Lifestyle|17.09.2024 19:51

Ο πραγματικός λόγος που ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ευχήθηκε στον αδερφό του πρίγκιπα Χάρι

Newsroom

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αποφάσισε να κάνει μία πρώτη κίνηση συμφιλίωσης με αφορμή τα γενέθλια του πρίγκιπα Χάρι αν και όπως φαίνεται αυτό έγινε με αρκετό... σπρώξιμο, σύμφωνα με μία βασιλική εμπειρογνώμονα.

Για πρώτη φορά ύστερα από τρία χρόνια, η βασιλική οικογένεια ευχήθηκε δημοσίως μέσα από αναρτήσεις στα social media στον πρίγκιπα Χάρι για τα 40ά του γενέθλια. Κι αν η αφιέρωση του βασιλιά Κάρολου προκάλεσε έκπληξη, η αναδημοσίευση λίγες ώρες μετά από τον πρίγκιπα  και την πριγκίπισσα της Ουαλίας ήταν πραγματικά απρόσμενη.

 

Αμέσως γεννήθηκαν ερωτήματα τι ήταν αυτό που προκάλεσε αυτήν την κίνηση συμφιλίωσης ιδίως εκ μέρους του πρίγκιπα της Ουαλίας, για τον οποίο οι φίλοι και γνωστοί έλεγαν ότι είναι ανυποχώρητος μετά τις επιθέσεις και τις προσβολές του αδελφού του.

Βασιλική εμπειρογνώμονας πιστεύει ότι πίσω από αυτήν την κίνηση κρύβεται η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον, η οποία φαίνεται πως έχει αναλάβει το μνημειώδες έργο να διορθώσει τη διαλυμένη σχέση μεταξύ των δύο αδερφών.

Αυτό συμβαίνει καθώς η πριγκίπισσα της Ουαλίας δημοσίευσε πρόσφατα ένα βίντεο με την οικογένειά της, με το οποίο ενημερώνει τον κόσμο ότι ολοκλήρωσε τη χημειοθεραπεία της. Η πρώην ανταποκρίτρια του BBC, Τζένι Μποντ, δήλωσε στη Mirror ότι η διάγνωση του καρκίνου θα μπορούσε να της δώσει μια νέα προοπτική για τα οικογενειακά δράματα.

Αναφερόμενη στο υλικό που κυκλοφόρησε από το Παλάτι του Κένσινγκτον, εξήγησε: «Αυτό που έχει σαφώς μεγαλύτερη σημασία για εκείνη τώρα είναι η οικογένεια, η αγάπη και το να την αγαπούν. Ίσως, έχει πείσει τον Ουίλιαμ ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να κρατάμε κακία».

Η Τζένι σημείωσε ακόμη: «Οι ευχές για τα γενέθλια που αναρτήθηκαν στον κεντρικό ιστότοπο της βασιλικής οικογένειας είναι επίσης ένα σημάδι μιας πιθανής αναθέρμανσης στις σχέσεις μεταξύ του Χάρι και του πατέρα του. Αλλά αυτό είναι μόνο ένα πρώτο δειλό βήμα σε μια πολύπλοκη και ευαίσθητη κατάσταση. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η σχέση των αδελφών είναι σχεδόν ανεπανόρθωτη».

Επίσης, σύμφωνα με τη βασιλική βιογράφο και αρχισυντάκτρια του Majesty Magazine, Ingrid Seward, υπήρχε ένας σημαντικός λόγος για το μήνυμα εκ μέρους της βασιλικής οικογένειας.

Η ίδια δήλωσε στη Mirror: «Ο βασιλιάς Κάρολος θα γιόρταζε τα 40 χρόνια του γιου του από απόσταση. Τα γενέθλια ορόσημο είναι σημαντικά για τη βασιλική οικογένεια. Όποια αναστάτωση κι αν προκάλεσε ο Χάρι, θα είχε ξεχαστεί για την ημέρα. Ακόμη και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ευχήθηκε στον αδελφό του χρόνια πολλά – έστω και με σφιγμένα δόντια. Δεν τον εμπιστεύεται, αλλά μαζί με την οικογένειά του, του ευχήθηκε τα καλύτερα για τα γενέθλια-ορόσημο».

Η «γκρίνια» της Μέγκαν Μαρκλ για τη φωτογραφία γενεθλίων

Πολλές φήμες υπήρξαν τα τελευταία 24ωρα ότι τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ φρόντισαν να στείλουν μήνυμα στη Μέγκαν Μαρκλ (Meghan Markle) δείχνοντάς της ότι είναι ανεπιθύμητη. Ο τρόπος για να το κάνουν αυτό ήταν η φωτογραφία γενεθλίων του πρίγκιπα Χάρι η οποία τραβήχτηκε τον Ιούλιο του 2018. Λέγεται ότι έκοψαν από το στιγμιότυπο τη Μέγκαν, η οποία πόζαρε δίπλα στον σύζυγό της και έτσι ανέβασαν μόνο τον χαμογελαστό δούκα του Σάσεξ.

Ωστόσο, έρχονται τώρα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ να διαψεύσουν τις φήμες σχετικά με προσβολή της δούκισσας του Σάσεξ. Αναφερόμενη στις εικασίες ότι η βασιλική οικογένεια επέλεξε να βγάλει τη Μέγκαν από την εικόνα για την αφιέρωση στα γενέθλια του συζύγου της, η Getty Images επιβεβαίωσε στη Mirror ότι η φωτογραφία είναι μια εικόνα που συλλέχθηκε από έναν φωτογράφο, ο οποίος δεν είναι συνεργάτης της Getty Images. Πρόσθεσαν επίσης ότι είναι «συνήθης πρακτική να περικόπτονται εικόνες για να παίρνουν μεμονωμένα άτομα, όπως έγινε εδώ».

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν επίσης στον Independent ότι δεν είχαν περικόψει τη φωτογραφία, η οποία χρησιμοποιήθηκε όπως ακριβώς παραλήφθηκε, άρα δεν υπήρξε καμία πρόθεση να σνομπάρουν τη Μαρκλ.

Αυτό έρχεται μετά την πληροφορία ότι ο βασιλικός, ο οποίος πλέον διαμένει στις ΗΠΑ, πιστεύεται ότι πέρασε τα γενέθλιά του με τη Μαρκλ και τα δύο τους παιδιά στο σπίτι τους αξίας πολλών εκατομμυρίων λιρών στο Montecito. Στη συνέχεια λέγεται ότι κατευθύνθηκε μακριά για μια συγκέντρωση με στενούς φίλους.