Lifestyle|18.07.2024 14:11

Δέσποινα Βανδή: Εξοργιστικά σχόλια στο λογαριασμό της στο Instagram από Τούρκους

Newsroom

Συνεχίζεται τις τελευταίες ώρες το σίριαλ της ακύρωσης της συναυλίας της Δέσποινας Βανδή στο Τσεσμέ λόγω αφίσας του Κεμάλ Ατατούρκ. Η πετυχημένη ελληνίδα τραγουδίστρια δήλωσε ότι αρνείται να ανέβει στη σκηνή αν δεν κατέβει αφίσα με τους τούρκους διοργανωτές να αρνούνται και να ακυρώνουν την εμφάνιση της.

Στη γειτονική χώρα, το… φυσάνε και δεν κρυώνει: Οι τουρκικές εφημερίδες επιδόθηκαν σε προκλητικά σχόλια, ενώ ακόμη και η δήμαρχος του Τσεσμέ μίλησε για το συμβάν λέγοντας πως «η Δέσποινα Βανδή δεν είναι καν ο άνθρωπος για τον οποίο αξίζει να σπαταλήσεις την ανάσα σου».

Δεκάδες μηνύματα στο Instagram

Ωστόσο, μετά το συμβάν δεκάδες Τούρκοι βομβάρδισαν με άκρως επιθετικά σχόλια τις αναρτήσεις της Δέσποινας Βανδή στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Σας ζητάμε να μην ξαναέρθετε στη χώρα μας», «Πριν έρθετε να τραγουδήσετε σας ενθαρρύνουμε να μάθετε περισσότερα για εμάς», ήταν μερικά από τα σχόλια. 

 

Ενας χρήστης έγραψε προκλητικά: «Ξέρετε κολύμπι; Ο Ατατούρκ δίδαξε τους προγόνους σας. Πώς τολμάς να προσβάλεις τον ιδρυτή της χώρας μας; Οι διεφθαρμένοι εχθροί φεύγουν σαν τον άνεμο. Ζήτω ο Κεμάλ Ατατούρκ».

Ενας άλλος σχολίασε: «Αν αποδέχεσαι να έρθεις στην Τουρκία, πρέπει να γνωρίζεις ότι θα δεις τον Ατατούρκ παντού. Κανείς δεν λυπήθηκε με την απόφασή σου, να είσαι σίγουρη. Αγαπάμε τον ελληνικό λαό. Δεν συμπαθούμε τους πολιτικούς που προκαλούν προβλήματα και τους καλλιτέχνες που συμπεριφέρονται σαν πολιτικοί».

Ενα άλλο προκλητικό σχόλιο ήταν γραμμένο στα ελληνικά: «Αγαπητή Δέσποινα Βανδή και Ομάδα. Αν οι γνώσεις σας για την ιστορία είναι περιορισμένες, επιτρέψτε μου να σας πω. Είμαστε τα παιδιά ενός έθνους του οποίου τα σύνορα χαράχτηκαν από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τον μοναδικό διοικητή της Μεγάλης Επίθεσης που ξεκίνησε από την Άγκυρα στις 14 Αυγούστου. Μπορείτε να δείτε τα αγάλματά του στους δρόμους και τις λεωφόρους μας, τις φωτογραφίες του ακόμη και στα μπακάλικα της γειτονιάς μας. Δεν καταλαβαίνω γιατί εκπλήσσεστε τόσο πολύ με τη σημαία που θα δείτε παντού όπου γυρίσετε το κεφάλι σας στην Τουρκία. Ειδικά η Σμύρνη, όπου ήρθατε για τη συναυλία, είναι μια τουρκική πόλη που είναι εξαιρετικά πιστή στις αρχές και τις αξίες του Ατατούρκ.

Στην Σμύρνη, όπου έπεσε η τελευταία σφαίρα μετά την απελευθέρωση από την εχθρική κατοχή, ο Μουσταφά Κεμάλ, μπαίνοντας στο παλάτι Kars?yaka Iplikcizade στις 10 Σεπτεμβρίου 1922, απευθύνθηκε στους ανθρώπους που ήθελαν ο Ατατούρκ να πατήσει την ελληνική σημαία που ήταν τοποθετημένη στις σκάλες, όπως έκαναν οι ατιμασμένοι διοικητές σας, ως εξής: «Η σημαία είναι το σύμβολο και η τιμή της ανεξαρτησίας μιας χώρας. Δεν θα επαναλάβω το ίδιο λάθος, αφαιρέστε την αμέσως!» και διέταξε να αφαιρεθεί και μπήκε στο παλάτι. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι αυτή η ευγένεια είναι υπερβολική για εσάς. Σας ευχόμαστε να κολυμπήσετε πίσω στην Ελλάδα όπως έκαναν οι πρόγονοί σας στο παρελθόν και να μην ξαναπατήσετε ποτέ το πόδι σας σε τουρκικό έδαφος», έγραψε ο χρήστης με το σχόλιο του να γίνεται αφορμή για μεγάλη κόντρα των δύο λαών.

Δέσποινα Βανδήτραγουδίστρια