Lifestyle|21.09.2024 06:27

Από την επιτυχημένη εγχείρηση του μικρού Γιάννη Παπαστεφανάκη στη «φαρσοκωμωδία» του ΣΥΡΙΖΑ: Τι κρατάμε και τι πετάμε αυτή την εβδομάδα

Newsroom

Η ομάδα του ethnos.gr μοιράζεται με τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες γεγονότα/ καταστάσεις / πράγματα/ πρόσωπα που ξεχώρισε (με θετικό ή αρνητικό πρόσημο) αυτή την εβδομάδα.

Τι κρατάμε - τι πετάμε αυτή την εβδομάδα

Κυριακή Αξιώτη

Αφροδίτη Γκόγκογλου

  • Κρατάω: Τον αγώνα των κατοίκων του Λαγονησίου ενάντια στην παραχώρηση παραλίας σε μεγάλο ξενοδοχείο της περιοχής. Δεν ξέρω τι αποτελέσματα θα φέρει στην «Ελλάδα 2.0» του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει μετατραπεί σε ένα ατελείωτο λούνα - παρκ για τουρίστες και μεγάλα συμφέροντα είναι, όμως, μία υγιής αντίδραση σε μία κοινωνία κατά βάση «μουδιασμένη».
  • Πετάω: Τους αριθμούς που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο υγείας της Γάζας. Σύμφωνα με αυτούς, από τις 7 Οκτωβρίου του 2023, τουλάχιστον 41.182 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 95.280 έχουν τραυματιστεί. Η φρίκη είναι ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς ότι, στις 649 σελίδες που αναφέρονται τα ονόματα, οι ηλικίες, τα φύλα και οι αριθμοί ταυτότητας όσων σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα, οι πρώτες 14 απαρτίζονται από ονόματα βρεφών κάτω του ενός έτους. Ανεξαρτήτως από το τι πιστεύει ο καθένας για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, πρόκειται για κτηνωδία.

Ανδρέας Καρακάσης

Αναστασία Κιτσικώστα

  • Κρατάω: Την κυβερνητική ανακοίνωση για το πρόγραμμα Σπίτι Μου 2 που ελπίζω να προσφέρει το όνειρο σε κάποιους συμπολίτες μου να αποκτήσουν ένα δικό τους σπίτι, ειδικά στην Αττική που τα ενοίκια είναι στα ύψη. Τα κριτήρια και το ποσό δανείου είναι σαφώς καλύτερο από το πρώτο πρόγραμμα – αν και όχι τέλειο καθώς είναι δύσκολο να βρεις σπίτι κάτω από 190.000 ευρώ για μια μεγάλη οικογένεια.
  • Πετάω: Την είδηση πως λίγες μέρες αφότου άνοιξαν τα σχολεία, μαθητές δέχτηκαν αντί για μάθηση, σοβάδες στο κεφάλι την ώρα του μαθήματος, στην Πρέβεζα.

Μάγδα Μπακούση

  • Κρατάω: Το ότι 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, χιλιάδες ξεχύθηκαν ξανά στους δρόμους, κάνοντας ξεκάθαρο σε όλους πως η μάχη ενάντια στον φασισμό δεν έχει τελειώσει. Κάθε άλλο, απέχουμε πολύ από αυτό.
  • Πετάω: Όπως και πολλοί άλλοι σίγουρα, όσους γκρινιάζουν για την αλλαγή του καιρού ενώ έλεγαν «δεν αντέχω άλλο ζέστη». Αλλά δε μου αρέσουν ούτε οι… «καλοσεζονάκηδες».

Γρηγόρης Ραχωβίτσας

  • Κρατάω: Τις σύντομες εξορμήσεις για… καλό σκοπό! Σε μέρη που δεν πίστευες ποτέ ότι θα πας, απλά γιατί δεν τα είχες στο πρόγραμμα σου. Ελλάδα και πάλι Ελλάδα!
  • Πετάω: Αυτό το διάστημα μέχρι την πραγματοποίηση των εσωκομματικών εκλογών στα δυο κόμματα εξουσίας. Ξύλινος λόγος σε πολλές περιπτώσεις, «καρφιά» του ενός στον άλλον, φρούδες ελπίδες και στη μέση ο πολίτης που βλέπει τα προβλήματα του να γιγαντώνονται συνεχώς.

Γιάννης Σκόκας

ΛαγονήσιΛωρίδα της ΓάζαςΠαύλος ΦύσσαςΓιάννης ΠαπαστεφανάκηςΣπίτι μουειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