Lifestyle|30.08.2024 14:09

Elite: Πέθανε ο ηθοποιός Julian Ortega σε ηλικία 41 ετών

Newsroom

Ο ηθοποιός Χούλιαν Ορτέγκα (Julian Ortega), ο οποίος πρωταγωνίστησε στην επιτυχημένη ισπανική σειρά του Netflix «Elite», πέθανε σε ηλικία 41 ετών στις 25 Αυγούστου μετά από καρδιακή ανακοπή, ενώ είχε επισκεφθεί την παραλία Zahora της Ισπανίας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Η ισπανική Ένωση Ηθοποιών (Union de Actores y Actrices) δημοσίευσε μια νεκρολογία για τον Ορτέγκα τη Δευτέρα.

Ενώ οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για πνιγμό του Ισπανού ηθοποιού, οι αρχές δήλωσαν αργότερα ότι υπέστη καρδιακή ανακοπή ενώ βρισκόταν στην ακτή. Αφού οι τραυματιοφορείς προσπάθησαν να τον επαναφέρουν για αρκετά λεπτά, ο Ορτέγκα έχασε τη μάχη και υπέκυψε.

Η καλλιτεχνική του πορεία

Ο Ορτέγκα υποδυόταν τον διευθυντή του εστιατορίου «La Cabana» στην ισπανική δραματική σειρά «Elite», εμφανιζόμενος σε αρκετά επεισόδια κατά την πρώτη σεζόν της σειράς. Το «Elite» προβλήθηκε για οκτώ σεζόν από το 2018-2024 και ολοκληρώθηκε στις 26 Ιουλίου.

Στη σειρά πρωταγωνιστεί μια ομάδα εφήβων της εργατικής τάξης που εγγράφονται σε ένα διάσημο ιδιωτικό λύκειο και συγκρούονται με την καθιερωμένη ελίτ. Ηταν υποψήφια για πολλά βραβεία Fotogramas de Plata, ετήσια διάκριση του ισπανικού κινηματογραφικού περιοδικού «Fotogramas» από το 1951.

ηθοποιόςNetflix