Lifestyle|24.09.2024 17:06

Βασίλισσα Μάιρη της Δανίας: Για πρώτη φορά στο ρόλο του αντιβασιλέα

Newsroom

Η βασίλισσα Μαίρη της Δανίας ανέλαβε σημαντικό ρόλο το Σαββατοκύριακο που πέρασε, καθώς ο σύζυγός της, βασιλιάς Φρέντερικ, βρισκόταν εκτός χώρας, και η πεθερά της, βασίλισσα Margrethe, μόλις πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ο βασιλικός οίκος της Δανίας ανακοίνωσε ότι η Μαίρη θα ενεργούσε ως αντιβασιλέας από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, κατά την απουσία του βασιλιά, ρόλο που είχε αναλάβει ο γιος της, πρίγκιπας Κρίστιαν κατά την απουσία του πατέρα του αλλά και η ίδια η Margrethe, κατά την απουσία του βασιλικού ζεύγους που περιόδευσε στη Σκανδιναβία.

Είναι η πρώτη φορά που η Μαίρη ανέλαβε έναν τέτοιο ρόλο ως βασίλισσα της Δανίας, ένας ρόλος που της ανατέθηκε το 2019 από τη βασίλισσα Margrethe ύστερα από έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μια δήλωση εκείνη την εποχή ανέφερε: «Ως εκτελούσα καθήκοντα αντιβασιλέα, η πριγκίπισσα διάδοχος θα μπορεί από εδώ και στο εξής να εκτελεί τα καθήκοντα της βασίλισσας ως αρχηγού κράτους, όταν η βασίλισσα και ο διάδοχος δε θα το μπορούν, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια μιας παραμονής στο εξωτερικό».

Η είδηση αυτή έρχεται, καθώς η βασίλισσα Margrethe πήρε εξιτήριο την Παρασκευή από το νοσοκομείο ύστερα από τραυματισμό στον αυχένα και κάταγμα στο χέρι έπειτα από πτώση στο παλάτι Fredensborg νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Η 84χρονη τέως μονάρχης εισήχθη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κοπεγχάγης την Τετάρτη για παρακολούθηση, όπου η ιατρική της ομάδα διαπίστωσε ότι είχε υποστεί τραυματισμό στον αυχένα και κάταγμα στο αριστερό χέρι. Η Margrethe, η οποία παραιτήθηκε από τον θρόνο της Δανίας νωρίτερα φέτος, λέγεται ότι είναι «σε καλή διάθεση» και θα αναρρώσει στο παλάτι Fredensborg.

Το αριστερό της χέρι έχει γύψο και θα χρειαστεί να φορέσει κολάρο στον λαιμό τους επόμενους μήνες.

βασίλισσαΔανία