Lifestyle|21.08.2024 11:39

Αλέν Ντελόν: Η ανατριχιαστική επιθυμία του που ευτυχώς δεν έγινε πραγματικότητα

Newsroom

Η επιθυμία του εκλιπόντος Γάλλου ηθοποιού Αλέν Ντελόν να θανατωθεί ο σκύλος του και να ταφεί μαζί του απορρίφθηκε από τα παιδιά του μετά από κατακραυγή των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων.

Ο ηθοποιός, που πέθανε σε ηλικία 88 ετών την Κυριακή, είχε πει ότι επιθυμούσε το ζώο, ένα 10χρονο βελγικό μαλινουά που ονομαζόταν Loubo, να «κοιμηθεί» και να τοποθετηθεί στον τάφο του στο νεκροταφείο του σπιτιού του στο χωριό Douchy στο Loiret, μεταδίδει ο Guardian.

Την Τρίτη, αφού ακτιβιστές εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για την προοπτική να θανατωθεί ένα υγιές ζώο και προσφέρθηκαν να βρουν στο σκυλί ένα νέο σπίτι, ανακοινώθηκε ότι ο Loubo θα ζήσει.

Το Ίδρυμα Μπριτζίτ Μπαρντό δήλωσε ότι η κόρη του Ντελόν, Ανούσκα, επιβεβαίωσε ότι η οικογένεια θα κρατήσει τον σκύλο. «Μόλις είχα την Ανούσκα Ντελόν στο τηλέφωνο και μου είπε ότι ο Loubo είναι μέρος της οικογένειας και θα κρατηθεί. Ο σκύλος δεν θα θανατωθεί», δήλωσε εκπρόσωπος του ιδρύματος.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, προκαλώντας σύγχυση, το ίδρυμα είχε ανακοινώσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο σκύλος θα γλίτωνε πριν διαγράψει τις αναρτήσεις. Η SPA, η αντίστοιχη της RSPCA στη Γαλλία, ήταν μεταξύ πολλών οργανώσεων για τα ζώα που είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για τη δηλωμένη επιθυμία του Ντελόν για τον σύντροφό του, γράφοντας: «Η ζωή ενός ζώου δεν πρέπει να εξαρτάται από τη ζωή ενός ανθρώπου. Η SPA είναι στην ευχάριστη θέση να πάρει τον σκύλο του και να του βρει μια οικογένεια».

Δεν υπάρχει νόμος στη Γαλλία που να εμποδίζει τους ιδιοκτήτες να θανατώνουν τα ζώα τους, αλλά εναπόκειται στους κτηνιάτρους να αποφασίσουν αν θα πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους.

Ο Ντελόν δημιούργησε ένα παρεκκλήσι σε ένα νεκροταφείο που περιέχει τα λείψανα τουλάχιστον 35 σκύλων του στους δασώδεις χώρους του σπιτιού του, La Brulerie, 85 μίλια νοτιοανατολικά του Παρισιού, το οποίο αγόρασε στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Την Κυριακή, σε μια σπάνια επίδειξη ενότητας, τα τρία παιδιά του, ο Αντονι, 59 ετών, η Ανούσκα, 33 ετών, και ο Αλέν-Φαμπιέν, 30 ετών, ανακοίνωσαν ότι ο πατέρας τους πέθανε ειρηνικά με τα παιδιά στο πλευρό του. Ο σκύλος, που υιοθετήθηκε από ένα καταφύγιο από τον Ντελόν το 2014, συμπεριλήφθηκε στην ανακοίνωση των παιδιών για τον θάνατο του ηθοποιού.

κηδείαΑλέν Ντελόνσκύλοςειδήσεις τώρανεκροταφείο