Lifestyle|22.09.2024 18:47

Δέσποινα Βανδή: Ξανά στον Λυκαβηττό έπειτα από 21 χρόνια - «Ηθελα να ξανάρθω, να το ξορκίσω»

Newsroom

Το θέατρο του Λυκαβηττού γέμισε από νωρίς με κόσμο που περίμενε με αγωνία την ιστορική επιστροφή της Δέσποινας Βανδή στη σκηνή που τη στιγμάτισε. Μέσα κι έξω από τον χώρο, ακόμα και στα βράχια που το περιβάλλουν, χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούσαν με δέος τη συναυλία της. Ανάμεσα στο πλήθος, διακρίνονταν ο Βασίλης Μπισμπίκης με τον Μανώλη Κονταρό, αλλά και η κόρη της, Μελίνα Νικολαΐδη, συνοδευόμενη από τον νέο της σύντροφο, Δημήτρη Φιντιρίκο.

Οι Kings έδωσαν το σύνθημα της βραδιάς μ' ένα δυνατό ξεκίνημα, προετοιμάζοντας το κοινό για την εμφάνιση της τραγουδίστριας, που ανέβηκε στη σκηνή με το τραγούδι «Σήμερα». Η ίδια, εμφανώς συγκινημένη, ευχαρίστησε τον κόσμο με λόγια που έβγαιναν από την καρδιά της.

«Είμαι ευγνώμων για την αγάπη σας, για τα 30 χρόνια που με στηρίζετε. Ο Λυκαβηττός έχει μια ιδιαίτερη σημασία για μένα. Δεν ήταν μια τυχαία επιλογή. Κάποιοι από εδώ ήσασταν και αγέννητοι σε εκείνη την επική συναυλία, τότε που σας αποχαιρετούσα κι έφευγα για Μαδρίτη. Είναι σαν μια αναμέτρηση με τη ζωή μου, με τα όσα πέρασα αυτά τα 21 χρόνια από την τελευταία μου εμφάνιση εδώ» είπε. 

Η στιγμή που ευχαρίστησε τον αγαπημένο της συνεργάτη, Φοίβο, ήταν από τις πιο έντονες της βραδιάς. «Φοίβο, σε ευχαριστώ για όλα όσα κάναμε μαζί. Είσαι το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας μου», ανέφερε, ενώ ο κόσμος την αποθέωνε.

Η συναυλία εξελίχθηκε σ' ένα μουσικό ταξίδι, ξεκινώντας από τις αρχές της καριέρας της, όταν στα 25 της χρόνια ο Βασίλης Καρράς της έδωσε το τραγούδι που την έκανε γνωστή, «Αδιέξοδο». Η Βανδή αναπολούσε με νοσταλγία εκείνα τα πρώτα βήματα, γεμάτα αφέλεια και ενθουσιασμό. Στη συνέχεια ερμήνευσε το «Γέλα μου».

Η συναυλία κορυφώθηκε με τη στιγμή που ερμήνευσε το νέο της τραγούδι «Πανσέληνο» και ζήτησε από το κοινό ν' ανάψει τα κινητά του, δημιουργώντας ένα μαγικό σκηνικό κάτω από το άπιαστο φεγγάρι. 

Στις πιο συναισθηματικές στιγμές της βραδιάς, μίλησε για την απώλεια του πατέρα της και πώς το τραγούδι «Μέχρι Μάη μήνα» της θύμιζε εκείνες τις δύσκολες στιγμές. «Πολλές φορές δεν βλέπουμε τι πραγματικά συμβαίνει μέσα στον άλλον, πίσω από το χαμόγελο», εξομολογήθηκε.

Στο πλευρό της εμφανίστηκαν οι Kings, ο Teo Tzimas και φυσικά ο Φοίβος, ενώ η κόρη της, Μελίνα, της έφερε μια τούρτα για να γιορτάσουν τα 30 χρόνια καριέρας της.

Η βραδιά έκλεισε με ακόμα περισσότερα ευχαριστώ και μια ειλικρινή αναμέτρηση με το παρελθόν της. «Ήθελα να ξαναδώ τον Λυκαβηττό. Να ξορκίσω όλα όσα έζησα εδώ. Τα λάθη είναι ανθρώπινα, αλλά σημασία έχει να γινόμαστε καλύτεροι και ν' αγαπάμε ο ένας τον άλλον» είπε η Δέσποινα Βανδή με συγκίνηση.

ΦοίβοςΔέσποινα ΒανδήσυναυλίαΜελίνα ΝικολαΐδηΛυκαβηττόςΒασίλης Μπισμπίκης