Lifestyle|29.08.2024 15:58

Η σπαρακτική ανάρτηση της Brooke Shields για την κόρη της που έφυγε από το σπίτι

Newsroom

Ενα συγκινητικό βίντεο ανήρτησε η Μπρουκ Σιλντς (Brooke Shields) για τηγ φυγή της κόρης της από το σπίτι. Κλαίγοντας, περιγράφει την εμπειρία της ως «empty nester» πλέον, από το λεγόμενο «σύνδρομο της άδειας φωλιάς» (empty nest syndrome) που πλήττει τους γονείς των ενήλικων παιδιών που αφήνουν την πατρική εστία.

Τα συγκινητικά λόγια της

Όπως λέει η 59χρονη ηθοποιός και δημιουργός της πλατφόρμας «Beginning is Now», που απευθύνεται σε γυναίκες άνω των 40 ετών και ειδικά στην εποχή μετά την εμμηνόπαυση:

 

«Καθόμουν εδώ πριν από έναν χρόνο και έβλεπα τη μεγάλη μου κόρη να φεύγει. Και να ‘μαι πάλι σε αυτή τη βεράντα, πλέον με άδειο το σπίτι από παιδιά, επίσημα. Τουλάχιστον οι κόρες μου είναι μαζί, αλλά δεν είναι εύκολο για μια μαμά. Είναι τόσο, μα τόσο παράξενο το ότι δεν έχω ούτε τη μικρή μου κόρη εδώ. Ηταν σκληρό. Άρχισε να κλαίει και μετά άρχισα να κλαίω κι εγώ και συνέχισα για ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής μου προς το σπίτι. Τέλος πάντων, είμαι επίσημα μια empty nester. Πωπω!».

Σε πρόσφατη συνέντευξή της σε συνέδριο στη χώρα μας, είχε πει για τη μητρότητα: «Το να δείχνουμε ευαλωτότητα είναι δύναμη, και για μένα είναι πολύ σέξι, επίσης. Αυτό θέλω να μάθουν οι κόρες μου, ότι η ευαλωτότητα δεν είναι αδυναμία. Οταν ένα κορίτσι παντρεύεται και κάνει παιδιά, βιώνει τις ανισότητες στο πετσί του, π.χ., στην πανδημία οι γυναίκες δούλευαν πολύ περισσότερο από τους άντρες γιατί παράλληλα με τη δουλειά φρόντιζαν τα παιδιά, τους ηλικιωμένους…».

Στη συνέχεια δήλωσε: «Όταν ένα κορίτσι παντρεύεται και κάνει παιδιά, βιώνει τις ανισότητες στο πετσί του, π.χ., στην πανδημία οι γυναίκες δούλευαν πολύ περισσότερο από τους άντρες γιατί παράλληλα με τη δουλειά φρόντιζαν τα παιδιά, τους ηλικιωμένους…».

«Εγώ πάντα ως μητέρα δούλευα, αλλά δεν αισθανόμουν ποτέ αρκετή, ότι έκανα αρκετά σε κανένα πεδίο. Έχανα τους αγώνες της κόρης μου, επειδή δούλευα. Γιατί αν έκανα τα πάντα για τα παιδιά μου, δεν θα έπρεπε να δουλεύω. Είναι επικίνδυνο να πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα κάνουμε όλα, πρέπει να βρούμε ένα δικό μας τρόπο να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας», πρόσθεσε.

Τέλος υποστήριξε: «Θέλω οι κόρες μου να ξέρουν ότι έχουν την επιλογή να δουλέψουν και να είναι παρούσες ως μητέρες. Νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουμε λίγο τις συζητήσεις μας, να συγχωρούμε λίγο περισσότερο τους εαυτούς μας. Τα παιδιά μου λένε, για παράδειγμα, γιατί δεν μαγειρεύεις λίγο παραπάνω; Γιατί δεν έρχεσαι περιποιημένη στο σχολείο να με πάρεις; Θέλουν να είμαι γκλάμορους και από την άλλη 100% μαμά, αυτά είναι όμως αντιφατικά μεταξύ τους. Πρέπει να σταματήσει αυτή η ενοχή, αυτό θέλω να αλλάξω στον εαυτό μου, κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρίσκομαι».

ηθοποιόςΜπρουκ Σιλντς