτλο που κληρονόμησε από τη βασίλισσα Ελισάβετ το 2016, η Kate παραδοσιακά φοράει μια ειδική καρφίτσα με φιόγκο στα χρώματα του συλλόγου (σκούρο πράσινο και μοβ) και απονείμει τα τρόπαια στους πρωταθλητές.

Η δούκισσα του Γκλόστερ, ηλικίας 78 ετών, είναι παντρεμένη με τον πρώτο ξάδελφο της βασίλισσας Ελισάβετ, τον πρίγκιπα Richard, δούκα του Γκλόστερ.

Όπως και η Kate, η Birgitte είναι παθιασμένη με το τένις. Για 25 χρόνια, η δούκισσα του Γκλόστερ είναι επίτιμη πρόεδρος της Ένωσης Αντισφαίρισης επί χλοοτάπητα, υποστηρίζοντας το διοικητικό όργανο του τένις στη Μεγάλη Βρετανία. Φέτος, η δούκισσα του Γκλόστερ έχει παρακολουθήσει το τουρνουά δύο φορές από την έναρξή του την 1η Ιουλίου.

 

Η δούκισσα του Γκλόστερ είναι ένα πλήρως απασχολούμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας και πρόσφατα έγραψε βασιλική ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη μη γαλαζοαίματη γυναίκα που διορίστηκε λαίδη του Ευγενέστατου Τάγματος της Περικνημίδας, χωρίς να είναι παντρεμένη με τον μονάρχη ή τον διάδοχο του θρόνου.

ΒρετανίακαρκίνοςντοκιμαντέρΤένιςΚέιτ Μίντλετον