Lifestyle|27.08.2024 12:35

Μαράια Κάρεϊ: Η ιδιαίτερη σχέση που είχε με τη μητέρα και την αδερφή της

Newsroom

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Μαράϊα Κάρεϊ (Mariah Carey), καθώς μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες έχασε και τη μητέρα της και την αδερφή της έπειτα από άγνωστες μέχρι τώρα αιτίες.

Οπως δήλωσε η ίδια στο PEOPLE: «Η καρδιά μου έχει ραγίσει που έχασα τη μητέρα μου το περασμένο Σαββατοκύριακο. Δυστυχώς, σε μια τραγική εξέλιξη, η αδελφή μου έχασε τη ζωή της την ίδια μέρα. Αισθάνομαι ευλογημένη που μπόρεσα να περάσω την τελευταία εβδομάδα με τη μαμά μου πριν πεθάνει. Εκτιμώ την αγάπη και την υποστήριξη όλων, και τον σεβασμό για την ιδιωτική μου ζωή κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου».

Η περίπλοκη σχέση τους

Και με τη μητέρα και με την αδερφή της είχε μια περίπλοκη σχέση, την οποία περιέγραψε στην αυτοβιογραφία της «The Meaning of Mariah Carey». Η μητέρα της Πατρίτσια ήταν παντρεμένη με τον πατέρα της Μαράϊα, τον Alfred Roy Carey, μέχρι την ηλικία των τριών ετών. Ο πατέρας της πέθανε σε ηλικία 72 ετών το 2002.

Η μητέρα της βραβευμένης με Grammy τραγουδίστριας ήταν και αυτή τραγουδίστρια της όπερας και δασκάλα φωνητικής. Η σχέση τους όμως, παρά την κοινή τους αγάπη για το τραγούδι, ήταν κάπως προβληματική. «Οπως πολλές πτυχές της ζωής μου, το ταξίδι με τη μητέρα μου ήταν γεμάτο αντιφάσεις. Ποτέ δεν ήταν μόνο άσπρο-μαύρο, ήταν ένα ολόκληρο ουράνιο τόξο συναισθημάτων», ανέφερε το 2020 στα απομνημονεύματά της. «Η σχέση μας είναι ένα αγκαθωτό σχοινί υπερηφάνειας, πόνου, ντροπής, ευγνωμοσύνης, ζήλιας, θαυμασμού και απογοήτευσης. Μια περίπλοκη αγάπη δένει την καρδιά μου με την καρδιά της μητέρας μου», πρόσθεσε.

Η 55χρονη είχε αποκαλύψει ότι υπήρχε έντονος ανταγωνισμός μεταξύ τους. Η επαγγελματική ζήλια «έρχεται με την επικράτεια της επιτυχίας, αλλά όταν το άτομο είναι η μητέρα σου και η ζήλια αποκαλύπτεται σε μια τόσο τρυφερή ηλικία, είναι ιδιαίτερα οδυνηρό», είχε προσθέσει. Αλλά είχε μιλήσει επίσης για τη βαθιά αγάπη που έτρεφε για τη μητέρα της, γράφοντας στην αφιέρωση: «Στην Πατ, τη μητέρα μου, η οποία, μέσα από όλα αυτά, πιστεύω ότι στην πραγματικότητα έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Θα σε αγαπώ όσο καλύτερα μπορώ, πάντα».

Με τη μητέρα της κατάφερε τελικά να συμφιλιωθεί και μάλιστα είχαν τραγουδήσει και μαζί το 2010, σε μια χριστουγεννιάτικη τηλεοπτική εκπομπή. Σε παλαιότερη συνέντευξή της η Κάρεϊ είχε πει ότι ήταν αυτή που την είχε ενθαρρύνει να κυνηγήσει τα όνειρά της, χωρίς όμως ποτέ να γίνει πιεστική μαζί της.

Η σχέση της Κάρεϊ και με τη μεγαλύτερη αδερφή της, την 63χρονη Άλισον, δεν ήταν μία κλασική σχέση ανάμεσα σε δύο αδερφές. Εκτός από τις δυο τους, υπάρχει και ένας αδερφός ο Μόργκαν, σήμερα 64 ετών. Στα απομνημονεύματά της, έγραψε ότι ήταν αποξενωμένη από αυτήν και τον αδελφό της Μόργκαν, λέγοντας ότι ήταν «συναισθηματικά και σωματικά πιο ασφαλές για μένα να μην έχω καμία επαφή».

Η Άλισον είχε μάλιστα μηνύσει την Κάρει ζητώντας 1,2 εκατομμύρια δολάρια μετά την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων για «τεράστια συναισθηματική φόρτιση», χαρακτηρίζοντας τα όσα ανέφερε «εκδικητικά». Η 55χρονη τραγουδίστρια έγραψε ότι και τα δύο αδέλφια της «επιτίθενται» λεκτικά εδώ και χρόνια.

Είπε στην Όπρα: «Τα αδέλφια μου απλά μεγάλωσαν με την εμπειρία να ζουν με έναν μαύρο πατέρα και μια λευκή μητέρα μαζί, ως οικογένεια, και εγώ, ως επί το πλείστον, ζούσα με τη μητέρα μου, κάτι που το έβλεπαν ως ευκολότερο, αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν». Πρόσθεσε ότι τα αδέλφια της «πάντα πίστευαν ότι η ζωή της ήταν εύκολη και επίσης πάντα αναζητούσαν… ένα εύκολο τρόπο πλουτισμού».

Εκτός από την κατάχρηση ουσιών, η Άλισον ήταν άστεγη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της. Ηταν επίσης θετική στον ιό του HIV. Το 2016 απηύθυνε έκκληση στη διάσημη αδελφή της μέσω της DailyMail, εκλιπαρώντας την να διορθώσει το χάσμα μεταξύ τους και να βοηθήσει να σωθεί η ζωή της, λέγοντας: «Μαράϊα σε αγαπώ, χρειάζομαι απεγνωσμένα τη βοήθειά σου».

Τέλος, η tragoyd;istria είχε ισχυριστεί ότι η μητέρα της κάλεσε την αστυνομία πριν από τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο το 2001, εν μέσω ενός οικογενειακού καβγά. Υπενθυμίζεται ότι η ίδια μπήκε στο νοσοκομείο τον Ιούλιο του 2001, καθώς οι εκπρόσωποί της είπαν ότι αντιμετώπιζε «ακραία εξάντληση».

τραγουδίστριαΜαράια Κάρεϊ