Lifestyle|26.08.2024 13:41

Jenna Ortega: Διέγραψε τον λογαριασμό της στο X - Έφτιαχναν fake γυμνές φωτογραφίες που την δείχνουν ανήλικη

Newsroom

Θύμα ψηφιακής κακοποίησης έπεσε η δημοφιλής ηθοποιός του Χόλιγουντ Τζένα Ορτέγκα (Jenna Ortega) καθώς επιτήδειοι χρησιμοποίησαν τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσουν ψεύτικο γυμνό υλικό που υποτίθεται ότι την απεικονίζει και τραβήχτηκε όταν ακόμα ήταν ανήλικη. Μάλιστα αναγκάστηκε να διαγράψει το λογαριασμό της στο X ( πρώην Twitter), όταν το κατάλαβε ότι η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης με τέτοιον κακόβουλο τρόπο την έφθειρε.

Η 21χρονη ηθοποιός αποκάλυψε το Σάββατο 24 Αυγούστου στο επεισόδιο του podcast των New York Times, «The Interview», ότι διέγραψε το λογαριασμό της αφού έλαβε σεξουαλικές εικόνες της ίδιας που δημιουργήθηκαν από την τεχνητή νοημοσύνη όταν ήταν ανήλικη.

«Είναι τρομακτικό, είναι διεφθαρμένο»

Η Τζένα Ορτέγκα είπε αρχικά: «Μισώ την τεχνητή νοημοσύνη. Θέλω να πω, το θέμα είναι το εξής: η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για απίστευτα πράγματα. Νομίζω ότι είδα κάτι τις προάλλες όπου έλεγαν ότι η τεχνητή νοημοσύνη ήταν σε θέση να ανιχνεύσει τον καρκίνο του μαστού τέσσερα χρόνια πριν αυτός εξελιχθεί. Αυτό είναι υπέροχο. Ας το κρατήσουμε σε αυτό».

«Μου άρεσε να είμαι 14 ετών και να φτιάχνω λογαριασμό στο Twitter επειδή έτσι έπρεπε και να βλέπω ακατάλληλο επεξεργασμένο περιεχόμενο για εμένα ως παιδί; Οχι. Είναι τρομακτικό. Είναι διεφθαρμένο. Είναι λάθος», πρόσθεσε.

«Το πρώτο [άμεσο μήνυμα] που άνοιξα εγώ η ίδια όταν ήμουν 12 ετών ήταν μια ανεπιθύμητη φωτογραφία των γεννητικών οργάνων ενός άνδρα», αποκάλυψε η Ορτέγκα. «Και αυτό ήταν μόνο η αρχή όσων θα ακολουθούσαν».

Η ηθοποιός εξήγησε ότι αρχικά έφτιαξε τον λογαριασμό επειδή της είπαν ότι θα τη βοηθούσε να «χτίσει την εικόνα της». «Κατέληξα να το διαγράψω πριν από περίπου δύο, τρία χρόνια, επειδή κατακλύστηκε μετά τη σειρά [«Wednesday»], που είχε τότε βγει. Αυτές οι παράλογες εικόνες και φωτογραφίες, και ήμουν ήδη σε μια κατάσταση σύγχυσης που απλά το διέγραψα», δήλωσε.

«Με έκαναν να αισθάνομαι άσχημα»

Αποκαλώντας τις εικόνες του AI «αηδιαστικές», η Ορτέγκα συνέχισε: «Με έκαναν να αισθάνομαι άσχημα. Με έκαναν να αισθάνομαι άβολα. Τέλος πάντων, γι' αυτόν τον λόγο το διέγραψα, γιατί δεν μπορούσα να πω τίποτα χωρίς να δω κάτι παρόμοιο. Ετσι, μια μέρα απλά ξύπνησα και σκέφτηκα: "Ω, δεν το χρειάζομαι πια αυτό"», πρόσθεσε. «Οπότε το έκλεισα».

Η καριέρα της ως παιδί

Σχετικά με την καριέρα της ως παιδί είπε: «Υπάρχουν στιγμές που το μετανιώνω. υπάρχουν στιγμές που οι γονείς μου το μετανιώνουν. Κοιτάζοντας πίσω, δεν θα άλλαζα τίποτα», είπε σχετικά με την έναρξη της καριέρας της ως παιδί. «Δεν πιστεύω σε αυτό γιατί, αν μη τι άλλο, είμαι απίστευτα ευγνώμων για τα μαθήματα που μου δίδαξε. Μου αρέσει που όταν πηγαίνω σε ένα σετ τώρα, είμαι απίστευτα ενημερωμένη», είπε κλείνοντας

Η Ορτέγκα ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στην υποκριτική σε ηλικία εννιά ετών, με μερικά από τα πρώτα της έργα να είναι το «Iron Man 3», το «Jane the Virgin» και η σειρά του Disney Channel, «Stuck in the Middle».

ηθοποιός