Lifestyle|31.07.2024 16:15

Δύσκολες ώρες για τον William και τον Harry: Πέθανε αγαπημένος θείος τους

Newsroom

Ο λόρδος Robert Fellowes, προσωπικός γραμματέας της βασίλισσας Ελισάβετ και γαμπρός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Ως θείος των πριγκίπων Ουίλιαμ και Χάρι, ο λόρδος Fellowes υπηρέτησε ως σημαντικός σύμβουλος της βασίλισσας από το 1990 έως το 1999, μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις για τη βασιλική οικογένεια.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, αντιμετώπισε τα διαζύγια τριών από τα παιδιά της βασίλισσας και το τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Αναγκάστηκε ν' αντικρούσει τους ισχυρισμούς του Mohamed Al Fayed, ιδιοκτήτη του Harrods, ότι συμμετείχε σε συνωμοσία για τη δολοφονία του γιου του, Dodi, και της πριγκίπισσας. 

Το 1992 ήταν ιδιαίτερα δύσκολο έτος για τη βασιλική οικογένεια, το οποίο η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ονόμασε «annus horribilis». Εκείνη τη χρονιά, ο πρίγκιπας Κάρολος είχε δημόσιες διαμάχες με την Νταϊάνα, ο πρίγκιπας Andrew χώρισε από τη Σάρα, η πριγκίπισσα Αννα χώρισε, το κάστρο του Ουίνδσορ υπέστη σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά και η κοινή γνώμη στράφηκε εναντίον της βασιλικής οικογένειας.

Ποιος ήταν ο λόρδος Robert Fellowes

Ο λόρδος Fellowes γεννήθηκε το 1941 στο Σάντρινγκχαμ. Ήταν γιος του σερ William «Billy» Fellowes, διαχειριστή της περιουσίας της βασιλικής οικογένειας από το 1936 έως το 1964, και της Jane Fellowes, κόρης του ταξίαρχου Algernon Ferguson.

Επειτα από τρία χρόνια υπηρεσίας στον στρατό από το 1960 έως το 1963, παντρεύτηκε τη Lady Jane Spencer το 1978, τη μεγαλύτερη αδελφή της πριγκίπισσας Νταϊάνα, η οποία ήταν παράνυμφος στον γάμο τους.

Ο λόρδος Robert Fellowes πέθανε στις 29 Ιουλίου από αδιευκρίνιστα αίτια.

Βασίλισσα Ελισάβετπριγκίπισσα ΝταϊάναθάνατοςΠρίγκιπας Χάρι