Lifestyle|16.09.2024 12:21

Ντίνος Καρύδης: Την Τρίτη η κηδεία του ηθοποιού - Τα συγκινητικά «αντίο» του καλλιτεχνικού κόσμου

Newsroom

Το μεσημέρι της Τρίτης θα τελεστεί η κηδεία του σπουδαίου ηθοποιού, Ντίνου Καρύδη, που «έφυγε» από τη ζωή χθες, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 85 χρονών έπειτα από χρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Ειδικότερα, οικογένεια, φίλοι, συνάδελφοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στον Ντίνο Καρύδη στις 13:30, στο κοιμητήριο Ζωγράφου.

Το «αντίο» της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη

Πλήθος καλλιτεχνών και προσώπων της εγχώριας επικαιρότητας απηύθυναν το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο Ντίνο Καρύδη.

Σε σχετική της δήλωση η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε για τον θάνατο του σπουδαίου ηθοποιού: «Η απώλεια του Ντίνου Καρύδη, μας στερεί από έναν έντιμο και ευαίσθητο άνθρωπο με αρχές αλλά και έναν πολυδιάστατο ηθοποιό, με μακρόχρονη και γόνιμη πορεία.

Δοκιμάστηκε, από πολύ νέος, στο θέατρο, με επιτυχία σε μια ευρύτατη γκάμα ρόλων, προερχόμενων από το κλασικό έως και το σύγχρονο ρεπερτόριο, υπηρετώντας τους πιστά και αφοσιωμένα, αξιοποιώντας στο έπακρο τα εκφραστικά του μέσα και χαρίζοντας, με το πλούσιο ταλέντο του, ερμηνείες που δίκαια τον καθιέρωσαν.

Δημιούργησε, το 1983, το Θέατρο «Ελεύθερη Αυλαία», με την ηθοποιό και σύζυγό του Τζούλια Αργυροπούλου και συναδέλφους του, επιδιώκοντας να αναμετρηθεί με απαιτητικά κείμενα και δυσκολοερμήνευτους ρόλους. Η ωριμότητά του στη σκηνή και την οθόνη έμοιαζε πάντοτε φυσική. Ωστόσο, έκρυβε, όχι μόνον ένα πολύπλευρο ταλέντο, αλλά και πολλή δουλειά, αφοσίωση και μεγάλη εμπειρία. Με την ίδια φυσικότητα που ερμήνευε τους θεατρικούς ρόλους, εμφανίστηκε επανειλημμένα, αλλά επιλεκτικά, και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, κερδίζοντας την αναγνώριση του κοινού.

Στη σύζυγό του Τζούλια και την κόρη του Σμαράγδα, αγαπημένες συμπαραστάτριές του, στη ζωή και την Τέχνη, στους φίλους και τους συναδέλφους του, απευθύνω ειλικρινέστατα συλλυπητήρια».

Η συγκίνηση της Κάτιας Δανδουλάκη

Για την απώλεια του Ντίνου Καρύδη μίλησε και η Κάτια Δανδουλάκη στο Πρωινό. Συγκλονισμένη η ηθοποιός τόνισε πόσο πιο φτωχή γίνεται η ψυχή της και αναφέρθηκε επίσης και στην κόρη του, τη Σμαράγδα Καρύδη.

«Τον Ντίνο τον αγαπούσα πάρα πολύ. Έχουμε παίξει μαζί, έχουμε γελάσει μαζί. Αρχίζει η ψυχή μου και γίνεται όλο και πιο φτωχή. Η μόνη παρηγοριά είναι να έχει φύγει χωρίς να υποφέρει και εκεί που θα είναι τώρα, ξέρω σίγουρα ότι θα είναι μέσα σε φως. Αλλά δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο πιο φτωχοί γινόμαστε κάθε τόσο και αυτό μου δημιουργεί μεγάλη θλίψη», είπε αρχικά η ηθοποιός.

Η Κάτια Δανδουλάκη πρόσθεσε: «Μόνο γέλια θυμάμαι από τον Ντίνο. Ήταν ένας εξαιρετικά καλός ηθοποιός, καλός συνάδελφος, ζεστός άνθρωπος, λάτρευε την οικογένειά του. Φαντάζομαι τη Σμαράγδα τώρα… Τα λόγια είναι πολύ λίγα όταν χάνουμε ανθρώπους».

Τα λόγια της Φαίης Σκορδά και η μνήμη του πατέρα της

Η Φαίη Σκορδά έστειλε το δικό της μήνυμα στην ηθοποιό Σμαράγδα Καρύδη, αναφερομένη και στη δική της απώλεια καθώς πριν μερικούς μήνες έχασε και εκείνη τον πολυαγαπημένο της πατέρα.

«Δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε κάτι πολύ δύσκολο και στενάχωρο που έχει να κάνει με την οικογένεια της Σμαράγδας Καρύδη. Να πω συλλυπητήρια, προφανώς ο Ντίνος Καρύδης ήταν εξαιρετικός ηθοποιός, αγαπημένος με τη δική του πορεία, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Ξεκινάω όμως, μου επιτρέπετε από την Σμαράγδα, γιατί επειδή το έχω ζήσει πρόσφατα, ανθρώπινα και μόνο θέλω να της πω συλλυπητήρια. Ένας εξαιρετικός και γλυκύτατος άνθρωπος» είπε η Φαίη Σκορδά.

Η ανάμνηση του Φώτη Σεργουλόπουλου

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μαζί με την Τζένη Μελιτά σχολίασαν και αυτοί την τραγική είδηση μέσα από την εκπομπή «Πρωίαν σε είδον».«Να πούμε τα συλλυπητήριά μας και στη Σμαράγδα και στη σύζυγό του, τη Τζούλια. Ήταν ένας συγκλονιστικός άνθρωπος, εγώ τον είχα γνωρίσει», ανέφερε αρχικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ενώ στη συνέχεια έκαναν μία αναδρομή στη μακρόχρονη πορεία του στο σινεμά, το θέατρο και την τηλεόραση.

«Όταν έκανα το πρωινό στο MEGA, τον είχαμε καλέσει και ήταν η πρώτη φορά που τον έβλεπα τηλεοπτικά. Μου είχε ζητήσει από πριν να μπει με ένα συγκεκριμένο τραγούδι, με τον «Καραγκιόζη» του Σαββόπουλου», περιέγραψε λίγο αργότερα ο παρουσιαστής της ΕΡΤ.

«Το είχαμε κάνει και μπήκε πολύ φορτσάτα μέσα. Το θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά», κατέληξε στην ιστορία του ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Φαίη ΣκορδάΚάτια ΔανδουλάκηΛίνα ΜενδώνηΦώτης ΣεργουλόπουλοςΝτίνος Καρύδης