Lifestyle|10.09.2024 10:00

Η απάντηση του Μάρκου Σεφερλή στο Φώτη Σεργουλόπουλο με αφορμή τη σάτιρα για τα non-binary άτομα

Newsroom

Μία άτυπη κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Μάρκου Σεφερλή και του Φώτη Σεργουλόπουλου με αφορμή τη σάτιρα του πρώτου στην επετειακή παράσταση στο Δελφινάριο «20 χρόνια Δελφινάριο». Ο ηθοποιός κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης του σατιρίζει τον νικητή της φετινής Eurovision, Nemo επειδή είναι non-binary άτομο.

Οι χρήστες στα social media διχάστηκαν με τον Μάρκο Σεφερλή αρχικά να δημοσιεύει ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας να βρίσκεται στην παράσταση και να στηρίζει τον Μάρκο Σεφερλή, υποστηρίζοντας ότι τα φύλα είναι μόνο δύο.

 

Αναλυτικά τόνισε: «Το βίντεο αυτό απευθύνεται σε όλους αυτούς που για ακόμη μια φορά χρησιμοποιούν το όνομά μου για να ακουστούν, να πουλήσουν κανένα βιβλίο και όλα τα σχετικά. Το μόνο βέβαια που καταφέρνουν είναι να μου κάνουν διαφήμιση, που δεν την έχω ανάγκη αλλά τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό.

Στο βίντεο θα δείτε όσα είπε ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας στο τέλος της παράστασής μου, σχετικά με το θέμα των Non binary, και όχι εγώ. Αν θέλετε να μάθετε αυτά που λέω εγώ και πώς τα λέω, μπορείτε να έρθετε να με δείτε στην παράσταση να με δείτε και μετά να με κρίνετε. Σημασία έχει όμως στο βίντεο, η αυθόρμητη αντίδραση του κοινού και τα σχόλια στα λεγόμενα του κυρίου Σούρα. Κι επιτέλους, όλοι εσείς, σεβαστείτε και την άποψη των άλλων ανθρώπων.

Μην έχετε την απαίτηση όλοι να σέβονται τη δική σας άποψη. Αυτό λέγεται bullying, αν δεν το ξέρετε. Κι επιτέλους καταλάβετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην κοροϊδία και τη σάτιρα. Αλλά τι σας λέω τώρα, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Φιλάκια».

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μέσα από την εκπομπή του «Πρωίαν σε είδον» σχολίασε ότι: «Το Δελφινάριο δεν είναι μία αρένα να βάζεις θηρία να τρώνε ανθρώπους», με τον Μάρκο Σεφερλή να απαντά με δικό του βίντεο στο Instagram.

Παρότι ο Φώτης Σεργουλόπουλος δεν κατονόμασε τον Μάρκο Σεφερλή στην τοποθέτησή του, ο κωμικός ανέβασε το βίντεο λίγο αργότερα, υποστηρίζοντας ότι κάνει σάτιρα, κάτι που θα έπρεπε να ξέρει ο Φώτης Σεργουλόπουλος καθώς είναι και εκείνος ηθοποιός, τόνισε ότι αυτό που κάνει τόσα χρόνια το κάνει με μεγάλη επιτυχία και προέτρεψε τον παρουσιαστή να κάνει «τη δουλειά του».

 

Αρχικά, είπε: «Φώτης Σεργουλόπουλος: Το Δελφινάριο δεν είναι αρένα για να πετάς ανθρώπους μέσα και να τους κατασπαράζουν τα θηρία". Προφανώς το είπε για μένα, γιατί εγώ είμαι ο άνθρωπος που έχει όλα αυτά τα χρόνια το Δελφινάριο και εμένα προσπαθούν να κατασπαράξουν τα θηρία όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Φώτη μου και τα πλατό της κρατικής τηλεόρασης, που πληρώνονται από τον Έλληνα φορολογούμενο, δεν είναι αρένα για να μπορέσεις εσύ να κατασπαράζεις συναδέλφους σου, θεατρικές παραστάσεις, αλλά και το κοινό που βλέπει αυτές τις παραστάσεις, επειδή δεν συμφωνούν με την άποψή σου».

Και πρόσθεσε: «Το Δελφινάριο είναι θέατρο και κάνει σάτιρα, αυτή τη σάτιρα που κάθε χρόνο έρχονται χιλιάδες θεατές και τη βλέπουν και γελάνε με την ψυχή τους. Και επειδή είσαι και ηθοποιός, ξέρεις πώς γίνεται η σάτιρα από αρχαιοτάτων χρόνων. Γι' αυτό, κάνε εσύ τη δουλίτσα σου να κάνω κι εγώ τη δική μου δουλειά, αυτή που κάνω με επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια, την οποία βέβαια ποτέ δεν έχεις δει. Παρ’ όλα αυτά έχεις άποψη. Τα συμπεράσματα δικά σας».

Τα βίντεο απάντηση στη σάτιρα

Ο Μάρκος Σεφερλής δε σταμάτησε όμως εκεί. Με δύο νέα βίντεο, στα οποία φαίνεται ο Φώτης Σεργουλόπουλος να σατιρίζει αρχικά το Χρήστο Σαντικάι και έπειτα τους Κύπριους, έδωσε συνέχεια στην κόντρα που προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες.

«Εδώ ο Φώτης Σεργουλόπουλος "κοροϊδεύει" ένα μικρό παιδί, τον Χρήστο Σαντικάι! Αυτό το μικρό παιδί δεν στεναχωριότανε τότε;» έγραψε στη λεζάντα του πρώτου βίντεο ο Μάρκος Σεφερλής.

 

«Εδώ ο Φώτης Σεργουλόπουλος "κοροϊδεύει" τους Κύπριους! Οι Κύπριοι δεν στεναχωριούνταν τότε;» πρόσθεσε για το δεύτερο βίντεο ο Σεφερλής.

 

Μάρκος ΣεφερλήςΦώτης Σεργουλόπουλος