Lifestyle|31.07.2024 11:33

Kamala Harris: Ο λογαριασμός της στο Tiktok έχει 3,5 εκατομμύρια ακολούθους σε πέντε μέρες

Newsroom

Δεν έχουν περάσει ούτε δέκα μέρες από την απόσυρση από την προεδρία των ΗΠΑ του Τζο Μπάιντεν (Jo Baiden) και τη διαδοχή στη διεκδίκηση της προεδρίας από την Κάμαλα Χάρις (Kamala Harris).

Η υποψήφια πρόεδρος έχει μπει δυναμικά στον προεκλογικό αγώνα και παλεύει να μεγαλώσει όσο το δυνατό γρηγορότερα τη δημοτηκότητα της. Ενας τρόπος να το κάνει αυτό προσεγγίζοντας και την αμερικανική νεολαία ήταν η ένταξη στο Tiktok.

Σε αυτό που μπορεί να χαρακτηριστεί ως πλήρης αλλαγή από τη στρατηγική του Μπάιντεν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έλαβε εκατομμύρια προβολές και ακολούθους στους λογαριασμούς της στον TikTok και στο X (πρώην Twitter).

Η έξυπνη στρατιγική

Η Χάρις έχει καταφέρει μέσα σε πέντε ημέρες να κερδίσει 3,5 εκατομμύρια followers και πάνω από 13 εκατομμύρια likes με μόλις οκτώ βίντεο. Η πιθανή υποψήφια των Δημοκρατικών εγκαινίασε τον προσωπικό της λογαριασμό, με τη βοήθεια του πρώην μέλους του NYSNC Lance Bass.

Στο σύντομο κλιπ που μοιράστηκε στο TikTok, ο τραγουδιστής συνόδευσε τη Χάρις ρωτώντας τη: «Κάμαλα, τι θα πούμε τον Νοέμβριο στον Ντόναλντ Τραμπ;».

«Αντίο, αντίο, αντίο» (“Bye, bye, bye”), απάντησε η Κάμαλα Χάρις – κάνοντας εμφανή αναφορά στους στίχους του ομώνυμου τραγουδιού της NYSNC από το 2000. Ενα σύντομο απόσπασμα του τραγουδιού έπαιζε στο παρασκήνιο καθώς οι δυο τους χαιρετούσαν και χαμογελούσαν.

Φαίνεται πως η εκστρατεία της Χάρις συνεχίζει να στοχεύει στην ψήφο των νέων. «Δουλειά μας ως εκστρατεία είναι να σπάσουμε τον θόρυβο και να βεβαιωθούμε ότι μιλάμε στους ψηφοφόρους όπου κι αν βρίσκονται – το TikTok είναι ένα από τα μέσα που μας βοηθά σε αυτό και δεν θα το αφήσουμε ανεκμετάλλευτο», δήλωσε στο People ο αναπληρωτής διευθυντής της εκστρατείας της, Rob Flaherty.

Tik TokΚάμαλα Χάρις