Lifestyle|10.07.2024 17:00

Από τη Billie Eilish ως τη Sophia Bush: 6+1 διάσημοι που έκαναν coming out τον τελευταίο χρόνο

Ανδρέας Καρακάσης

Ολο και περισσότεροι διάσημοι και αστέρες του Χόλιγουντ αλλά και γενικότερα της διεθνούς showbiz κάνουν το δικό τους coming out θέλοντας να δείξουν τη σεξουαλικότητα τους και να στηρίξουν την LGBTQ+ κοινότητα. Η κίνηση τους αυτή γίνεται αντικείμενο συζήτησης στην παγκόσμια επικαιρότητα και σχολιάζεται ποικίλως.

Τέτοιες ενέργειες συμβάλλουν θετικά στην προώθηση της διαφορετικότητας, καθώς τα άτομα που επιλέγουν να κάνουν αυτές τις αποκαλύψεις ενθαρρύνουν όσους δυσκολεύονται να εκφραστούν να βρουν το θάρρος. Εξάλλου, σε πιο κλειστές κοινωνίες η έννοια της κοινότητας παραμένει ανύπαρκτη.

Τον τελευταίο χρόνο αστέρες του εξωτερικόυ από τους χώρους της υποκριτικής, της τηλεόρασης, της μουσικής σκηνής αλλά ακόμη και από το χώρο του αθλητισμού θέλησαν να κάνουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο μια αποκάλυψη μέσα από την οποία σίγουρα τους μαθαίνει καλύτερα το κοινό που τους αγαπάει.

1) Julia Fox

Η Τζούλια Φοξ (Julia Fox) μίλησε με ειλικρίνεια για τη σεξουαλικότητά της αποκαλύπτοντας ότι είναι λεσβία μόλις λίγες ημέρες πριν, αφού πρώτα είχε πει ότι απέχει από το σεξ εδώ και δύο χρόνια. Η ίδια προέβη σε αυτή την αποκάλυψη μέσα απο ένα βίντεο στο TikTok, με το οποίο αποκάλυψε τις σεξουαλικές της προτιμήσεις.

Η Φοξ έλαβε απεριόριστη υποστήριξη, καθώς οι θαυμαστές της έλεγαν πόσο ενθουσιασμένοι ήταν για εκείνη. «Είμαι τόσο χαρούμενη για σένα», έγραψε κάποιος, ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Αυτό κάνει την καρδιά μου τόσο ευτυχισμένη».

 

Η είδηση δεν αποτέλεσε σοκ για κάποιους, καθώς η Φοξ, η οποία ήταν παντρεμένη με τον Peter Artemiev από το 2018 έως το 2020, είχε μιλήσει στο παρελθόν για το ενδεχόμενο να βγει με μια γυναίκα. «Έχω κάτι gay μέσα μου και πρέπει να το εξερευνήσω λίγο περισσότερο», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο «Ziwe» το 2022. 

2) Louisa Jacobson

Η ηθοποιός και κόρη της Μέριλ Στριπ έκανε και εκείνη το δικό της coming out πριν από λίγο καιρό μέσα απο μία ανάρτησή της σε προσωπικό της λογαριασμό στα social media.

 

«Νιώθω ευλογημένη που μπαίνω στη χαρούμενη νέα εποχή» έγραψε στη λεζάντα της η ηθοποιός, η οποία συνόδευσε την ανάρτηση της με μία καρδιά και ένα ουράνιο τόξο, που εκφράζει τη διαφορετικότητα.

Κάτω απο την ανάρτηση αυτή, διάφοροι διαδικτυακοί φίλοι της Τζεϊκομπσον έτρεξαν να σχολιάσουν, επευφημώντας την ηθοποιό για την απόφαση της. «Το να κάνεις coming out στα γενέθλια της μαμάς σου είναι τόσο εμβληματικό», έγραψε μία διαδικτυακή της φίλη.

