Lifestyle|02.09.2024 16:53

Σπύρος Μπιμπίλας για Δάνη Κατρανίδη: «Η περιπέτεια υγείας του κράτησε 2,5 χρόνια» - Η επιθυμία της οικογένειας

Newsroom

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 75 ετών, άφησε ο Δάνης Κατρανίδης, έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας. Το μεσημέρι της Δευτέρας (2/9), ο Σπύρος Μπιμπίλας εμφανίστηκε στην εκπομπή «Summer’s Cool» και μίλησε για τον θάνατο του ηθοποιού

«Έχω αυτό το θλιβερό καθήκον ν' ανακοινώνω τους θανάτους των ηθοποιών και των καλλιτεχνών. Με τον Δάνη Κατρανίδη δεν είχα την τύχη να συνεργαστώ ποτέ μαζί του, όμως τον γνώριζα καλά γιατί τον παρακολουθούσα χρόνια και είχε τύχει να παίζουμε στο ίδιο θέατρο αλλά όχι στην ίδια παράσταση» ανέφερε, αρχικά, ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΗ.

«Η τελευταία φορά που συναντηθήκαμε ήταν πριν αρρωστήσει. Τότε ήταν στο θέατρο που είχε πάρει ο ίδιος και έκανε πολύ σπουδαίες παραστάσεις. Από τα πρώτα του βήματα τον παρακολουθούσα στο Εθνικό Θέατρο. Αυτός ο άνθρωπος ξεχώριζε και για την ποιότητά του και για την ευγένειά του. Ήταν εξαιρετικό πλάσμα της καλλιτεχνικής μας οικογένεια και για αυτό έχουν στεναχωρηθεί όλοι. Επειδή ξέραμε για την περιπέτεια της υγείας τους που κράτησε 2,5 χρόνια, πάντα λέγαμε να γίνει καλά. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Είχε δίπλα του πολλούς δικούς του ανθρώπους, απλά δεν ήθελε να γίνει αντικείμενο συζήτησης η προσωπική του περιπέτεια» πρόσθεσε.

Η επιθυμία της οικογένειας

Η οικογένεια του Δάνη Κατρανίδη επιθυμεί, αντί στεφάνων, να δοθούν τα χρήματα στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

«Η κηδεία του αγαπημένου ηθοποιού Δάνη Κατρανίδη θα γίνει την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:30 στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Αντί στεφάνων, η οικογένεια επιθυμεί να ενισχυθεί το ΤΑΣΕΗ – Ταμείο Αλληλοβοηθείας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (τηλ. 210 3815879) και το Σπίτι του Ηθοποιού (τηλ. 210 5226132)» αναγράφεται στην ανάρτηση.

κηδείαηθοποιόςΣπύρος ΜπιμπίλαςΕθνικό ΘέατροΔάνης Κατρανίδης