Lifestyle|14.07.2024 15:55

Σάνεν Ντόχερτι: Πέθανε σε ηλικία 53 ετών η ηθοποιός

Newsroom

Τον θάνατο της 53χρονης ηθοποιού Σάνεν Ντόχερτι (Shannen Doherty), που έφυγε από τη ζωή μετά από μεγάλη μάχη που έδινε με τον καρκίνο, θρηνεί το Χόλιγουντ.

«Με βαριά καρδιά επιβεβαιώνω τον θάνατο της ηθοποιού Σάνεν Ντόχερτι. Το Σάββατο, 13 Ιουλίου, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, μετά από πολλά χρόνια που πάλευε με την ασθένεια», επιβεβαίωσε η επί σειρά ετών υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της, Leslie Sloane, σε αποκλειστική δήλωσή της στο People.

«Αφοσιωμένη κόρη, αδελφή, θεία και φίλη, ήταν περιτριγυρισμένη από τα αγαπημένα της πρόσωπα καθώς και από τον σκύλο της, Bowie. Η οικογένεια ζητά ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή, ώστε να μπορέσουν να θρηνήσουν εν ειρήνη».

Διαγνώστηκε με καρκίνο το 2015 

Η πρωταγωνίστρια του Beverly Hills 90210 διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού το 2015. 

«Σίγουρα υπάρχουν μέρες που λέω "Γιατί εγώ;"», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της στο People. «Και τότε σκέφτηκα, 'Γιατί όχι εγώ; Ποιος άλλος; Ποιος άλλος εκτός από μένα το αξίζει αυτό; Κανένας», είχε πει.

Το 2017, η αγαπημένη ηθοποιός αποκάλυψε ότι ο καρκίνος του μαστού της επέστρεψε μετά από ύφεση.

«Θα αποκαλυφθεί σε λίγες ημέρες ή σε μια εβδομάδα ότι είμαι στο στάδιο 4. Οπότε ο καρκίνος μου επέστρεψε και γι' αυτό είμαι εδώ», είχε πει τότε στο Good Morning America. «Δεν νομίζω ότι το έχω επεξεργαστεί. Είναι ένα πικρό χάπι για να το καταπιείς με πολλούς τρόπους» ανέφερε ακόμη.

Το 2023 η ηθοποιός είχε κάνει γνωστό πως ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση στον εγκέφαλο και πως είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση όγκου από το κεφάλι.

Οι δύο αγαπημένες σειρές που πρωταγωνίστησε 

Η Shannen Doherty έγινε γνωστή ως Brenda Walsh στην σειρά Beverly Hills, 90210, η οποία έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 1990.

Έφυγε από τη σειρά μετά την τέταρτη σεζόν το 1994 και αργότερα επανήλθε στον χαρακτήρα της με αρκετές guest εμφανίσεις το 2008.

Μετά τη φήμη της στο Beverly Hills, έπαιξε στη σειρά Charmed (Μάγισσες) τον ρόλο της Prue Halliwell.

Μαζί με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά, σκηνοθέτησε επίσης αρκετά επεισόδια, και εγκατέλειψε τη σειρά στο τέλος της τρίτης σεζόν το 2001.

ειδήσεις τώραηθοποιόςΣάνεν Ντόχερτικαρκίνοςθάνατος