3) Sophia Bush

Τον περασμένο Απρίλιο μέσα απο μία προσωπική της εξομολόγηση στο περιοδικό Glamour, η 41χρονη ηθοποιός έκανε το δικό της coming out, επιβεβαιώνοντας τις τότε φήμες ότι διατηρεί σχέση με την Ασλιν Χάρις.

 

Η πρωταγωνίστρια του «One Tree Hill» είχε δηλώσει: «Δεν περίμενα να βρω τον έρωτα σε αυτή τη στήριξη. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το εκφράσω: Δεν το αντιλήφθηκα μέχρι που το αντιλήφθηκα. Είναι πολύ εύκολο να μην αντιλαμβάνεσαι αυτό που βλέπεις μπροστά σου για αρκετό διάστημα και είναι πλέον μια επιλογή που δεν την αναζητούσες ως επιλογή».

«Αυτό που είδα ήταν μια φίλη με μια μεγάλη και ευτυχισμένη ζωή. Και τώρα ξέρω ότι και αυτή σκεφτόταν το ίδιο πράγμα για μένα» κατέληξε η Σοφία Μπους για τη σχέση της με την Ασλιν Χάρις. Η Μπους βρίσκεται σε σχέση με τη Χάρις απο τον Οκτώβριο του 2023, περίοδο που πήρε διαζύγιο απο τον Γκραντ Χιου, έπειτα απο 13 χρόνια γάμου.

4) Joe Locke

Ο Τζο Λοκ (Joe Loke) έγινε ευρύτερα γνωστός από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη σειρά «Heartstopper» του Netflix, οπου και υποδύεται έναν έφηβο που παλεύει να εξηγήσει τη σεξουαλικότητα του. Ο ηθοποιός παραχώρησε τον περασμένο Αύγουστο μία συνέντευξη στη Teen Vogue, με αφορμή τη δεύτερη σεζόν της πολύ πετυχημένης σειράς και μίλησε ανοιχτά για το σεξουαλικό του προσανατολισμό.

 

«Ο κόσμος το έχει υποθέσει πολλές φορές, το έχουν ποστάρει στα social media, και εγώ δεν έχω διορθώσει ποτέ κανένα γιατί δεν ένιωσα την ανάγκη να το κάνω. Αλλά ποτέ δεν έχω δηλώσει ποτέ δημόσια κάτι σε σχέση με αυτό» σχολίασε και συνέχισε: «Είμαι ανοιχτά γκέι από τότε που ήμουν περίπου 12 ετών».

Ο Λοκ μοιράστηκε την πληροφορία ότι πρώτη φορά έκανε coming out στη μητέρα του σε ηλικία 12 ετών, γεγονός που τον άφησε να αισθάνεται σα να βρίσκεται «στην κορυφή του κόσμου». Μετά τη μητέρα του, αποφάσισε να ανεβάσει την είδηση στο Instagram πριν συνειδητοποιήσει ότι δεν ήταν έτοιμος να μοιραστεί τα νέα δημόσια.

«Έτσι το διέγραψα γρήγορα και είπα ότι το Instagram μου είχε χακαριστεί. Επέστρεψα στην ντουλάπα για τρία χρόνια. Το ξαναείπα σε όλους τους φίλους μου και εκείνοι μου είπαν: Ναι, μας το είπες πριν από δύο χρόνια» αποκάλυψε.

5) Andrew Scott

Ο Αντριου Σκοτ (Andrew Scott) μίλησε για τη σεξουαλικότητά του πρώτη φορά σε μια συνέντευξη με τον Independent το 2023.

«Ευτυχώς, στις μέρες μας οι άνθρωποι δεν βλέπουν το να είσαι γκέι ως ελάττωμα του χαρακτήρα σου. Αλλά ούτε και αρετή, όπως η καλοσύνη. Ή ως ταλέντο, όπως το να παίζεις μπάντζο. Είναι απλά ένα γεγονός. Φυσικά, είναι μέρος της υπόστασής μου, αλλά δεν θέλω να το εκμεταλλευτώ» είπε.

