Lifestyle|30.07.2024 12:45

Στα μαχαίρια Bella Hadid - Adidas για την διαφήμιση: «Δεν ήξερα για τα φρικτά γεγονότα»

Newsroom

Σίριαλ δίχως τέλος για την υπόθεση της συμμετοχής της Μπέλα Χαντίντ (Bella Hadid) σε διαφημιστική καμπάνια της γνωστης εταιρείας αθλητικών ειδών Adidas, η οποία θέλησε να τιμήσει την 52η επέτειο των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 11 ισραηλινοί αθλητές και ένας γερμανός αστυνομικός.

Η εν λόγω διαφημιστική καμπάνια προκάλεσε παγκόσμιο «χάος», καθώς η Χαντίντ φαίνεται να κρατάει ένα κλασσικό παπούτσι της εποχής για να τιμήσει την 20ή Ολυμπιάδα του Μονάχου.

Η ξεκάθαρη απάντηση της Χαντίντ

Μέσα από μία ιστορία της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Μπέλα Χαντίντ θέλησε να εξηγήσει τη δική της οπτική και να απαντήσει σε εκείνους που την επέκριναν μετά από τη συγκεκριμένη φωτογραφία.

«Ποτέ δεν θα συμμετείχα εν γνώσει μου σε οποιαδήποτε τέχνη ή έργο που συνδέεται με μια φρικτή τραγωδία οποιουδήποτε είδους. Πριν από την κυκλοφορία της εκστρατείας, δεν είχα γνώση της ιστορικής σχέσης με τα φρικτά γεγονότα του 1972. Είμαι σοκαρισμένη, είμαι αναστατωμένη και είμαι απογοητευμένη από την έλλειψη ευαισθησίας που επιδείχθηκε σε αυτήν την εκστρατεία. Αν το είχα συνειδητοποιήσει, από τα βάθη της καρδιάς μου, δεν θα είχα συμμετάσχει ποτέ», έγραψε αρχικά το μοντέλο.

«Η ομάδα μου θα έπρεπε να γνωρίζει, η Adidas θα έπρεπε να γνωρίζει και εγώ θα έπρεπε να έχω κάνει περισσότερη έρευνα ώστε να γνωρίζω και να καταλαβαίνω κι εγώ και να μιλήσω. Οπως πάντα, και για πάντα θα μιλάω για αυτό που πιστεύω ότι είναι λάθος. Ενώ οι προθέσεις όλων ήταν να φτιάξουμε κάτι θετικό και να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά μέσω της τέχνης, η συλλογική έλλειψη κατανόησης από όλα τα μέρη υπονόμευσε τη διαδικασία. Δεν πιστεύω στο μίσος σε οποιαδήποτε μορφή, συμπεριλαμβανομένου του αντισημιτισμού. Αυτό δεν θα παραιτηθεί ποτέ, και εμμένω σε αυτή τη δήλωση στο μέγιστο βαθμό», πρόσθεσε.

«Είμαι περήφανη Παλαιστίνια»

Ενώ συνέχισε λέγοντας: «Η σύνδεση μεταξύ της απελευθέρωσης του παλαιστινιακού λαού και μιας αντισημιτικής επίθεσης είναι κάτι μου πληγώνει την καρδιά. Η Παλαιστίνη δεν είναι συνώνυμη με την τρομοκρατία και αυτή η εκστρατεία ανέδειξε ακούσια ένα γεγονός που δεν αντιπροσωπεύει αυτό που είμαστε».

Τέλος υποστήριξε: «Είμαι μια περήφανη Παλαιστίνια και υπάρχουν πολλά περισσότερα στον πολιτισμό μας από αυτά που έχουν εξισωθεί την περασμένη εβδομάδα. Θα στέκομαι για πάντα στο πλευρό του λαού μου της Παλαιστίνης, ενώ θα συνεχίζω να υποστηρίζω έναν κόσμο απαλλαγμένο από τον αντισημιτισμό. Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση στην απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού. Θα υποστηρίζω πάντα την ειρήνη έναντι της βίας, οποιαδήποτε μέρα. Το μίσος δεν έχει θέση εδώ και θα υποστηρίζω για πάντα όχι μόνο τους ανθρώπους μου, αλλά και κάθε άνθρωπο σε όλο τον κόσμο».

 

 

 

Μπέλα ΧαντίντμοντέλοAdidas