Lifestyle|19.07.2024 10:29

Δέσποινα Βανδή: Συνεχίζεται ο «πόλεμος» Ελλήνων και Τούρκων στο Instagram για την συναυλία στο Τσεσμέ

Newsroom

Η απόφαση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει την προγραμματισμένη συναυλία της στη Σμύρνη, έπειτα από ανάρτηση στον χώρο της εκδήλωσης αφίσας του Κεμάλ Ατατούρκ, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην τουρκική κοινότητα.

Η αντίδραση της τραγουδίστριας ήταν άμεση, η οποία αρνήθηκε να συμμετάσχει στη συναυλία, καθώς όπως δήλωσε στο ethnos.gr και στην Ελευθερία Σπυράκη «πρόκειται για σφαγέα των Ελλήνων και ότι δεν υπήρχε περίπτωση να τραγουδήσει δίπλα σε αυτόν».

Η απάντηση του τούρκικου τύπου αλλά και η αντίδραση των τούρκων γενικότερα ήταν ακραία προκλητική, με τους κατακριτές να ζητάνε από τη Δέπσοινα Βανδή «να μην ξανάρθει στη χώρα» και «να γυρίσει κολυμπώντας πίσω στην Ελλάδα όπως έκαναν και οι Ελληνες της Σμύρνης». Μάλιστα, η δήμαρχος του Τσεσμέ είπε πως «η κ. Βανδή δε φαίνεται να είναι ένα πρόσωπο που αξίζει κανείς να ασχοληθεί και πολύ».

Κόντρα Ελλήνων - Τούρκων στο Instagram

Οι τούρκοι έσπευσαν στις αναρτήσεις στο προσωπικό προφίλ της Δέσποινας Βανδή να κατακρίνουν την τραγουδίστρια για την απόφαση της, λέγοντας πως ο Κεμάλ για εκείνους είναι σαν εθνικό σύμβολο.

Η αντίδραση ωστόσο των Ελλήνων ήταν θερμά υποστηρικτική προς την τραγουδίστρια, με την κόντρα μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων να φουντώνει.

«Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, έχει ποινικό μητρώο... Μπράβο Δέσποινα», «Είμαστε περήφανοι για σένα Δέσποινα», «Μόνο μπράβο για το μυαλό σου», «Έκανες αυτό που έπρεπε», ήταν μερικά μόνο από τα σχόλια.

ΤσεσμέΔέσποινα Βανδήτραγουδίστρια