Lifestyle|18.07.2024 10:30

Λένα Παπαληγούρα για τις γυναικοκτονίες: «Το να ζεις ούσα γυναίκα στην Ελλάδα είναι επίτευμα»

Newsroom

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη προχώρησε η Λένα Παπαληγούρα, η οποία βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα Αργά» με την Αθηναΐς Νέγκα. Η καταξιωμένη ηθοποιός μίλησε για την καριέρα της στο θέατρο και την τηλεόραση αλλά κια για το πόσο δύσκολο και επικίνδυνο έιναι να είσαι γυναίκα στη χώρα μας.

Η 39χρονη κάτοχος του βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» τοποθετήθηκε για τις δικές τις απόψεις πάνω στην ανισότητα που υπάρχει στη κοινωνία ανάμεσα στους άντρες και στις γυναίκες, αλλά και για το αν οι ηθοποιοί αμοίβονται διαφορετικά ανάλογα με το φύλο τους.

«Δεν ξέρω αν η κοινωνία είναι έτοιμη»

Με αφορμή ερώτηση της παρουσιάστριας για το αν υπάρχει ανισότητα στις απολαβές ανδρών και γυναικών ηθοποιών, απάντησε: «Νομίζω ότι υπάρχει αδικία, υπάρχει δρόμος για να κρατηθεί η ισότητα όχι μόνο με το metoo».

Για το αν εκείνη έχει δεχθεί ποτέ κακοποιήση στο χώρο εργασίας της τόνισε: «Εγώ ήμουν από τι τυχερές που δεν είχα τύχει κάποιας ακραίας συμπεριφοράς ή αυτού του στυλ αλλά πια μάθαμε να απαντάμε. Απλώς δεν ξέρω κατά πόσο η κοινωνία είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις γυναίκες που απαντούν και επειδή δεν είναι έτοιμη βλέπουμε αυτές τις γυναικοκτονίες».

Τέλος τοποθετήθηκε για τη θέση της γυναίκας στην Ελλάδα: «Η πιο δύσκολη στιγμή στην καθημερινότητα πέραν των ζητημάτων υγείας κάποιου δικού σου ανθρώπου, νομίζω το να ζεις ούσα γυναίκα στην Ελλάδα πόσο μάλλον στην Αθήνα του σήμερα είναι ένα επίτευγμα».

«Εχω χάσει δουλειές λόγω της ελιάς μου»

Μεταξύ άλλων η ηθοποιός αναφέρθηκε στις φορές που έχει μπει στον πειρασμό να αφαιρέσει την ελιά την ελιά που έχει στο πρόσωπό της, η οποία της στοίχισε δουλειές. «Έχω σκεφτεί πάρα πολλές φορές να αφαιρέσω την ελιά μου. Και πολλούς διευθυντές φωτογραφίας ξέρω ότι τους δυσκολεύει, και σε γυρίσματα ξέρω ότι καμιά φορά μπορεί να τους σπάσει στα νεύρα. Μου έχουν πει ότι μπορεί να έχω χάσει και δουλειές τηλεοπτικές ή κινηματογραφικές από αυτή. Εγώ γενικά είμαι της λογικής ότι οι ατέλειες μας προσδίδουν μια γοητεία. Και ό,τι μας κάνει μοναδικούς μας κάνει και ξεχωριστούς και άρα αυτό είναι το στοιχείο που αγαπάμε πιο πολύ πάνω μας. Έχω κλείσει ραντεβού τρεις φορές αλλά δεν έχω πάει να το κάνω… Μετά, έβλεπα και μια συνέντευξη της Κέιτ Γουίνσλετ που μου αρέσει η γενικότερη στάση της απέναντι στα πράγματα, που έλεγε ότι δεν ήθελε να της κάνουν φώτοσοπ σε ένα εξώφυλλο περιοδικού και να την κάνουν πολύ πιο αδύνατη απ’ ότι είναι», είπε αρχικά.

Ενώ συνέχισε: «Και έλεγε σε αυτή στα Όσκαρ νομίζω, ο, ότι εμείς βάζουμε κορσέδες, ζώνες, μας βάφουν, μας χτενίζουν για να εμφανιστούμε και με το που τελειώσουν τα βραβεία, και με το που τελειώσουν τα βραβεία, ανοίγουμε φερμουάρ, πάμε στο αυτοκίνητο και τρώμε πατατάκια. Σε μια εποχή λοιπόν σαν τη δική μας, που υπάρχει όλο αυτό με την τελειότητα, που ο κόσμος θέλει μόνο το εύπεπτο, θέλει μεγάλη αντίσταση για να διατηρήσουμε την πραγματική ανάγκη για ψυχική ζεστασιά και επικοινωνία με κάτι αληθινό από τον άλλον».

Λένα ΠαπαληγούραΑθηναϊς Νέγκασυνέντευξηηθοποιός