Lifestyle|18.07.2024 17:40

Δύσκολες στιγμές για τη Serena Williams: Ο σύζυγός της διαγνώσθηκε με τη νόσο του Lyme

Newsroom

Ενα κακό νέο βγήκε στη δημοσιότητα για την καταξιωμένη τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς (Serena Williams), καθώς ο σύζυγος της, Αλέξις Οχάνιαν, διαγνώστηκε πρόσφατα με τη νόσο του Lyme. Ο 41χρονος συνιδρυτής της γνωστής πλατφόρμας, Reddit μίλησε για την κατάσταση της υγείας του σε μια σειρά αναρτήσεων στα social media.

Ο επιχειρηματίας αποκάλυψε ότι έμαθε ότι διαγνώστηκε με την ασθένεια, αφότου υποβλήθηκε σε πολλαπλές ιατρικές διαδικασίες και χωρίς να φέρει κάποιο σύμπτωμα. 

«Κάνοντας μια πλήρη σειρά σαρώσεων υγείας, τεστ, κ.λπ. ανακάλυψα ότι έχω τη νόσο του Lyme. Άγριο. Χωρίς συμπτώματα, ευτυχώς, αλλά θα θεραπευτώ», δήλωσε αρχικά ο Οχάνιαν.

Ενώ τόνισε λεπτομερώς: «Η καλή χοληστερόλη είναι πολύ χαμηλή. Η κακή χοληστερόλη είναι εντάξει. Πρέπει να δουλέψω πάνω σε αυτό. Στα θετικά: 822 ng/dL συνολικά + 162 ng/dL ελεύθερης τεστοστερόνης».

Αποκάλυψε επίσης ότι υπάρχει οικογενειακό ιστορικό: «Έχω ένα κοντινό μου πρόσωπο που το είχε πριν από μερικά χρόνια, εμφάνισε πολλά συμπτώματα κ.λπ. και απλά δεν μπορούσα να το καταλάβει μέχρι που του έκαναν τεστ και μετά το εντόπισαν και το αντιμετώπισε επίσης με επιτυχία. Περνάω τόσο λίγο χρόνο στην έρημο,βορειοανατολικά και ήταν μια έκπληξη».

 

Ο Οχάνιαν είπε ότι «θα έπαιρνε μερικά αντιβιοτικά» για να καταπολεμήσει την πάθηση, προσθέτοντας: «Δεν μπορείς να με ρίξεις!».

Τι είναι η νόσος του Lyme

Η νόσος του Lyme είναι «μια ασθένεια που προκαλείται από τα βακτήρια της βορρελίας», σύμφωνα με την Mayo Clinic. Οι άνθρωποι συνήθως προσβάλλονται από τη νόσο του Lyme από το τσίμπημα ενός τσιμπουριού που μεταφέρει τα βακτήρια.

Περισσότεροι από 470.000 Αμερικανοί διαγιγνώσκονται με τη νόσο του Lyme κάθε χρόνο, σημειώνει το CDC. Οι περισσότερες περιπτώσεις «μπορούν να αντιμετωπιστούν με αντιβιοτικά διάρκειας 10-14 ημερών», πρόσθεσε ο κυβερνητικός οργανισμός.

νόσος του λάιμΣερένα Γουίλιαμς