Lifestyle|26.08.2024 16:40

Naomi Watts: Είναι το κεντρικό πρόσωπο καμπάνιας κατά του καρκίνου των ωοθήκων

Newsroom

Η Ναόμι Γουότς (Naomi Watts) ένωσε τις δυνάμεις της με την εταιρεία «Camilla and Marc» και ηγείται σε μια νέα καμπάνια με τίτλο «Ωοθήκες. Μιλήστε γι’ αυτές». Η ηθοποιός θέλησε να δείξει την ευαισθητοποίηση της απέναντι στη θανατηφόρα αρρώστια.

Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι ο πλέον θανατηφόρος ανάμεσα στους γυναικολογικούς αλλά μέχρι σήμερα, και παρά την αλματώδη πρόοδο της επιστήμης σε όλους τους τομείς, δεν έχουμε στα χέρια μας κανένα εργαλείο πρώιμης διάγνωσης με αποτέλεσμα αυτή, σε πολλές περιπτώσεις, να γίνεται όταν είναι πλέον αργά.

Το μήνυμα της καμπάνιας

Με ένα βίντεο που δείχνει τη Naomi Watts και άλλες γυναίκες να φορούν τα T-shirts της εκστρατείας, το brand ενημέρωσε το κοινό του για τη νέα αυτή καμπάνια.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζουν τον πλέον θανατηφόρο γυναικολογικό καρκίνο, των ωοθηκών. Κι όμως δεν έχουμε καμία εξέταση. Είναι τρελό το ότι είμαστε στο 2024 και δεν υπάρχει καμία εξέταση για τον καρκίνο των ωοθηκών, το ότι πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν την κατάσταση της υγείας των ωοθηκών τους. Εχουμε παραμεληθεί, υποτιμηθεί και αγνοηθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ηρθε η ώρα να αλλάξει αυτό.

 

Φανταστείτε να πηγαίνετε στον γιατρό σας και να κάνετε κάθε χρόνο ένα τσεκάπ ρουτίνας στις ωοθήκες. Οι περισσότερες γυναίκες σήμερα διαγιγνώσκονται σε προχωρημένα στάδια, όταν είναι ήδη πολύ αργά. Απέχουμε δύο χρόνια από τις κλινικές δοκιμές μιας εξέτασης αίματος πρώιμης διάγνωσης. Ελπίζω το μέλλον να είναι πιο φωτεινό για όλες τις γυναίκες. Θέλω οι ωοθήκες μου να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο υγιείς. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Κάθε λεπτό είναι πολύτιμο. Είστε έτοιμες να γράψουμε ιστορία; Ακολουθήστε μας», είναι το μήνυμα των γυναικών στο βίντεο.

Ενω σε ξεχωριστό βίντεο φαίνεται η ηθοποιός να δίνει το δικό της μήνυμα.

 

«Είναι μέρος της πατριαρχίας που βρισκόμαστε εδώ για έναν λόγο, για να συνεχίσουμε να αναπαράγουμε. Και αυτό δεν είναι αλήθεια. Βλέπουμε γυναίκες να βγαίνουν ουρλιάζοντας λέγοντας: «Αξίζω καλύτερα». Καλύτερες απαντήσεις, καλύτερη ενημέρωση από τους γιατρούς. Θέλουμε να ακουστούμε. Θέλουμε να μας παίρνουν στα σοβαρά, και για τους ανθρώπους πίσω: Ακούστε! . Αξίζουμε να είμαστε υγιείς και να μας φροντίζουν», τόνισε συγκλονίζοντας η ηθοποιός.

καρκίνοςηθοποιόςΝαόμι Γουότς