Lifestyle|05.08.2024 15:29

BBC: Aφαίρεσε επεισόδιο της σειράς «Doctor Who» με τον Huw Edwards

Newsroom

Το BBC αφαίρεσε επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς επιστημονικής φαντασίας «Doctor Who» με τον πρώην παρουσιαστή ειδήσεων Χιου Εντουαρντς (Huw Edwards) από την υπηρεσία streaming iPlayer.

Το επεισόδιο του 2006 με τίτλο «Fear Her» περιλαμβάνει μια σκηνή στην οποία ο «Doctor», Ντέιβιντ Τέναντ ταξίδεψε στο μέλλον στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου του 2012 και η φωνή του Χιου Έντουαρντς ακούγεται να σχολιάζει το γεγονός.

Κατηγορίες για παιδική πορνογραφία

Ο Έντουαρντς, 62 ετών, ομολόγησε την ενοχή του στο δικαστήριο την Τετάρτη για τρεις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εις βάρος του για δημιουργία εικόνων παιδικής πορνογραφίας, ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου που οδήγησε στην απομάκρυνσή του από τον βρετανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό.

Παραδέχτηκε ότι είχε 41 παράνομες φωτογραφίες, τις οποίες του έστειλε ο καταδικασμένος παιδοκτόνος Άλεξ Γουίλιαμς.

Η διοίκηση του BBC ανακοίνωσε ότι είναι «σοκαρισμένη» και διευκρίνισε ότι ο παρουσιαστής θα είχε απολυθεί αν είχε κατηγορηθεί προτού αποχωρήσει από τον οργανισμό πριν από τρεις μήνες.

«Δεν μπορεί να υπάρχει χώρος για μια τέτοια απεχθή συμπεριφορά και οι σκέψεις μας είναι με όλους όσοι επηρεάζονται» πρόσθεσε.

BBCπαιδική πορνογραφίαπαρουσιαστής