Lifestyle|03.09.2024 12:17

Elle Macpherson για τη μάχη με το αλκοόλ: «Αν δεν ήμουν νηφάλια, δεν θα ήμουν εδώ»

Newsroom

Η Elle Macpherson αποκάλυψε πρόσφατα ότι συνεχίζει να παρακολουθεί τις συνεδρίες των Ανώνυμων Αλκοολικών, προκειμένου να διατηρεί τη νηφαλιότητά της και να παραμένει μακριά από το αλκοόλ.

Το διάσημο μοντέλο αποφάσισε να κόψει το αλκοόλ πριν από περίπου 20 χρόνια, λίγο πριν φτάσει τα 40 της χρόνια, και από τότε δουλεύει συνεχώς για να διατηρήσει αυτή την αλλαγή στη ζωή της.

«Για να είμαι ειλικρινής, ήθελα απλώς να κάνω ένα διάλειμμα και ήταν η ιδανική ευκαιρία για μένα να εστιάσω σε διάφορα ζητήματα που δεν είχα εξετάσει μέχρι τότε» δήλωσε η Elle σε μια συνέντευξη στην εκπομπή Fitzy & Wippa του ραδιοφωνικού σταθμού Nova 96.9, αναφερόμενη στην απόφασή της να σταματήσει το αλκοόλ.

«Ήταν καταπληκτικό το να γίνω νηφάλια και να παραμείνω νηφάλια. Αυτό αποτέλεσε τη βάση για όλη μου τη ζωή, γιατί χωρίς τη νηφαλιότητα, δεν θα ήμουν εδώ σήμερα» τόνισε η ίδια.

 

Η Elle μοιράστηκε επίσης μια αστεία ιστορία από μια πρόσφατη συνάντηση των ΑΑ, στην οποία συμμετείχε. «Χθες πήγα σε μια συνεδρία και ήταν πραγματικά ξεκαρδιστικό, γιατί ένας από τους άνδρες ανέφερε ότι ντρεπόταν στην αρχή να παρευρεθεί στις συναντήσεις των ΑΑ, αλλά δεν ένιωθε καμία ντροπή όταν κατέληγε μεθυσμένος έξω από κάποιο κλαμπ ή σε άλλες αμήχανες καταστάσεις» ανέφερε.

«Συχνά έχουμε προαποφασίσει ότι η ζωή χωρίς αλκοόλ θα είναι τρομερή, αλλά εγώ είμαι η ζωντανή απόδειξη ότι η ζωή μπορεί να είναι γεμάτη χαρά, ελευθερία και δύναμη χωρίς αυτό» συμπλήρωσε.

Η Elle ανέφερε ακόμα ότι ο μεγαλύτερος φόβος της όταν αποφάσισε να κόψει το αλκοόλ ήταν «ο φόβος του ν' ανακαλύψει τον πραγματικό της εαυτό».

Η ίδια είχε αποκαλύψει στο παρελθόν ότι αυτή η απόφαση ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής της. «Σταμάτησα να πίνω το 2003 γιατί ένιωθα ότι το αλκοόλ μ' εμπόδιζε να είμαι παρούσα και συνειδητή στη ζωή μου. Ηταν μια εξαιρετική αφορμή για να εξερευνήσω τον εαυτό μου σε βαθύτερο επίπεδο», είχε πει σε συνέντευξή της στο Body+Soul.

 

Αναφερόμενη στην προσωπική της εμπειρία, η Elle είπε ότι μετά την απομάκρυνση του αλκοόλ από τη ζωή της, ένιωσε μια «αφύπνιση». «Ο καθένας έχει το δικό του μονοπάτι και δεν μου αρέσει να λέω στους άλλους τι να κάνουν, αλλά ξέρω ότι αυτή ήταν μια απόφαση που ποτέ δεν μετάνιωσα» είπε.

«Παρόλο που χρειάζεται πειθαρχία και επιμονή, το σημαντικό είναι ότι δεν μπορείς να είσαι καλά και παρών στη ζωή σου αν δεν είσαι αληθινά παρών και υγιής, και το αλκοόλ δεν βοηθάει σε αυτό», κατέληξε η Elle.

μοντέλοαλκοόλαπεξάρτηση