Lifestyle|15.09.2024 08:41

Η Κάρλα Μπρούνι τρώει μόνο μία φορά τη μέρα; Τι λέει η ίδια

Newsroom

Η Κάρλα Μπρούνι (Carla Bruni) θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα ζωής στις γυναίκες, ενώ η ίδια δίνει μάχη με τον καρκίνο. Η πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας και τραγουδίστρια βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Culture Medias» στο Europe 1 μαζί με τον Pascal Obispo. Οι δύο καλλιτέχνες κυκλοφόρησαν ένα single, με τίτλο Son ame d’enfant, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου και με την ευκαιρία αυτή, η ίδια μίλησε για την περιπέτεια υγείας της.

Η τραγουδίστρια αποκάλυψε τον περασμένο Οκτώβριο ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού, μια ασθένεια με την οποία είχε διαγνωστεί μερικά χρόνια νωρίτερα. Αποκάλυψε επίσης ότι δεν βρίσκεται σε ύφεση και ότι υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος για την ανάρρωση. Το ντουέτο με τον Pascal Obispo γεννήθηκε από αυτή την αποκάλυψη, που έγινε την εποχή του Pink October.

Στο Europe 1, η Carla ρωτήθηκε για τα σχόλια που έκανε τον περασμένο Μάρτιο,, όταν η 56χρονη καλλιτέχνιδα δήλωσε στο podcast της Elsa Wolinski Allez j’ose ότι τρώει μόνο μία φορά την ημέρα. Επεσήμανε: «Δεν τρώω ένα γεύμα την ημέρα, κάνω αυτό που ονομάζεται διαδοχική νηστεία, που σημαίνει ότι περνάω 15 έως 17 ώρες ξεκουράζοντας το πεπτικό μου σύστημα. Δεν είναι δίαιτα, είναι ένα είδος υγιεινής». Και εξήγησε τους λόγους πίσω από τον υγιεινό τρόπο ζωής της: «Παίρνω μια περίπλοκη φαρμακευτική αγωγή. Δεν θα το έκανα αυτό αν δεν το έπαιρνα. Είναι ένα φάρμακο που επιβραδύνει πολύ τον μεταβολισμό και έχει πολλές παρενέργειες».

Ακόμη εξήγησε ότι η νηστεία είναι «μια θαυμαστή θεραπεία για πολλά πράγματα», ιδιαίτερα σε περίπτωση «κρυολογήματος ή γρίπης». «Αν τρώτε πολύ ελαφρά, με άλλα λόγια αν δεν υποβάλλετε το πεπτικό σας σύστημα σε πολλή δουλειά, το σώμα σας ασχολείται περισσότερο με την απομάκρυνση του μικρού ιού ή βακτηρίου», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι αυτό συμβαίνει «από την αρχή του χρόνου».

Η έκκληση προς όλες τις γυναίκες

Εκτός από την προώθηση του ντουέτου της με τον Pascal Obispo, η Μπρούνι απηύθυνε έκκληση στις γυναίκες στο RTL: «Ήθελα να πω στις γυναίκες να πηγαίνουν και να κάνουν το τσεκ-απ τους κάθε χρόνο από την ηλικία των 45-48 ετών: αποζημιώνεται. Όταν ο καρκίνος είναι μικροσκοπικός, υπάρχει μικρότερος κίνδυνος μεγάλων προβλημάτων. Το τεστ υπάρχει και οι γυναίκες πρέπει να το κάνουν». Και σημείωσε ότι αν αποκάλυψε τον καρκίνο της, ήταν για να ενθαρρύνει τις γυναίκες να κάνουν εξετάσεις, όχι για να μιλήσει γι’ αυτόν.

καρκίνος του μαστούτραγουδίστριαΚάρλα Μπρούνι