Lifestyle|20.08.2024 20:06

Francis Ford Coppola: Το Σωματείο Αμερικανών Σκηνοθετών τιμά τον καταξιωμένο σκηνοθέτη

Newsroom

Το Σωματείο Αμερικανών Σκηνοθετών θα αποτίσει φόρο τιμής στον Φράνσις Φορντ Κόπολα (Francis Ford Coppola) στα 25α DGA Honors. H τελετή απονομής των βραβείων, η οποία θα είναι η πρώτη που θα πραγματοποιηθεί από το 2018, θα γίνει στο DGA Theatre της Νέας Υόρκης στις 17 Οκτωβρίου.

Ο θρυλικός δημιουργός έχει βρεθεί πέντε φορές υποψήφιος για το βραβείο του Σωματείου κερδίζοντας δύο, την πρώτη με την ταινία «Ο Νονός» το 1972 και τη δεύτερη με το εξαιρετικό σίκουέλ του, τον Δεκέμβριο του 1974.

Η τελευταία του ταινία και η πρώτη μεγάλου μήκους μετά από 13 χρόνια με τίτλο «Megalopolis», θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 27 Σεπτεμβρίου. Το φιλόδοξο έπος αξίας 120 εκατομμυρίων δολαρίων, που γυρίστηκε και χρηματοδοτήθηκε από τον ίδιο τον κορυφαίο σκηνοθέτη, έκανε πρεμιέρα τον Μάιο στο Φεστιβάλ των Καννών και απέσπασε ανάμεικτες κριτικές. Σύμφωνα με το ΑP, θα κάνει το ντεμπούτο του στη Βόρεια Αμερική στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Οι δηλώσεις του Σωματείου

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που γιορτάζουμε την 25η επέτειο των βραβείων DGA Honors, τιμώντας τα επιτεύγματα οραματιστών δημιουργών που έχουν επηρεάσει σημαντικά τον αμερικανικό πολιτισμό μέσω της τεράστιας συμβολής τους στον κινηματογράφο και την τηλεόραση», ανέφερε σε δήλωσή της, η πρόεδρος του Σωματείου, Λέσλι Λίνκα Γκλάτερ (Lesli Linka Glatter).

«Οι τιμώμενοι μας έχουν επιδείξει απαράμιλλη αφοσίωση, δημιουργικότητα και πάθος για την τέχνη μας».

Στο γκαλά επίσης θα βραβευτούν το πρώην κορυφαίο στέλεχος του CBS News, Σούζαν Ζιρίνσκι (Susan Zirinsky), οι Τόνι και Τζίνα Αρτζέντο (Tony-Gina Argento) των Broadway Stages, καθώς και η διάσημη εταιρεία διανομής ταινιών Criterion.

Διεθνές Φεστιβάλ ΚινηματογράφουσκηνοθέτηςΦράνσις Φορντ Κόπολα