Lifestyle|16.07.2024 18:08

Shannen Doherty: «Δεν ήταν έτοιμη να φύγει» - Τι αποκάλυψε ο ογκολόγος της ηθοποιού

Newsroom

«Καταλαβαινόμασταν αμέσως», δήλωσε ο ογκολόγος της Σάνεν Ντόχερτι μιλώντας στο περιοδικό People για τις τελευταίες στιγμές της αγαπημένης ηθοποιού.

«Κάποιες φορές αυτό απλώς συμβαίνει. Η ατμόσφαιρα είναι σωστή και καταλαβαίνετε ο ένας τον άλλον, νιώθετε σαν να γνωρίζεστε πριν καν συστηθείτε. Έτσι ήταν για εμάς όταν πρωτογνωριστήκαμε, και έτσι ήταν μέχρι το τέλος».

Ο Πίρο, ο οποίος εμφανίστηκε τον Ιανουάριο σε επεισόδιο του podcast της ηθοποιού, τη θυμάται ως «ένα πολύ έξυπνο άτομο», που «συμμετείχε πολύ ενεργά σε όλο το ταξίδι της υγείας της».

«Ήθελε να ζει κάθε μέρα»

«Κάθε φορά που διάβαζε για κάτι νέο, μου τηλεφωνούσε αμέσως ή μου προωθούσε κάτι και το συζητούσαμε και βλέπαμε αν ταίριαζε με το δικό της σενάριο και πού θα μπορούσε να ενταχθεί στο πρόγραμμά της» θυμάται. «Πάντα με εξέπληττε ο τρόπος με τον οποίο μπορούσε να διαχωρίσει τα συναισθήματά της για το ότι ήταν τόσο νέα και ότι βρισκόταν σε ένα τόσο δύσκολο ταξίδι. Ήταν τόσο συγκεντρωμένη και ψύχραιμη σε αυτά τα πράγματα».

Σύμφωνα με τον ογκολόγο της, η Σάνεν Ντόχερτι ήταν «πάντα πολύ θετική» όσον αφορά το πώς έβλεπε την πρόγνωσή της.

«Στο μυαλό της, δεν ήθελε να σκεφτεί καμία άλλη εναλλακτική λύση από το ''νικήσαμε, ας ασχοληθούμε τώρα με τη ζωή"» δήλωσε στο People. «Ήθελε να ζει κάθε μέρα, όχι σαν να ήταν η τελευταία της μέρα, αλλά σαν να ήταν η αρχή ενός εντελώς νέου κεφαλαίου γι’ αυτήν».

Η ηθοποιός είχε δηλώσει στις 24 Ιουνίου στο podcast της πως σχεδίαζε να ξεκινήσει ξανά χημειοθεραπεία, με την ελπίδα να νικήσει τον καρκίνο του μαστού που είχε εξαπλωθεί και στα οστά.

«Συνεχίζαμε μέχρι που δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε άλλο» λέει ο γιατρός της. «Στην τελευταία συζήτηση που είχαμε, ήταν στη διαδικασία να συνειδητοποιήσει πως τα πράγματα είχαν πάρει μια αρκετά σημαντική τροπή. Η συζήτηση αφορούσε την αγάπη και την υποστήριξη και τη φροντίδα και εξακολουθούσε να παλεύει. Ήθελε να συνεχίσει να κάνει θεραπείες και να παλεύει, παρόλο που η φυσική της κατάσταση δεν το επέτρεπε. Και έτσι κάναμε».

Όπως λέει ο ογκολόγος, η Σάνεν Ντόχερτι βρέθηκε με «μια περιορισμένη γκάμα επιλογών» λόγω «της κατάστασής της» τις τελευταίες εβδομάδες. «Αλλά, και πάλι, η συζήτηση αφορούσε το "τι μπορούμε να κάνουμε μέσα σε αυτούς τους περιορισμούς", σε αντίθεση με το "ας μην κάνουμε τίποτα''. Αυτό δεν ήταν καν ανοιχτό προς συζήτηση, επειδή η Σάνεν δεν ζούσε έτσι. Ήταν μια απίστευτη πολεμίστρια σε ό,τι έκανε».

Όμως, «ποτέ δεν είχα την αίσθηση πως αυτή η συναισθηματική πρόκληση εξαντλούσε την ικανότητά της να συνεχίσει να αγωνίζεται από ιατρικής πλευράς» λέει ο ογκολόγος. «Σίγουρα το έκανε πιο δύσκολο, αλλά είναι τέτοια μαχήτρια, που νιώθω ότι τράβηξε όλους τους απαραίτητους πόρους για να δώσει την καλύτερη μάχη κατά του καρκίνου, παρόλο που αντιμετώπιζε μεγάλη συναισθηματική πρόκληση. Πάλεψε τόσο σκληρά και δεν πίστευε ότι θα τελείωνε ποτέ, κάτι που έκανε κατά κάποιον τρόπο όλους γύρω της να το πιστεύουν επίσης».

Οι τελευταίες ημέρες και ώρες της ηθοποιού

Ωστόσο, γρήγορα έγινε φανερό ότι αυτό δεν θα συνέβαινε. «Τα πράγματα έγιναν πολύ πιο δύσκολα τις τελευταίες δύο εβδομάδες και τότε έγινε σαφές πως η κατάσταση πήγαινε προς διαφορετική κατεύθυνση» λέει ο γιατρός. «Συνεχίσαμε να αγωνιζόμαστε, ενώ βάλαμε περισσότερη υποστήριξη».

Ο Πίρο πέρασε τις τελευταίες στιγμές της Ντόχερτι μαζί της και με μερικά από τα πιο αγαπημένα της πρόσωπα, αλλά και τον σκύλο της, Μπάουι.

«Τις τελευταίες ώρες ήταν σε ένα μέρος όπου ήταν πολύ άνετα, κοιμόταν μεταβαίνοντας και ήταν περιτριγυρισμένη από μερικούς από τους πολύ στενούς της φίλους» αποκάλυψε ο γιατρός της. «Στο δωμάτιο ήταν μια επίλεκτη ομάδα φίλων της που τη φρόντιζαν. Ήταν ζοφερό και λυπηρό, αλλά και όμορφο και με πολλή αγάπη. Το πιο δύσκολο πράγμα σε αυτό ήταν πως δεν ήταν ακόμη έτοιμη να φύγει, γιατί αγαπούσε τη ζωή».

Κλείνοντας, ο δρ. Λόρενς ντε Πίρο πιστεύει ότι η κληρονομιά της Σάνεν Ντόχερτι θα πρέπει να είναι η ευγενική αντιμετώπιση των άλλων. «Αυτή η τεράστια αγάπη για τη ζωή εμπνεύστηκε από την αγάπη για τους ανθρώπους και την αγάπη για καλή μεταχείριση. Και νομίζω ότι αυτό προέκυψε από το ότι βρισκόταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας από πολύ νεαρή ηλικία και ένιωθε παρεξηγημένη στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Θα ήθελε να ζούμε τη ζωή μας όσο πιο δυναμικά μπορούμε, προσηλωμένοι στις πεποιθήσεις μας, και να μην επιτρέπουμε στους άλλους να μας βάζουν ταμπέλες ή να μας παραποιούν και να μας εμποδίζουν να ζήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» είπε ο ογκολόγος και φίλος της.

θάνατοςκαρκίνοςΣάνεν Ντόχερτιειδήσεις τώραηθοποιός