Lifestyle|10.10.2024 16:51

Diddy: Κατηγορεί την αμερικανική κυβέρνηση για τη διαρροή του βίντεο με τον ξυλοδαρμό της Cassie

Newsroom

Νέος ισχυρισμός από τον Diddy και τη νομική του ομάδα. Συγκεκριμένα πιστεύουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ευθύνεται για τη διαρροή του βίντεο με τον ξυλοδαρμό της Cassie στα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με νέα νομικά έγγραφα, τα οποία εξασφάλισε το TMZ, οι δικηγόροι του ράπερ κατηγορούν τους ομοσπονδιακούς για ανάρμοστη συμπεριφορά στην ποινική του υπόθεση και πιο συγκεκριμένα στη διαρροή της κασέτας με τον ξυλοδαρμό της Cassie στο CNN.

Το εν λόγω βίντεο είναι του 2016 και δείχνει τον Diddy να χτυπά βάναυσα την Cassie στο διάδρομο ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στο Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια της σχέσης τους.

Το σκεπτικό πίσω από τις κατηγορίες

Στα έγγραφα, ο Diddy κατηγορεί συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και όχι το γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ. Οι δικηγόροι του Diddy ισχυρίζονται την ημέρα που το CNN δημοσίευσε το βίντεο της Cassie -- στις 17 Μαΐου -- ένας ανταποκριτής από το δίκτυο επικοινώνησε με ένα μέλος της ομάδας του Diddy για να ζητήσει σχόλια σχετικά με ένα βίντεο που σκόπευαν να δημοσιεύσουν σε λίγες ώρες με τον ανταποκριτή να δηλώνει ότι το CNN δήλωσε: «Μέσα από ένα βίντεο και αυτή τη στιγμή έχουμε στην κατοχή μας πλάνα παρακολούθησης από το ξενοδοχείο Intercontinental στο Λος Άντζελες το 2016».

Οι δικηγόροι του λένε ότι αφού τους προσέγγισε το CNN, έστειλαν email στους εισαγγελείς που είχαν ανατεθεί στην υπόθεση του ράπερ και τους είπαν ότι είχαν πληροφορηθεί ότι στο CNN δόθηκε μια βιντεοκασέτα του ξενοδοχείου Intercontinental από το 2016 και είπαν στους εισαγγελείς: «Η ανησυχία μου είναι ότι κάποιος (όχι κανένας από εσάς και όχι τους κύριους πράκτορες της υπόθεσης) παρείχε αυτό το βίντεο στο CNN, το φέρνω στην αντίληψή σας μόνο και μόνο επειδή φαντάζομαι ότι δε θέλατε να συμβεί αυτό περισσότερο από εμένα.

Οι δικηγόροι του Diddy λένε ότι αφού το CNN κυκλοφόρησε το βίντεο στις 17 Μαΐου, ένας βοηθός εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών που ανατέθηκε στην υπόθεση απάντησε: «Ευχαριστούμε πολύ που μας το δώσατε με το κεφάλι σας ψηλά. Έχουμε δει τώρα το βίντεο».

Οι δικηγόροι του ισχυρίζονται ότι το Υπουργείο είναι πιθανόν η πηγή της διαρροής για μερικούς λόγους, επισημαίνοντας ότι οι πράκτορες του αναφέρονταν συχνά σε ειδήσεις σχετικά με τις επιδρομές και την έρευνα του Diddy. Η νομική ομάδα του Diddy λέει επίσης ότι η Cassie πιθανότατα δεν ήταν πηγή της διαρροής επειδή η αγωγή της εναντίον του Diddy δεν πρόδιδε ότι είχε την κασέτα και δεν είχε κανένα κίνητρο να τη διαρρεύσει στον Τύπο.

Αντίθετα, το στρατόπεδο του Diddy λέει ότι η κασέτα που διέρρευσε στο CNN «δείχνει ένα κίνητρο να βλάψει τη φήμη του χωρίς αμοιβή – ένα κίνητρο που διατηρούν ομοσπονδιακοί πράκτορες». 

Η χρονική στιγμή της διαρροής είναι επίσης ενδιαφέρουσα, λένε οι δικηγόροι του Diddy, επισημαίνοντας ότι στις 17 Μαΐου υπήρξε ένα διάλειμμα στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, και επομένως μια αργή ημέρα ειδήσεων που θα έδινε μεγαλύτερη προσοχή στην κασέτα.

Οι δικηγόροι του Diddy θέλουν μια ακρόαση αποδεικτικών στοιχείων για να δημιουργήσουν ένα ένδικο μέσο ώστε ο δικαστής να μπορεί να αξιολογήσει και να καθορίσει την κατάλληλη ελαφρότερη ποινή.

Ο Ντίντι «δίνει» περισσότερο τους ομοσπονδιακούς στα έγγραφα, ισχυριζόμενος ότι οι επιδρομές στα σπίτια του στο Λος Άντζελες και το Μαϊάμι ήταν υπερβολικά βάναυσες, κατηγορώντας ομοσπονδιακούς πράκτορες ότι του πέρασαν χειροπέδες στα παιδιά του.

ράπερDiddy