Lifestyle | 12.08.2024 13:08

Μπλεξίματα για τον David Copperfield: Αγωγή ύψους 2,5 εκατομμυρίων εις βάρος του

Newsroom

Ο γνωστός Αμερικανός ταχυδακτυλουργός Ντέιβιντ Κόπερφιλντ (David Copperfield) κατηγορείται για σοβαρές ζημιές σε ρετιρέ του Μανχάταν και δέχτηκε αγωγή ύψους 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων από τους ιδιοκτήτες.

Στην αγωγή, η οποία κατατέθηκε λίγες μέρες πριν, η διαχείριση του πολυτελούς πολυώροφου κτιρίου που βρίσκεται στην East 57th Street, ισχυρίζεται ότι «ο μάγος κατέστρεψε τη μονάδα που του ανήκει στο κτίριο πριν την εγκαταλείψει το 2018».

Το ιστορικό της υπόθεσης

Ο 67χρονος μάγος αγόρασε για πρώτη φορά το διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη το 1997, προτού μεταβιβάσει την ιδιοκτησία του σε μια εταιρεία της Νεβάδα που του ανήκει, τον επόμενο χρόνο. Το διοικητικό συμβούλιο του κτιρίου που κίνησε την αγωγή εναντίον του, ισχυρίζεται ότι ο σταρ «άφησε το πρώην παρθένο διαμέρισμα - το μεγαλύτερο στο κτίριο, που βρίσκεται στον 54ο όροφο, εντελώς ρημαγμένο».

Γι' αυτό το λόγο απαιτούν από τον Κόπερφιλντ αποζημίωση 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων για την επισκευή της μονάδας, καθώς και των γειτονικών μονάδων και του κτιρίου.

Ακόμη, το διοικητικό συμβούλιο ισχυρίζεται ότι η κατάσταση του διαμερίσματος «παραβιάζει ξεκάθαρα τις απαιτήσεις συντήρησης του κτιρίου. Στην αγωγή συμπεριέλαβαν φωτογραφίες με σοβαρές ζημιές στη μοκέτα της μονάδας, στους τοίχους, στο ταβάνι, στην μπανιέρα και ούτω καθεξής».

Εκπρόσωπος της Κόπερφιλντ ισχυρίζεται ότι οι φωτογραφίες αυτές δεν «αντικατοπτρίζουν την τρέχουσα κατάσταση του διαμερίσματος».

μάγοςαγωγή