Lifestyle|21.07.2024 10:00

Priscilla Presley: Επεσε θύμα σοβαρής οικονομικής κακοποίησης - Την εξαπάτησε πρώην συνεργάτιδά της

Newsroom

Η Πρισίλα Πρίσλεϊ (Priscilla Presley), γνωστή για τη σχέση της με τον Έλβις Πρίσλεϊ (Elvis Presley), έχει υποστεί σοβαρή οικονομική κακοποίηση, όπως αναφέρει η αγωγή που κατατέθηκε από τον δικηγόρο της, Μάρτι Σίνγκερ. Η αγωγή κατηγορεί τη Μπριγκίτε Κρουζ, ιδρύτρια της Kruse GWS Auctions, για εκμετάλλευση και κλοπή χρηματικού ποσού ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Σε δήλωσή της προς το PEOPLE, η νομική ομάδα της Κρουζ ανέφερε: «Δεν μπορούμε ν' απαντήσουμε επειδή δεν έχει επιδοθεί στον δικηγόρο αντίγραφο της αγωγής. Ειδοποιήσαμε τους δικηγόρους της κ. Πρίσλεϊ ότι δεν έχουμε αντίγραφο αυτής της αγωγής, αλλά δεν έχουν απαντήσει».

Στην αγωγή, η Πρίσλεϊ ισχυρίζεται ότι η Κρουζ την χειραγώγησε και την απομόνωσε από τους στενούς της ανθρώπους, αποκτώντας σταδιακά έλεγχο στα οικονομικά της και δημιουργώντας μια κατάσταση εξάρτησης και υποταγής. Η αγωγή κατονομάζει επίσης τους Κέβιν Φιάλκο, Βαχέ Σισλιάν, Λιν Γουόκερ Ράιτ και την εταιρεία Priscilla Presley Partners, ως εμπλεκόμενους στην απάτη.

Η Πρισίλα γνώρισε την Κρουζ μέσω κοινών γνωριμιών για να συζητήσουν την επιχείρηση πώλησης αναμνηστικών του Έλβις. Σύντομα, η Κρουζ ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών της Πρίσλεϊ, με νέους συμβούλους που η ίδια επέλεξε. Αυτοί οι σύμβουλοι φέρεται να την έπεισαν ότι ήταν οικονομικά ασταθής και ότι μόνο αυτοί μπορούσαν να διαχειριστούν σωστά τα οικονομικά της.

Ακολουθώντας τις συμβουλές της Κρουζ, η Πρίσλεϊ δημιούργησε εταιρείες όπου οι συνεργάτες της λάμβαναν το 80% του εισοδήματός της, ενώ της έμεναν μειοψηφικά μερίδια. Υπάρχουν επίσης ισχυρισμοί ότι υπεξαιρέθηκαν χρήματα από την ταινία «Priscilla», την οποία σκηνοθέτησε η Σοφία Κόπολα, καθώς και από μια επιχειρηματική συμφωνία για καλλυντικά, όπου οι συνεργάτες της Κρουζ φέρονται να έκλεψαν 300.000 δολάρια.

Επιπλέον, η Πρίσλεϊ ισχυρίζεται ότι οι κατηγορούμενοι απέσυραν 40.000 δολάρια από τον τραπεζικό λογαριασμό του γιου της, Ναβαρόνε Γκαρσία, χωρίς νόμιμο λόγο.

Ζητά την ακύρωση των αδειών

Η αγωγή της Πρίσλεϊ ζητά την ακύρωση των αδειών και των συμβάσεων λειτουργίας των εμπλεκόμενων εταιρειών, την αποτροπή των κατηγορουμένων από την πρόσβαση στους οικονομικούς της λογαριασμούς και την αποζημίωση για τις παράνομες ενέργειές τους.

«Χειραγώγησαν και εξαπάτησαν μια ηλικιωμένη γυναίκα κατά τη διάρκεια εξαιρετικά ευάλωτων στιγμών στη ζωή της, σε μια προσπάθεια να πλουτίσουν οι ίδιοι» αναφέρεται στην αγωγή.

σύζυγοςαγωγήΈλβις Πρίσλεϊοικονομική κατάσταση