Lifestyle|15.08.2024 21:18

Matthew Perry: Η εγκληματική ομάδα που τον οδήγησε στο θάνατο - Του έδωσαν 20 φιαλίδια κεταμίνης σε 2 μήνες

Newsroom

Πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων δύο γιατροί, ένας βοηθός και μία φερόμενη ως έμπορος ναρκωτικών, γνωστή ως «Βασίλισσα της Κεταμίνης», συνελήφθησαν σε σχέση με το θάνατο του Matthew Perry (Μάθιου Πέρι),  σε μια υπόθεση «βόμβα».

«Ευρύ εγκληματικό δίκτυο»

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, αποκάλυψαν ότι μέσω της έρευνας ξεσκεπάστηκε ένα «ευρύ εγκληματικό δίκτυο» προμηθευτών κεταμίνης μέλη του οποίου έδωσαν το ναρκωτικό στον Perry και σε άλλους. Δήλωσαν ότι το δίκτυο «εκμεταλλεύτηκε» τα θέματα εθισμού που αντιμετώπιζε ο ηθοποιός.

Δύο γιατροί είναι μεταξύ όσων εργάστηκαν για τη διανομή κεταμίνης στον Πέρι σε διάστημα δύο μηνών από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο του 2023. Μοίρασαν περίπου 20 φιαλίδια κεταμίνης στον ηθοποιό με αντάλλαγμα 55.000 δολάρια.

Μεταξύ των πραγμάτων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας ήταν 80 φιαλίδια κεταμίνης καθώς και κοκαΐνη και χάπια. Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν κωδικοποιημένη γλώσσα για να αναφερθούν στα ναρκωτικά, όπως «Doctor Pepper» και «κονσέρβες».

Ο Perry βρέθηκε αναίσθητος στο τζακούζι του σπιτιού του στο Λος Άντζελες, με την αιτία θανάτου του να προσδιορίζεται αργότερα ως «η οξεία επίδραση της κεταμίνης»

Αναλυτικά οι κατηγορίες στους πέντε συλληφθέντες

  • Jasveen Sangha, γνωστή και ως «Η Βασίλισσα της Κεταμίνης»: Κατηγορείται για τη διανομή κεταμίνης, διατήρησης χώρου σχετικού με ναρκωτικά, κατοχή με πρόθεση διάθεσης μεθαμφεταμίνης, κατοχή με πρόθεση διάθεσης κεταμίνης και ακόμη πέντε κατηγορίες για διανομή κεταμίνης.
  • Δρ. Salvador Plasencia: Κατηγορείται για διανομή κεταμίνης, για τροποποίηση και πλαστογράφηση εγγράφων ή αρχείων σχετικών με την ομοσπονδιακή έρευνα.
  • Eric Fleming: Ομολόγησε ένοχος για τη διανομή κεταμίνης και μία κατηγορία διανομής κεταμίνης που οδήγησε στον θάνατο. Στα δικαστικά έγγραφα, ο Fleming παραδέχτηκε ότι διακίνησε την κεταμίνη που προκάλεσε τον θάνατο του Πέρι και ότι απέκτησε την κεταμίνη από την πηγή του, την Sangha, διανέμοντας 50 φιαλίδια κεταμίνης στον προσωπικό βοηθό του Πέρι, Kenneth Iwamasa, εκ των οποίων τα μισά τέσσερις μέρες πριν τον θάνατο του Πέρι.
  • Kenneth Iwamasa: Ο προσωπικός βοηθός του Πέρι, που συνωμότησε με την Sangha, τον Fleming και τον Plasencia για την παράνομη προμήθεια και διανομή κεταμίνης στον Πέρι. Ομολόγησε ένοχος για μία κατηγορία συνωμοσίας για τη διανομή κεταμίνης που προκάλεσε θάνατο και παραδέχτηκε ότι επανειλημμένα χορήγησε κεταμίνη στον Πέρι χωρίς ιατρική εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων πολλών ενέσεων την ημέρα του θανάτου του.
  • Δρ. Mark Chavez: Ιατρός που συμφώνησε να δηλώσει ένοχος για μία κατηγορία συνωμοσίας για τη διανομή κεταμίνης. Στην συμφωνία του παραδοχής, παραδέχτηκε ότι πούλησε κεταμίνη στον Plasencia, συμπεριλαμβανομένης της κεταμίνης που είχε αφαιρεθεί από την πρώην κλινική του.

Ομολόγησε ο προσωπικός βοηθός του Πέρι πως έκανε τη μοιραία ένεση

Την ίδια στιγμή, ο επί χρόνια προσωπικός βοηθός του ηθοποιού ομολόγησε ότι ήταν εκείνος που του έδωσε την κεταμίνη που προκάλεσε τον θάνατό

Ο Kenny Iwamasa αντιμετωπίζει τώρα ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών, μετά από μια έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη άλλων τεσσάρων κατηγορουμένων, συμπεριλαμβανομένου ενός γιατρού από το Λος Άντζελες που παρείχε το θανατηφόρο φάρμακο στον ηθοποιό.

Ο βοηθός παραδέχτηκε ότι έκανε επανειλημμένα ένεση κεταμίνης στον Πέρι χωρίς ιατρική εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένης της πραγματοποίησης πολλαπλών ενέσεων στον Πέρι στις 28 Οκτωβρίου 2023, την ημέρα που πέθανε.

θάνατοςκεταμίνηειδήσεις τώραΜάθιου Πέριναρκωτικά