Lifestyle|02.10.2024 23:47

Αντιμέτωπος με έως και 10 χρόνια φυλάκιση ο γιατρός του Μάθιου Πέρι - Δηλώνει ένοχος στις κατηγορίες που του αποδίδονται

Newsroom

Ο 54χρονος Μαρκ Τσάβες, ένας εκ των δύο  γιατρών που κατηγορούνται για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι από υπερβολική δόση κεταμίνης, δήλωσε ένοχος ενώπιον του Ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Λος Άντζελες.

Απέναντι στην κατηγορία της «συνωμοσίας για τη διανομή κεταμίνης» που του απηύθυνε το δικαστήριο, ο Τσάβες δήλωσε ένοχος. Η ομολογία ενοχής για το συγκεκριμένο αδίκημα επισύρει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών.

«Αποδέχεται την ευθύνη που του αναλογεί και είναι απίστευτα μετανιωμένος»

Ο Τσάβες, νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να αποφύγει τη δίκη, αποδέχθηκε συμφωνία με την εισαγγελία περί ομολογίας ενοχής. Ο ίδιος δήλωσε «μετανιωμένος» για την πράξη του μέσω του συνηγόρου του, Ματ Μπίνινγκερ. Ο τελευταίος, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο, υπογράμμισε πως, «ο πελάτης μου αποδέχεται την ευθύνη (που του αναλογεί). Κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να συνεργαστεί. Και είναι απίστευτα μετανιωμένος». Ο θάνατος του -αγαπημένου όλων- «Τσάντλερ» των «Friends», τον Οκτώβριο του 2023, συγκόνισε το Χόλιγουντ αλλά και τους εκατομμύρια fans του σε όλο τον κόσμο.

Κατηγορούμενος στη δίκη είναι και ο -επίσης γιατρός- Σαλβαδόρ Πλασέντσια. Ο ίδιος, γνωστός ως «Dr P», κατηγορείται ότι αγόρασε κεταμίνη από τον Τσάβες προκειμένου να την πουλήσει σε πολύ υψηλότερη τιμή στον εκλιπόντα ηθοποιό. Για την προμήθεια της μοιραίας δόσης που, τελικά, σκότωσε τον Πέρι, στο εδώλιο βρίσκεται η Τζάσβιν Σάνγκα, γνωστή με το προσωνύμιο «η βασίλισσα της κεταμίνης». Η δίκη τους είναι προγραμματισμένη για αργότερα μέσα στον μήνα.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο Μάθιου Πέρι που είχε και στο παρελθόν μιλήσει ανοιχτά για την εξάρτησή του από τις φαρμακευτικές ουσίες και το αλκοόλ, έπαιρνε κεταμίνη έξι με οκτώ φορές την ημέρα πριν πεθάνει. Για την φερόμενη εμπλοκή τους στον θάνατό του, κατηγορούμενοι είναι, εκτός του Τσάβες, τέσσερις ακόμα άνθρωποι.

γιατρόςΦιλαράκιακεταμίνηθάνατοςΜάθιου Πέριειδήσεις τώρα