Lifestyle|15.09.2024 12:26

Γιατί η Κέιτ Μίντλετον δεν έχασε τα μαλλιά της μετά τις χημειοθεραπείες;

Newsroom

Η δούκισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) ανακοίνωσε το τέλος των χημειοθεραπειών της με ένα συγκινητικό βίντεο στο Instagram, στο οποίο απαθανατίζεται η ίδια με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Ουίλιαμ και τα παιδιά της. Στο βίντεο η πριγκίπισσα δείχνει λαμπερή και ευτυχισμένη στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ζωής.

Μια λεπτομέρεια που έκανε εντύπωση στην εμφάνιση της πριγκίπισσας της Ουαλίας και σχολιάστηκε αρκετά ήταν ότι παρά τη θεραπεία για τον καρκίνο, φαίνεται πως δεν έχει χάσει τα μαλλιά της.

 

Πώς εξηγείται αυτή η εξέλιξη

Τον Ιούνιο του 2024, ο καθηγητής Wolfgang Janni, διευθυντής της γυναικολογικής κλινικής στο Πανεπιστήμιο του Ulm στη Γερμανία, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild αποκάλυψε τους πιθανούς λόγους και έδωσε εξηγήσεις για τα ερωτήματα που έθεσαν οι χρήστες του Διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ορισμένες χημειοθεραπείες δεν προκαλούν πάντα τριχόπτωση ή αλλιώς «είναι τόσο ελάχιστη που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή». Υπάρχουν όμως και προϊόντα ή τεχνικές που μπορούν να αποτρέψουν την τριχόπτωση, όπως τα ψυχρά σκουφάκια, τα οποία φοριούνται κατά τη διάρκεια της θεραπείας και μειώνουν τη θερμοκρασία του τριχωτού της κεφαλής για να εμποδίσουν τα φάρμακα να φτάσουν στη γραμμή των μαλλιών.

Σύμφωνα με τον γιατρό, η τελευταία πιθανή επιλογή είναι η χρήση περούκας. Προς το παρόν, η τεχνική που χρησιμοποίησε η Κέιτ Μίντλετον  δεν είναι γνωστή.

Κέιτ Μίντλετονπριγκίπισσαχημειοθεραπείες