Lifestyle|09.08.2024 12:43

Taylor Swift: Συνεχίζεται κανονικά η περιοδεία της στη Μεγάλη Βρετανία έπειτα από την ακύρωση των συναυλιών της στην Αυστρία

Newsroom

Η περιοδεία της Τέιλορ Σουίφτ (Taylor Swift) στο Ηνωμένο Βασίλειο την επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστεί κανονικά, μετά τη σύλληψη του 19χρονου τζιχαντιστή που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στις συναυλίες της στη Βιέννη.

Ενας Αυστριακός, ο οποίος «είχε ορκιστεί πίστη» στην τζιχαντιστική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης στην πόλη Τέρνιτς, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της Αστυνομίας Φραντς Ρουφ.

«Ανακαλύψαμε προπαρασκευαστικές ενέργειες που εστίαζαν στις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη», διευκρίνισε, συμπληρώνοντας πως στο σπίτι του 19χρονου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν «χημικές ουσίες».

Το πλάνο των βρετανικών αρχών

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Χαν μίλησε στο SkyNews και είπε ότι σκοπεύει να καλωσορίσει ο ίδιος την σταρ στην πόλη του στις 15 Αυγούστου. Οι εμφανίσεις της δισεκατομμυριούχου σταρ θα πραγματοποιηθούν στο στάδιο Γουέμπλει, πριν επιστρέψει η τραγουδίστρια στη Βόρεια Αμερική για τη συνέχεια της περιοδείας.

«Εχουμε τεράστια εμπειρία στην αστυνόμευση αυτών των γεγονότων. Ποτέ δεν εφησυχάζουμε, πήραμε πολλά μαθήματα μετά τη φρικτή επίθεση στο Manchester Arena», είπε ο δήμαρχος σχετικά με την τραγωδία του 2017 σε συναυλία της Αριάνα Γκράντε, που είχε απολογισμό 23 νεκρούς.

«Η αστυνομία συνεργάζεται στενά, όχι μόνο με το Δημαρχείο και τα συμβούλια, αλλά και με εκείνους που φιλοξενούν συναυλίες, όπως η συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ που θα γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες. Είμαι βέβαιος ότι η Βιέννη έχει τους δικούς της λόγους για να αποφασίσει να ακυρώσει τις συναυλίες της. Εμείς θα συνεχίσουμε, συνεργαζόμενοι στενά με την αστυνομία και διασφαλίζοντας ότι οι συναυλίες μπορούν να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια στο Λονδίνο», πρόσθεσε.

τραγουδίστριαΤέιλορ ΣουίφτΓουέμπλεϊΛονδίνο