Lifestyle|05.09.2024 09:27

Θοδωρής Αθερίδης: «Επαθα εγκεφαλικό τρία λεπτά πριν βγω στη σκηνή»

Newsroom

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» βρέθηκε ο Θοδωρής Αθερίδης και αναφέρθηκε για πρώτη φορά για το εγκεφαλικό που υπέστη πριν από πέντε χρόνια. 

«Δεν είχα μιλήσει μέχρι σήμερα γιατί ζούσε η μητέρα μου. Το έπαθα τρία λεπτά πριν ξεκινήσει η απογευματινή παράσταση που έπαιζα» είπε, αρχικά, ο ηθοποιός και ξεκίνησε να περιγράφει καρέ καρέ τις στιγμές που βίωσε. «Εφτιαχνα τη γραβάτα μου και ξαφνικά ένιωσα σαν ακόρντο, ένα μούδιασμα στη γλώσσα, στο μάγουλο και σε όλο μου το χέρι, πρώτη μου φορά στη ζωή μου. Σε κλάσματα σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει νεύρο που τα ενώνει, άρα είναι όγκος ή σκλήρυνση κατά πλάκας ή εγκεφαλικό» πρόσθεσε.

«Πήρα ένα ηρεμιστικό και βγήκα στην παράσταση. Δώδεκα λεπτά λιγότερο κράτησε. Κατά τη διάρκεια κι ενώ μου είχε περάσει, πήγα να τινάξω ένα τσιγάρο και δεν μπορούσα να το "πετύχω" την κίνηση με τα δάχτυλα. Μου κόβονται τα πόδια. Σκεφτόμουν ότι θα με πιάσει πανικός. Αλλά με κατάλαβαν οι συνάδελφοι, φωνάξαμε έναν γιατρό SOS. Πήγα να κάνω μαγνητική και ήταν εγκεφαλικό. Έτσι πρόλαβα τη θρομβόλυση, την επόμενη μέρα ήμουν μια χαρά. Πάθαμε το ίδιο με τον Σταρόβα, εκείνος στην ομιλία κι εγώ στην κίνηση.

Την επόμενη μέρα είχα να βαφτίσω τα παιδιά της Νάθενα, οπότε πήγε η Σμαράγδα και τα βάφτισε. Εκατσα 48 ώρες στην Εντατική και ήμουν ευγνώμων που ζω. Λες "δεν θα ξαναστενοχωρηθώ ποτέ". Δεν είναι απόφαση, το βλέπεις μπροστά στα μάτια σου. Αν ήταν πιο μεγάλος ο θρόμβος θα μπορούσα να μείνω ξερός, να μείνω σακάτης, να μην ξαναμιλήσω. Όλα είναι ζάρια εκείνη την ώρα. Τι συζητάμε; Κάθε πρωί όταν ξυπνάς να λες το ΠΕΔ. "Πρώτα ο Θεός", "Έχει ο Θεός" και "Δόξα τω Θεώ"» κατέληξε ο Θοδωρής Αθερίδης. 

«Μ’ αρέσει η ορθόδοξη παράδοση»

Ο ηθοποιός μίλησε, ακόμη, για τη σχέση του με τον πνευματικό του και την ορθόδοξη παράδοση. «Είχα πνευματικό, πέθανε. Δεν βρήκα άλλον. Δεν έψαξα τον πρώτο μου πνευματικό, προέκυψε μέσω μίας φίλης μου. Ήταν πολύ power ο τύπος» είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Αυτόν τον έχω πεθυμήσει (τον πνευματικό) γιατί πέρναγα και τον έβλεπα, τον έχω πεθυμήσει που δεν το βλέπω. Αλλά, χαίρομαι γι’ αυτόν. Δηλαδή, μπορώ να πω ότι είναι ο πρώτος άνθρωπος στη ζωή μου που πέθανε και δεν στεναχωρήθηκα. Χάρηκε που πέθανε, είχε κουραστεί, η υγεία του ήταν κλονισμένη, δεν μπορούσε από το ζάχαρο ο καημένος, τον έφερναν με το ζόρι να κάνει λειτουργία. Οπότε, ησύχασε, από κορονοϊό έφυγε». 

«Δεν στεναχωρέθηκα για τον θάνατο της μητέρας μου»

Παράλληλα, ο Θοδωρής Αθερίδης μίλησε για την απώλεια της μητέρας του. «92,5 ετών έφυγε η μητέρα μου. Τα τελευταία δύο χρόνια είχε σπάσει το ισχίο της, ενώ μαγείρευε μόνη της, δεν ξανατόλμησε να σηκωθεί και σιγά σιγά άρχισε να έχει πρώιμα σημάδια, να ξεχνάει ότι προχθές ήρθες και την είδες, δεν το θυμότανε» τόνισε ο ίδιος και συνέχισε:

«Εκανε μία λοίμωξη, μετά μια ουρολοίμωξη, την καθάρισαν με αντιβίωση για ελέφαντες. Το άντεξε και παρόλα αυτά κάποια στιγμή έκανε νεφρική ανεπάρκεια και πέθανε. Δεν στενοχωρήθηκα για τη μαμά μου που πέθανε γιατί τα τελευταία 30 χρόνια αφότου πέθανε ο πατέρας μου ήταν περιστοιχισμένη από ανθρώπους που την αγαπούσαν μόνο και τη φρόντιζαν. Εγώ με την αδελφή μου δεν μαλώσαμε ποτέ. Ήμουν ενωμένος με την αδελφή μου, όλοι μας πάνω από τη μητέρα μου όπως μπορούσαμε».

μητέραηθοποιόςΘοδωρής Αθερίδης