Lifestyle|20.09.2024 10:53

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle ετοιμάζονται για τις αμερικανικές εκλογές

Newsroom

Ο πρίγκιπας Χάρι και η  Μέγκαν Μαρκλ (Meghan Markle) μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ με μια δήλωση.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα του ζευγαριού «The Archewell Foundation» σηματοδότησε την Εθνική Ημέρα Εγγραφής Ψηφοφόρων με μέλη της ομάδας του φιλανθρωπικού ιδρύματος να γράφουν επιστολές προτρέποντας τους ανθρώπους να εγγραφούν για να ψηφίσουν πριν από την ημέρα της ψηφοφορίας στις 5 Νοεμβρίου.

Ο λόγος της ανάμειξης με την πολιτική

Σε μια ανάρτηση στον ιστότοπό του, το ίδρυμα εξήγησε ότι το προσωπικό του «συγκεντρώθηκε για μια ουσιαστική εθελοντική δραστηριότητα για την υποστήριξη και την ενδυνάμωση των κοινοτήτων μας». Και πρόσθεσε: «Χρησιμοποιώντας το αποτελεσματικό εργαλείο επιστολογραφίας του Vote Forward, η ομάδα μας έγραψε εξατομικευμένες επιστολές που ενθάρρυναν τους μη εγγεγραμμένους ψηφοφόρους να κάνουν ένα κρίσιμο βήμα: να εγγραφούν στην ψηφοφορία».

Και σε ανακοίνωσή του, κάλεσε τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν την ψήφο τους, προσθέτοντας: «Η ψήφος δεν είναι απλώς ένα δικαίωμα- είναι ένας θεμελιώδης τρόπος για να επηρεάσουμε τη μοίρα των κοινοτήτων μας. Στο Ίδρυμα Archewell, αναγνωρίζουμε ότι η συμμετοχή των πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικού κόμματος, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός πιο δίκαιου και ισότιμου κόσμου. Συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες όπως αυτή, στοχεύουμε να ενισχύσουμε το μήνυμα ότι κάθε φωνή μετράει».

«Μαζί, ας διασφαλίσουμε ότι κάθε ψηφοφόρος με δικαίωμα ψήφου είναι ενημερωμένος και εξουσιοδοτημένος να συμμετέχει στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Αμερικής». Ωστόσο, ούτε το ζευγάρι ούτε το Ίδρυμα έχουν υποστηρίξει προσωπικά ή δημοσίως είτε την Κάμαλα Χάρις είτε τον Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Τα εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας στο Ηνωμένο Βασίλειο συνήθως αποφεύγουν να σχολιάζουν την πολιτική ή να ψηφίζουν στις εκλογές. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χάρι και η Μέγκαν προτρέπουν όσους βρίσκονται στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την ψήφο τους. Τον Σεπτέμβριο του 2020, την εποχή των τελευταίων αμερικανικών προεδρικών εκλογών μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ, το ζευγάρι εμφανίστηκε σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα και προέτρεψε τους Αμερικανούς να «ψηφίσουν κατά της ρητορικής μίσους».

Αν και δεν ανέφεραν συγκεκριμένα κάποιον ονομαστικά, τα σχόλια ερμηνεύτηκαν ότι αναφέρονταν στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για παραβίαση της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής του Σάντρινγκχαμ, η οποία συντάχθηκε όταν το ζευγάρι παραιτήθηκε από τα πριγκιπικά του καθήκοντα το 2020.

Βασιλικοί σύμβουλοι δήλωσαν τότε στους Sunday Times ότι τα σχόλια παραβίασαν την υπόσχεση, αφήνοντας τη βασιλική οικογένεια πολύ δυσαρεστημένη. «Η αίσθηση είναι ότι πρόκειται για παραβίαση της συμφωνίας», δήλωσε μια πηγή.

Ντόναλντ ΤραμπΚάμαλα ΧάριςΠρίγκιπας ΧάριΜέγκαν Μαρκλ