Lifestyle|01.08.2024 20:42

Λεφτά... με το τσουβάλι για την Taylor Swift: Το αστρονομικό ποσό που θα βγάλει από την περιοδεία της

Newsroom

Η περιοδεία «Eras» της Τέιλορ Σουίφτ (Taylor Swift) πρόκειται να κάνει την σούπερ σταρ της ποπ ακόμα πλουσιότερη, έχοντας ήδη γίνει η πρώτη περιοδεία με έσοδα άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η σειρά συναυλιών με 152 προγραμματισμένες εμφανίσεις, στην οποία η 34χρονη τραγουδίστρια ερμηνεύει επιτυχίες από την 17χρονη καριέρα της, αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος της προβολής της τον Δεκέμβριο, με τις απίστευτες εισπράξεις ανά βραδιά, όπως αποκάλυψε το Variety την Τετάρτη.

Το απίστευτο ποσό που βγάζει σε κάθε συναυλία

«Μια πηγή κοντά στην παραγωγή είπε νωρίς στην εποχή του «Eras Tour» ότι το μέσο εισόδημά της κάθε βράδυ είναι 14 εκατομμύρια δολάρια», ανέφερε το ρεπορτάζ. «Άλλοι πιστεύουν ότι αυτή είναι μια εξαιρετικά συντηρητική εκτίμηση, με ένα πιθανό σύνολο τουλάχιστον σε μερικές νύχτες να πλησιάζει τα 17 εκατομμύρια δολάρια».

Αυτό σηματοδοτεί μια αύξηση σε σχέση με προηγούμενες αναφορές του Forbes, οι οποίες υπολόγιζαν ότι το ποσό κυμαίνεται μεταξύ 10 και 13 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σημειωτέον, ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει έσοδα από διογκωμένα εισιτήρια μεταπώλησης, τα οποία συχνά πωλούνται πολλαπλάσια της αρχικής τους τιμής. Η Σουίφτ επέλεξε να μην επωφεληθεί από το scalping των δικών της εισιτηρίων, τα οποία ήταν κατά μέσο όρο περίπου 230 δολάρια και έφτασαν το μέγιστο των 499 δολαρίων, εξαιρουμένων των πακέτων VIP που ξεπέρασαν τα 899 δολάρια.

«Είναι ο λαμπαδηδρόμος για τη ζωντανή βιομηχανία», είπε ο συντάκτης του Pollstar, Andy Gensler, για τον δημιουργό της επιτυχίας Cardigan στο Variety. «Δεν είναι τίποτα από αυτά έχουμε ξαναδεί, και θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να το ξαναδούμε».

Συνέχισε: «Ο συγχρονισμός της ήταν εξαιρετικός: Η πανδημία δημιούργησε αυτή τη λαχτάρα και την πείνα για ζωντανή ψυχαγωγία όσο τίποτα άλλο στην ιστορία μας, οπότε δεν θα μπορούσε να διαλέξει καλύτερη στιγμή για να βγει έξω».

Επιπλέον, η ταινία Eras Tour, που κυκλοφόρησε το περασμένο φθινόπωρο πριν από την ολοκλήρωση της περιοδείας, συγκέντρωσε πάνω από 180 εκατομμύρια δολάρια εγχώρια και 261 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ξεπερνώντας τα ρεκόρ της ταινίας - συναυλίας του Τζάστιν Μπίμπερ στις ΗΠΑ και του Μάικλ Τζάκσον παγκοσμίως, σύμφωνα με το Variety.

Μιλώντας στην DailyMail, πηγές από το περιβάλλον της ισχυρίστηκαν ότι έγραφε νέο υλικό ενώ βρισκόταν στο δρόμο – κάτι που θα μπορούσε να την δει να αντιμετωπίζει τη διαμάχη γύρω από την υποτιθέμενη αντιπαλότητά της με την Charli XCX.

«Η Τέιλορ εργάζεται πάνω σε ένα νέο δίσκο που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025 και θα ακολουθήσει μια νέα περιοδεία το 2026», είπε ένας από τους γνώστες της DailyMail.com. «Εμπνέεται έντονα από όλες τις νέες εμπειρίες που έχει στην περιοδεία των Eras και γράφει ήσυχα τραγούδια στο backstage».

Τέιλορ Σουίφτπεριοδείατραγουδίστρια