Πρόσφατα, αποκάλυψε στο GQ, ότι αρκετοί άνθρωποι από τη βιομηχανία του θεάματος, τον ενθάρρυναν να κρατήσει τη σεξουαλική του ταυτότητα μυστική, ως μια συμβουλή για την καριέρα του. «Καταλαβαίνω γιατί μου το είπαν, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που απλά κάποια στιγμή το αγνόησα» είπε ο ηθοποιός.

Η ομοφυλοφιλία ήταν παράνομη στην Ιρλανδία μέχρι που ο Σκοτ ήταν 16 χρονών, κάνοντάς τον έτσι να φοβάται να κάνει coming out. Τα περίπλοκα συναισθήματα του για την ταυτότητά του, ήταν κάτι που χρησιμοποιούσε κάθε μέρα στα γυρίσματα του «All of Us Strangers».

6) Jessica Gunning

Η πρωταγωνίστρια του «Baby Reindeer», Τζέσικα Γκάνινγκ (Jessica Gunning)  εμφανίστηκε ως καλεσμένη στο podcast «Reign with Josh Smith» πριν ένα χρόνο και συλλογίστηκε την «μεγαλειώδη στιγμή» που τελικά μπόρεσε να κάνει coming out ως ομοφυλόφιλη.

«Λοιπόν, μου συνέβη ένα μεγάλο πράγμα και ίσως το συζητήσω. Έκανα coming out τον Νοέμβριο του ’22 .Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ. Και αυτό ήταν ένα τεράστιο πράγμα για μένα γιατί, για τόσο καιρό, είμαι περιτριγυρισμένη από γκέι» είπε.

«Όπως όλοι οι φίλοι μου είναι γκέι. Δεν ήταν λοιπόν ότι καταπιέζω οτιδήποτε. Απλώς δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να είμαι και ακόμα δεν μπορώ να το διατυπώσω με τον καλύτερο τρόπο» συμπλήρωσε.

«Και αυτή ήταν σαν μια τεράστια στιγμή όπου όλα έκαναν κλικ. Και τότε κατάλαβα τον εαυτό μου γιατί για τόσο καιρό σκεφτόμουν και είμαι μεγαλύτερη γυναίκα  και σκέφτηκα ότι ίσως είχε να κάνει με το μέγεθός μου. Αλλά ένιωσα λίγο σχεδόν εξωγήινη» τόνισε η ηθοποιός λέγοντας πως αυτή ήταν η πιο λυτρωτική στιγμή της ζωής της.

7) Billie Eilish

Η παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια Μπίλι Αιλις (Billie Eilish), έκανε το δικό της coming out τον περασμένο Νοέμβριο μέσα από το εξώφυλλο του «Variety Power of Women».

Η Αιλις μίλησε για τα συναισθήματά της για τις γυναίκες, λέγοντας: «Ποτέ δεν ένιωσα ότι μπορούσα να συναναστραφώ πολύ καλά με τα κορίτσια. Τις αγαπώ τόσο πολύ. Τις αγαπώ ως ανθρώπους. Με ελκύουν ως άνθρωποι. Με ελκύουν πραγματικά. Έχω βαθιές σχέσεις με τις γυναίκες στη ζωή μου, τους φίλους στη ζωή μου, την οικογένεια στη ζωή μου. Με ελκύουν σωματικά. Αλλά επίσης με τρομάζουν τόσο πολύ αυτές και η ομορφιά τους και η παρουσία τους».

Η τραγουδίστρια επισήμανε πως δεν έκανε coming out για να προκαλέσει. «Όχι, δεν το έκανα. Αλλά σκέφτηκα, Δεν ήταν προφανές; Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ο κόσμος δεν το ήξερε. Απλά δεν πιστεύω πραγματικά σε αυτό. Απλά σκέφτομαι, Γιατί δεν μπορούμε απλά να υπάρχουμε; Το κάνω αυτό εδώ και πολύ καιρό, και απλά δεν μιλούσα γι’ αυτό. Ουπς».

lgbtqΧόλιγουντΜπίλι Άιλιςηθοποιός