Lifestyle|20.08.2024 15:45

Γιώργος Νταλάρας: «Είναι μεγάλη απάτη» - Οργισμένος ο τραγουδιστής με ψεύτικο βίντεο

Newsroom

Με μία εξοργισμένη ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Γιώργος Νταλάρας ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους ότι ορισμένοι επιτήδειοι χρησιμοποιούν την εικόνα και τη φωνή του μέσω τεχνητής νοημοσύνης (deepfake) για να εξαπατήσουν ανυποψίαστους χρήστες.

Πιο συγκεκριμένα ο καταξιωμένος ερμηνευτής ανέφερε ότι επιτήδειοι χρησιμοποιούν το κακοφτιαγμένο βίντεο για να προωθήσουν ένα ιατρικό προϊόν με τον ίδιο να έχει άγνοια επί του θέματος. Ενώ τονίζει ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο καθώς τον περασμένο Μάρτιο, απατεώνες προσπαθούσαν να αποσπάσουν χρήματα και τραπεζικούς κωδικούς από θαυμαστές του.

Νταλάρας: «Πρόκειται για ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ»

Ο 74χρονος τραγουδιστής και συνθέτης ανέβασε μία ιστορία στο Instagram, στην οποία τόνιζε ότι έχει ήδη κινηθεί νομικά απευθυνόμενος στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Τις τελευταίες ημέρες -όπως έχει συμβεί δυστυχώς και στο παρελθόν- κυκλοφορεί ένα νέο, ΠΑΡΑΝΟΜΟ, κακοφτιαγμένο βίντεο με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Χρησιμοποιεί με δόλο την εικόνα μου και τις συχνότητες της φωνής μου για να παραπλανήσει τον κόσμο προτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στην αγορά ιατρικού προϊόντος.

Προφανώς πρόκειται για ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ που διώκεται ποινικά. Γι’ αυτό έχω υποβάλλει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μήνυση – έγκληση κατά του άγνωστου δράστη, κατόχου των συγκεκριμένων προφίλ».

τραγουδιστήςΔίωξη Ηλεκτρονικού ΕγκλήματοςΓιώργος Νταλάραςειδήσεις τώρααπάτη