Lifestyle|05.08.2024 10:10

Σοφία Βογιατζάκη για #Metoo: «Εχασε την ουσία του, ξαφνικά έγιναν όλοι δικηγόροι και δικαστές»

Newsroom

Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» παραχώρησε η Σοφία Βογιατζάκη και μίλησε για τις κακοποιητικές συμπεριφορές που έχουν γίνει γνωστές στον χώρο του θεάματος, αλλά και το κίνημα του #Metoo.

«Σαφώς καλά έκαναν όλοι και βγήκαν και μίλησαν, αλλά αυτό που ακολούθησε και το πώς διαχειριστήκαμε όλο το υπόλοιπο, με βρίσκει αντίθετη. Δηλαδή το να γίνουν ξαφνικά όλες οι εκπομπές, τα έντυπα και η τηλεόραση, δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι και λαϊκό δικαστήριο, με βρίσκει αντίθετη. Έτσι, έχασε την ουσία του και την αξία του να βγαίνεις και να μιλάς ανοιχτά. Έχασε την ιερότητα του. Επίσης χάσαμε και τον μπούσουλα» είπε η ίδια.

«Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία, μετά τον θάνατο της μητέρας μου»

Παράλληλα, η ηθοποιός αναφέρθηκε στην στιγμή που αποφάσισε να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία μετά τον θάνατο της μητέρας της. «Έχω κάνει ψυχοθεραπεία, κάνω και θα κάνω. Είμαι από τους ανθρώπους που ακούω. Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία, μετά τον θάνατο της μητέρας μου, γιατί ο περίγυρος μου μού έλεγε ότι έχω αλλάξει. Ίσως δεν είχα προλάβει να περάσω όλα τα στάδια του πένθους, με είχε πάρει μπάλα η δουλειά, δεν ξέρω. Έπρεπε να το λύσω όμως» είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Η ψυχοθεραπεία θέλει πολλά χρόνια ακόμη για να λειτουργήσει. Θέλει δουλειά. Αυτό που έχω καταλάβει με την μέχρι τώρα τριβή μου είναι ότι η ψυχοθεραπεία μού άνοιξε άλλους τρόπους σκέψης, τους οποίους δεν μπορούσα να σκεφτώ μόνη μου. Δεν ξέρω να σου απαντήσω ειλικρινά αν το πέρασμα του χρόνου απαλύνει τον πόνο της απώλειας. Εχω θέμα με την απώλεια, ειδικά η απώλεια της μάνας δεν μπορεί να περιγραφεί».

ψυχοθεραπείαMeTooΣοφία Βογιατζάκηηθοποιός