Lifestyle|14.08.2024 15:47

Φωτιά Βαρνάβα: Κάηκε ολοσχερώς το σπίτι του Γιάννη Ζουγανέλη - «Πάει ο παράδεισός μου»

Newsroom

Το σπίτι του Γιάννη Ζουγανέλη στο Βαρνάβα ήταν ανάμεσα στα σπίτια που υπέστησαν ζημιές κατά τη μεγάλη φωτιά. Το μόνο που διασώθηκε ήταν το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που ο αγαπημένος καλλιτέχνης διατηρούσε εντός του κτήματος, στη μνήμη του πατέρα του Νικολάου.

Τα σπαρακτικά λόγια του καλλιτέχνη

Ο Γιάννης Ζουγανέλης, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα OnTime δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Είμαι σοκαρισμένος. Ηταν μια ωραία μονοκατοικία με κήπο πνιγμένη στα δέντρα. Κάηκε ολοσχερώς από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, αλλά το έμαθα χθες γιατί δεν είχε προσβασιμότητα. Πάει ο παράδεισός μου, εδώ που ερχόταν η Ελεωνόρα και ήταν το ησυχαστήριό μας».

Το σπίτι, όπως αναφέρει ο ίδιος, είχε μέσα μουσικά όργανα, οικογενειακές φωτογραφίες κι έναν πίνακα μεγάλης οικονομικής και συναισθηματικής αξίας, έργο του Φώτη Κόντογλου. «Δυστυχώς όλα έγιναν στάχτη».

Τέλος, θέλησε να εκφράσει την οργή του για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και τον πόνο του για τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους. «Στενοχωριέμαι για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο ελληνικός λαός, γιατί αυτοί που είναι στην εξουσία δεν τον προστάτευσαν ποτέ. Και αυτό που δεν μπορώ να συγχωρήσω είναι πώς άφησαν τη φωτιά να μπει στον αστικό ιστό. Είναι ντροπή. Δεν το βλέπω προσωπικά. Πονάω για όλους που έχασαν τα σπίτια τους. Θλίβομαι. Είμαι σοκαρισμένος», συμπλήρωσε ο καλλιτέχνης.

ΒαρνάβαςκαλλιτέχνηςΓιάννης Ζουγανέληςφωτιά