Lifestyle|14.09.2024 10:22

Πρίγκιπας Χάρι: Πέφτει όλο και περισσότερο η δημοτικότητα του στο Ηνωμένο Βασίλειο

Newsroom

Ο πρίγκιπας Χάρι είδε τη δημοτικότητά του στο Ηνωμένο Βασίλειο να καταρρέει από τη στιγμή που παραιτήθηκε από τα πριγκιπικά του καθήκοντα και αποχώρησε από βασιλική οικογένεια, όπως αποκαλύπτει μια νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τη Statista και δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο δούκας του Σάσεξ έχει χάσει τη δημοφιλία του ανάμεσα στο βρετανικό κοινό από τον Οκτώβριο του 2019, δηλαδή μόλις λίγους μήνες πριν από τη σοκαριστική αποχώρησή του στις αρχές του 2020.

Τον Οκτώβριο 2019, ο Χάρι είχε συγκεντρώσει υψηλά ποσοστά δημοτικότητας, με το 71% να εκφράζει τη θετική του άποψη γι’ αυτόν. Μόνο το 22% των ερωτηθέντων τον θεωρούσαν αντιπαθητικό. Ωστόσο, τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν τον Αύγουστο απέδειξαν την εντυπωσιακή στροφή, καθώς μόνο το 30% έχει θετική γνώμη γι’ αυτόν, ενώ το 60% τον αντιπαθεί.

Η βασιλική συγγραφέας Ingrid Seward υποστήριξε ότι οι εκρηκτικοί ισχυρισμοί του Χάρι εναντίον της οικογένειάς του ήταν ένας μεγάλος παράγοντας που συνέβαλε στη μείωση της δημοτικότητάς του. Η ίδια δήλωσε στη Sun: «Νομίζω ότι αυτό που πραγματικά δεν αρέσει στους ανθρώπους είναι ότι έβρισε την οικογένειά του. Νομίζω ότι τα απομνημονεύματά του Spare του απέφεραν εκατομμύρια, αλλά Θεέ μου το πλήρωσε. Ή εξακολουθεί να το πληρώνει».

Συμφιλίωση για Μέγκαν Μαρκλ και Κέιτ Μίντλετον;

Η δούκισσα του Σάσεξ Μέγκαν Μαρκλ (Meghan Markle) φέρεται να έχει ήδη κάνει μια κίνηση για να συμφιλιωθεί με την Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton), σύμφωνα με πηγές, παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις τους δεν είναι απλώς παγωμένες, είναι και ανύπαρκτες.

Η ένταση στη σχέση τους λέγεται ότι ξεκίνησε μετά ένα σοβαρό επεισόδιο πριν από τον γάμο του Χάρι με τη Μέγκαν, καθώς και τους εκρηκτικούς ισχυρισμούς του ζευγαριού σε συνεντεύξεις και τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι, Spare, εξαπολύοντας επίθεση κατά της βασιλικής οικογένειας και στοχοποιώντας συγκεκριμένα την πριγκίπισσα της Ουαλίας. Το Παλάτι του Κένσινγκτον και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν σχολίασαν ποτέ τους ισχυρισμούς του ζευγαριού.

Αλλά νωρίτερα φέτος, μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης του καρκίνου του βασιλιά Καρόλου και εβδομάδες πριν η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανακοινώσει τη δική της συγκλονιστική διάγνωση καρκίνου, πηγές ισχυρίστηκαν ότι η δούκισσα του Σάσεξ έκανε μια κίνηση για να συμφιλιωθεί με την πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Οι πηγές αυτές δήλωσαν στο Us Weekly τον Φεβρουάριο: «Η Μέγκαν επικοινώνησε με την Κέιτ και τον Κάρολο. Έτσι, γίνονται κινήσεις συμφιλίωσης». Μια άλλη πηγή είπε: «Η Μέγκαν υποστηρίζει τον Χάρι σε όλο αυτό και εύχεται στα μέλη της βασιλικής οικογένειας – συμπεριλαμβανομένης και της Κέιτ – τα καλύτερα».

Πρίγκιπας ΧάριΜέγκαν ΜαρκλΚέιτ Μίντλετονπρίγκιπας Ουίλιαμ