Lifestyle|11.08.2024 14:09

Chloe Ayling: Η ιστορία του μοντέλου που απήχθη, ναρκώθηκε και 7 χρόνια μετά την αποκαλούν ακόμα «ψεύτρα»

Newsroom

Το μοντέλο Κλόι Έιλινγκ (Chloe Ayling) έπεσε θύμα απαγωγής αφού παρασύρθηκε σε μια ψεύτικη φωτογράφιση στο Μιλάνο. Αφέθηκε ελεύθερη έξι μέρες αργότερα, αλλά η δοκιμασία της δεν είχε τελειώσει -επτά χρόνια μετά, εξακολουθεί να την αποκαλούν ψεύτρα.

«Οι τίτλοι μένουν πραγματικά στο μυαλό των ανθρώπων, ακόμη και χρόνια αργότερα», δήλωσε το μοντέλο στο BBC, εξηγώντας ότι εξακολουθεί να δέχεται κακοποίηση στο διαδίκτυο από άτομα που αμφισβητούν τον λογαριασμό της.

Η ιστορία της αφηγείται σε μια νέα σειρά έξι επεισοδίων του BBC, «Kidnapped: The Chloe Ayling Story». Η σειρά, η οποία ακολουθεί την εμπειρία της απαγωγής της Κλόι και τη θύελλα στα μέσα ενημέρωσης που ακολούθησε, βασίζεται σε συνεντεύξεις από την αστυνομία, μεταγραφές δικαστηρίων και προσωπικούς λογαριασμούς - με ορισμένες σκηνές που δημιουργήθηκαν για δραματικούς σκοπούς.

Η Έιλινγκ αντιμετώπισε χρόνια αμφιβολιών για τη δοκιμασία της, με ανθρώπους να την κατηγορούν ότι προσποιήθηκε την απαγωγή της, ότι επωφελήθηκε από αυτήν και ότι εμπλέκεται σε διαφημιστικό κόλπο. Αλλά από τότε συνεργάστηκε με τη συγγραφέα του δράματος Τζόρτζια Λέστερ και τους παραγωγούς για να πει την ιστορία της. «Το μόνο που ήθελα ήταν [τα] γεγονότα να γνωστοποιηθούν και όλοι να μάθουν τι πραγματικά συνέβη», τόνισε.

Ελπίζει ότι η εμπειρία της θα βοηθήσει άλλους. «Αυτό θα πρέπει να είναι ένα μάθημα για τους ανθρώπους να μην κρίνουν τα θύματα με βάση τον τρόπο που ενεργούν ή αντιδρούν», προσθέτει.

Το ιστορικό της απαγωγής

Η δοκιμασία της ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017, όταν παρασύρθηκε από το Λονδίνο στην Ιταλία με την υπόσχεση μιας φωτογράφισης από τον Λούκας Χέρμπα, ο οποίος τη νάρκωσε και την πήγε σε μια απομακρυσμένη αγροικία μέσα σε μια τσάντα. Ο Λούκας Χέρμπα είπε ότι θα πουληθεί διαδικτυακά εάν δεν μπορούσε να παράσχει 300.000 δολάρια (περίπου 230.000 λίρες) για λύτρα.

 

Την άφησε ελεύθερη στο βρετανικό προξενείο στο Μιλάνο έξι μέρες αργότερα. Οταν η Έιλινγκ, τότε 20 ετών, επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο δέχτηκε πυρά - κατηγορήθηκε ότι πόζαρε στις κάμερες και χαμογέλασε. 

Βρίσκοντας τον εαυτό της στο επίκεντρο της τόσης προσοχής των μέσων ενημέρωσης, το μοντέλο θυμάται: «Ηταν τόσο μεγάλο αυτό που έζησα. Ηταν δυσανάλογο, υπήρχαν πράγματα που χάθηκαν και πήγαιναν σε μια κατεύθυνση που δεν ήταν αλήθεια». Σχετικά με το θέμα του να χαμογελά όταν έφτασε στο σπίτι από την Ιταλία, η ίδια τόνισε: «Αυτό ένιωθα ειλικρινά εκείνη τη στιγμή. Ημουν χαρούμενη που ήμουν σπίτι. Ημουν χαρούμενη που τελείωσε, οπότε γιατί να μην χαμογελάω

Ακόμη και όταν ο Πολωνός Χέρμπα καταδικάστηκε σε 16 χρόνια και εννέα μήνες φυλάκιση για την απαγωγή της, οι άνθρωποι συνέχισαν να την κατηγορούν ότι δεν είπε την αλήθεια. Η Έιλινγκ πιστεύει ότι η δουλειά της ως μοντέλο συνέβαλε στον τρόπο με τον οποίο της φέρθηκαν: «Πιστεύω ότι αν η δουλειά μου ήταν διαφορετική, δεν θα ήταν η ίδια αντίδραση», προσθέτοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο ένα θύμα ντύνεται, συμπεριφέρεται ή δείχνει συναίσθημα δεν πρέπει να είναι ένας λόγος να μην το πιστεύεις.

Μετά την απαγωγή της, το μοντέλο δημοσίευσε ένα βιβλίο και εμφανίστηκε ως διαγωνιζόμενη στο ριάλιτι Celebrity Big Brother. Παρά τις αντιδράσεις που δέχτηκε, δεν θα άλλαζε τίποτα σχετικά με τη συμπεριφορά της, λέει. «Ημουν αληθινή με τον εαυτό μου και έκανα αυτό που ήθελα να κάνω, οπότε δεν μετανιώνω».

 

απαγωγήμοντέλο