Lifestyle|22.08.2024 11:08

Taylor Swift: «Αισθάνθηκα φόβο και ενοχές» - Η πρώτη απάντηση μετά την ακύρωση των συναυλιών λόγω τρομοκρατικού κινδύνου

Newsroom

Την πρώτη επίσημη δημόσια ανάρτησή της έκανε η Τέιλορ Σουίφτ (Taylor Swift) έπειτα από το σοκαριστικό σχέδιο τρομοκρατών για  χτύπημα σε συναυλία της στη Βιέννη τον περασμένο μήνα, που οδήγησε στην ακύρωση και των τριών συναυλιών που είχε προγραμματίσει.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια, αφού ευχαρίστησε τους ευρωπαίους θαυμαστές της έπειτα από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της περιοδείας της, εξέφρασε τα συναισθήματα της για όλα όσα έλαβαν χώρα το περασμένο διάστημα και την επηρέασαν αρκετά.

«Το να ακυρωθούν οι παραστάσεις μας στη Βιέννη ήταν καταστροφικό»

Μέσα από μία μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και κλείνοντας τη δυνατότητα το χρηστών για σχολιασμό, η Τέιλορ Σουίφτ ξεκαθάρισε τα συναισθήματα της για όσα συνέβησαν.

«Ολοκληρώσαμε επίσημα το ευρωπαϊκό σκέλος του The Eras Tour. Μαζί του ήρθαν τα πιο παθιασμένα πλήθη για τα οποία έχω παίξει ποτέ, νέες παραδόσεις στο σόου και μια εντελώς νέα εποχή προστέθηκε. Ήταν πιο έντονος ρυθμός από ό,τι κάναμε πριν, και είμαι τόσο περήφανη για το συνεργείο μου, τους συναδέλφους ερμηνευτές που μπόρεσαν να παίξουν σε αυτό το σόου και να χτίσουν την τεράστια σκηνή μας, να τη χωρίσουν και να κάνουν μαγικά με τόσες λίγες μέρες ενδιάμεσα για ανάκαμψη και ταξίδι. Είναι οι πιο εντυπωσιακοί άνθρωποι που ξέρω και είμαι τόσο τυχερός που έδωσαν στο The Eras Tour τον χρόνο τους, την ενέργειά τους και την τεχνογνωσία τους», δήλωσε αρχικά η σουπερστάρ της ποπ.

Ενω πρόσθεσε: «Το περπάτημα στη σκηνή στο Λονδίνο ήταν ένα τρενάκι συναισθημάτων. Το να ακυρωθούν οι παραστάσεις μας στη Βιέννη ήταν καταστροφικό. Ο λόγος για τις ακυρώσεις με γέμισε με μια νέα αίσθηση φόβου και μια τεράστια ποσότητα ενοχής επειδή τόσοι πολλοί άνθρωποι είχαν προγραμματίσει να έρθουν σε αυτές τις παραστάσεις. Ήμουν όμως τόσο ευγνώμων στις αρχές γιατί χάρη σε αυτές θρηνούσαμε συναυλίες και όχι ζωές. Με ενθουσίασε η αγάπη και η ενότητα που είδα στους θαυμαστές που συσπειρώθηκαν.»

 

«Αποφάσισα ότι όλη μου η ενέργεια έπρεπε να διατεθεί για να βοηθήσω στην προστασία των σχεδόν μισού εκατομμυρίου ανθρώπων που είχα έρθει για να δουν τις παραστάσεις στο Λονδίνο. Η ομάδα μου και εγώ δουλέψαμε χέρι-χέρι με το προσωπικό του σταδίου και τις βρετανικές αρχές καθημερινά για την επιδίωξη αυτού του στόχου και θέλω να τους ευχαριστήσω για όλα όσα έκαναν για εμάς. Επιτρέψτε μου να είμαι πολύ σαφής: δεν πρόκειται να μιλήσω για κάτι δημόσια, αν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει αυτούς που θα ήθελαν να βλάψουν τους θαυμαστές που έρχονται στα σόου μου», επισήμανε σχετικά με τις συναυλίες στο Λονδίνο και τα μέτρα ασφαλείας που λήφθηκαν.

Τέλος τόνισε: «Σε περιπτώσεις όπως αυτή, η «σιωπή» στην πραγματικότητα δείχνει αυτοσυγκράτηση και περιμένει να εκφραστείς τη στιγμή που είναι σωστό. Προτεραιότητά μου ήταν να ολοκληρώσουμε την ευρωπαϊκή μας περιοδεία με ασφάλεια, και με μεγάλη ανακούφιση μπορώ να πω ότι το κάναμε αυτό. Και τότε το Λονδίνο ένιωσε σαν μια όμορφη ονειρική ακολουθία. Και τα πέντε πλήθη στο Στάδιο Γουέμπλεϊ ξεσπούσαν από πάθος, χαρά και πληθωρικότητα. Η ενέργεια σε εκείνο το στάδιο ήταν σαν την πιο γιγάντια αγκαλιά με αρκούδα από 92.000 ανθρώπους κάθε βράδυ και με έφερε πίσω σε ένα μέρος ξέγνοιαστης ηρεμίας εκεί πάνω».

τραγουδίστριαΤέιλορ Σουίφτ